MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδρομή στη Λίμνη Τσιβλού: Ένα παραδεισένιο τοπίο στην ορεινή Αχαΐα

Σχεδόν δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, η μαγευτική Λίμνη Τσιβλού αποτελεί ιδανική επιλογή για εκδρομή όλες τις εποχές.

Monopoli Team

Μία από τις πιο όμορφες λίμνες της Ελλάδας βρίσκεται μόλις δύο ώρες και κάτι από την Αθήνα. Στις πλαγιές του Χελμού στην ορεινή Αχαΐα, γύρω στα 25 χλμ. από την Ακράτα, θα συναντήσετε ένα πραγματικό θαύμα της φύσης: τη Λίμνη Τσιβλού. Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 700 μέτρων, η γαλήνια λίμνη είναι περιτριγυρισμένη από πυκνά δάση και το τοπίο είναι μαγικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Τον χειμώνα, οι χιονισμένες δεντρόφυτες πλάγιες της δίνουν μια αλπική όψη. Το καλοκαίρι, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν διστάζουν να απολαύσουν το μπάνιο τους στα νερά της.

Η καταστροφή που γέννησε τη Λίμνη Τσιβλού

Το τοπίο στη Λίμνη Τσιβλού είναι μαγευτικό όλες τις εποχές (πηγή: Shutterstock)

Πολλοί έχουν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη λίμνη για να χαλαρώσουν στις όχθες της και να θαυμάσουν την ομορφιά της, αλλά λίγοι γνωρίζουν την τραγική ιστορία πίσω από τη δημιουργία της. Η Λίμνη Τσιβλού δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη.

Πηγή: Shutterstock

Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. Ήταν 24 Μαρτίου όταν η ισχυρή κατολίσθηση βύθισε το μισό χωριό Τσιβλός κάτω από τα νερά της. Το υπόλοιπο μισό χωριό σώθηκε και μάλιστα εξακολουθεί να υπάρχει, ακριβώς δίπλα στη λίμνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 χωριά κοντά στην Αθήνα για εκδρομές με τα παιδιά12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b