MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Το συναρπαστικό σύμπαν του Χαγιάο Μιγιαζάκι

Μόλις πέντε νέα φιλμ βγαίνουν από σήμερα στις αίθουσες καθώς τα φιλμ της προηγούμενης βδομάδας «Τα παιδιά του χειμώνα» και «Ferrari» κινήθηκαν εξαιρετικά στις αίθουσες ταυτόχρονα με την σαρωτική πορεία του «Poorthings» που σπάει όλα τα ρεκόρ του Γιώργου Λάνθιμου στην Ελλάδα.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Αγόρι και ο ερωδιός

Το «Αγόρι και ο ερωδιός» είναι σίγουρα το πιο σημαντικό φιλμ της εβδομάδας καθώς αποτελεί το νέο animation του θρυλικού ιάπωνα Χαγιάο Μιγιαζάκι που στα 83 του δείχνει έτοιμος να κατακτήσει το πρώτο του Όσκαρ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου

Μετά από το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο, ο σημαντικότερος ρουμάνος σκηνοθέτης των ημερών, ο ρηξικέλευθος Ράντου Ζούντε υπογράφει με το «Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου» ένα ακόμη πρωτότυπο φιλμ γύρω από την χαοτική πραγματικότητα της χώρας του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Πλάνο 75

Το «Πλάνο 75» της νεοφερμένης γιαπωνέζας Τσι Χαγιακάουα είναι ένα χαμηλότονο δράμα που βασίζεται σε μια εφιαλτική σκέψη γύρω από το μέλλον της γερασμένης ανθρωπότητας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Άργκαϊλ

Κατασκοπική κωμωδία με άναρχη διάθεση και χαοτικές ανατροπές είναι το «Άργκαϊλ» του Μάθιου Βονπου δίνει την ευκαιρία στην Μπράις Ντάλας Χάουαρντ και τον Σαμ Ρόκγουελ να συνθέσουν ένα από τα πιο απολαυστικά κωμικά δίδυμα της χρονιάς.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ύποπτος

Τέλος, το «Ύποπτος» του Φιλίπ Μπαρατίνι καταδεικνύει αρκετά εύστοχα την δικτατορία των μέσων μαζικής δικτύωσης που οδηγούν στην καταδίκη και την δημόσια διαπόμπευση έναν αθώο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b