MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Πράσινο τσάι: Όλη η αλήθεια για το αν βοηθάει ή όχι την υγεία σου

Το πράσινο τσάι συχνά διαφημίζεται ως «υπερτροφή» που έχει πολλές ιδιότητες που τονώνουν την υγεία.

Monopoli Team

Ωστόσο, δεν υπάρχουν «υπερτροφές», καθώς όλα τα τρόφιμα έχουν θετικές και αρνητικές ιδιότητες σε διαφορετικά πλαίσια. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση πράσινου τσαγιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυστάσεις για δωρεάν εμβολιασμό κατά του HPV και της ηπατίτιδας B από την ΕΕ12.09.2018

Όλα τα είδη τσαγιού, συμπεριλαμβανομένου του πράσινου τσαγιού, παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας το φύλλο Camilla Sinius. Τα φύλλα πράσινου τσαγιού ζεσταίνονται στον ατμό και συμπιέζονται αμέσως μετά τη συγκομιδή, ενώ τα φύλλα του μαύρου τσαγιού μαραίνονται και στη συνέχεια οξειδώνονται πλήρως πριν στεγνώσουν, γεγονός που αλλάζει τη γεύση και το θρεπτικό περιεχόμενο.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πράσινου τσαγιού, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή από την οποία προέρχονται και τον τρόπο παραγωγής τους:

  • Dragon’s Well (Κίνα)
  • Bi Luo Chun (Κίνα)
  • Ujeon (Κορέα)
  • Από (κορεατικά)
  • Sencha (Ιαπωνία)
  • Kukicha (Ιαπωνία)
  • Matcha (Ιαπωνία)

Όλοι οι τύποι τσαγιού περιέχουν πολυφαινόλες που πιστεύεται ότι προσδίδουν οφέλη στην υγεία δρώντας ως αντιοξειδωτικά και αποτρέποντας τη βλάβη στα κύτταρα μας. Το πράσινο τσάι τείνει να έχει υψηλότερα επίπεδα πολυφαινολών από άλλα είδη τσαγιού. Υπολογίζεται ότι οι πολυφαινόλες αποτελούν περίπου το 35% του ξηρού βάρους των φύλλων του πράσινου τσαγιού.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b