MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τζόνι Μίτσελ: Η θρυλική τραγουδίστρια θα τραγουδήσει για πρώτη φορά στη σκηνή των βραβείων Grammy

Η εμφάνιση της Τζόνι Μίτσελ, στην 66η τελετή απονομής των βραβείων Grammy, συνοδεύεται από την υποψηφιότητα της στην Κατηγορία Καλύτερο Folk Album, για την πρώτη live εμφάνιση-έκπληξη, το 2022, μετά από τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της.

Φωτογραφία: Wikimedia Commons
Monopoli Team

Η θρυλική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Τζόνι Μίτσελ θα τραγουδήσει για πρώτη φορά σε τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Η Μίτσελ διεκδικεί, φέτος, το βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερου Folk Άλμπουμ» για το ηχογραφημένο live της «Joni Mitchell at Newport» (2023) που σηματοδότησε την αιφνίδια συναυλιακή επιστροφή της, ύστερα από 20 χρόνια απουσίας. Τον Ιούνιο του 2022, η καλλιτέχνιδα, μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο ανεύρισμα στον εγκέφαλο το 2015, και αφότου έμαθε από την αρχή να περπατάει, να μιλάει και να παίζει κιθάρα, πραγματοποίησε μια εμφάνιση-έκπληξη στο Newport Folk Festival, στο Rhode Island, με τη συμμετοχή των Brandi Carlile, Wynonna Judd και Marcus Mumford.

Στο παρελθόν, η Τζόνι Μίτσελ έχει κερδίσει εννέα Grammy, καθώς και ένα τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας της, το 2022, όταν και χαρακτηρίστηκε ως «μία από τις σημαντικότερες γυναίκες καλλιτέχνιδες της ροκ εποχής» και «μια ισχυρή επιρροή σε όλους τους καλλιτέχνες που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, τη φαντασία και την ακεραιότητα». Το όνομα της εμβληματικής Καναδής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού είναι συνώνυμο με τον πειραματισμό. Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997, ενώ έγινε γνωστή μέσα από κλασικές, πλέον, επιτυχίες των ’70ς όπως τα «Big Yellow Taxi», «Blue», «Amelia» και «Woodstock».

66α Βραβεία Grammy

Οι διοργανωτές των 66ων Βραβείων Grammy δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνισή της, όπως, για παράδειγμα αν θα εμφανιστεί solo ή με guests. Άλλοι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε κατά τη διάρκεια της τελετής είναι η Olivia Rodrigo, η Billie Eilish, η Dua Lipa, ο Travis Scott και ο Burna Boy, μαζί με τους U2, σε μια εμφάνιση από το Sphere του Λας Βέγκας, καθώς και ο Billy Joel, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο του ολοκαίνουριο pop single μετά από σχεδόν 20 χρόνια, το «Turn the Lights Back On».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝτόλι Πάρτον: Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι μέσα από 10 τραγούδια που άφησαν εποχή12.09.2018

Η SZA ηγείται των φετινών υποψηφιοτήτων, με εννέα υποψηφιότητες. Ακολουθεί η Victoria Monét με επτά και οι Billie Eilish, Olivia Rodrigo και Taylor Swift με έξι η κάθε μία. Η τελευταία με την υποψηφιότητα της στην Κατηγορία Τραγούδι της Χρονιάς έγινε η πρώτη στην ιστορία που συγκεντρώνει συνολικά επτά υποψηφιότητες στη συγκεκριμένη κατηγορία, ξεπερνώντας τους Sir Paul McCartney και Lionel Richie, που έχουν από έξι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες με οικοδεσπότη τον κωμικό Trevor Noah.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b