MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Photo be Julio Rionaldo on Unsplash
Monopoli Team

1. Η Ημερίδα του WoT για τη συμπερίληψη στις επιχειρήσεις και το WoT Career Fair επιστρέφουν στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Photo by Marcos Luiz on Unsplash

Το μεγάλο διήμερο event του Women On Top που φέρνει την ισότητα & συμπερίληψη στις επιχειρήσεις και σε προετοιμάζει κατάλληλα για να επιτύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους, συνεχίζεται στις 27 Ιανουαρίου στο Μηχανουργείο, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η ετήσια ημερίδα του Women On Top που αναδεικνύει πρωτοβουλίες, στοιχεία και εργαλεία με άξονα την προώθηση της ισότητας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, φέτος προχωράει πέρα από το HR: συνεργάζεται με τον οργανισμό inc.lude και παρουσιάζει τις καλύτερες πρακτικές DEI στην επικοινωνία, την ανάπτυξη και πώληση προϊόντων, την εφοδιαστική αλυσίδα, την εξυπηρέτηση πελατών και τον τομέα της τεχνολογίας. Πώς θα προσεγγίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, τις ευθύνες φροντίδας και το community engagement συμπεριληπτικά; Πώς συνδέεται η συλλογή και η ανάλυση δεδομένων με την ισότητα και τη διαφορετικότητα; Πώς θα εμπλουτίσουμε τις πολιτικές DEI των εταιρειών μας και ποιο είναι το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνουν αυτές οι πρακτικές; Με 9 εργαστήρια, 2 συζητήσεις σε πάνελ και 1 διεθνή ομιλήτρια, την Chisom Udeze (Ιδρύτρια, Diversify), οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν δεξιότητες που θα ξεκλειδώσουν το μέλλον του DEI στην Ελλάδα. Ανακαλύψτε λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Απαραίτητη η προεγγραφή.
27/01, 09:00-17:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆουγκουστ Στρίντμπεργκ: Η ζωή και το έργο ενός πρωτοποριακού δραματουργού12.09.2018

2. Λέσχη Ανάγνωσης στο ΚΠΙΣΝ: Παιδικό Βιβλίο “Οι Θυελλοφύλακες του Άρανμορ”

Photo by Tadas Mikuckis on Unsplash

Τον Ιανουάριο, συνεχίζεται η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, για τους μικρούς βιβλιόφιλους από 9 έως 12 ετών, με συντονίστρια τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση. Η Αγγελική Δαρλάση γράφει πεζογραφία και θέατρο, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ανάμεσα στα έργα της που έχουν αποσπάσει διακρίσεις βρίσκονται τα Αγόρι στο θεωρείο, Παλιόπαιδο, Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο και Ονειροφύλακες. Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Οι Θυελλοφύλακες του Άρανμορ» της Κάθριν Ντόιλ. Οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους. Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα. (Επίσης, είναι χρήσιμο να το έχουν μαζί τους). Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας. Έως 22 συμμετοχές, για παιδιά 9 έως 12 ετών. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή.
27/01, 17:30
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

3. Το Steinway Spirio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Photo by Tadas Mikuckis on Unsplash

Το κορυφαίο ακουστικό πιάνο με δυνατότητα ζωντανής αναπαραγωγής, playback και ηχογράφησης σε υψηλή ανάλυση. Ακούστε σπάνιες ηχογραφήσεις των κορυφαίων Χόροβιτς, Ρούμπινσταϊν, Όλγας Κερν, Γκλεν Γκουλντ κ.ά. να αναπαράγονται αυθεντικά από το SPIRIO | r, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
 27/01, 12:00 – 19:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: “Μίξερ” στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια12.09.2018

4. Εικαστικό Εργαστήριο “Δημιουργώντας σπήλαια και ανακαλύπτοντας τον υπόγειο κόσμο τους” στο ΚΠΙΣΝ

Μετά την επιτυχημένη σειρά εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο με τίτλο «Δημιουργώντας ανάγλυφους χάρτες», από τον Ιανουάριο ξεκινά μια νέα σειρά εργαστηρίων στην οποία οι συμμετέχοντες/-ουσες θα κληθούν να μεταφράσουν αυτή τη φορά στις τρεις διαστάσεις τοπογραφικά και πλαστικά στοιχεία των σπηλαίων. Στο τέλος, θα δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό ανάγλυφο πρόπλασμα με βοήθεια τοπογραφικές και ανάγλυφες σημειώσεις που θα τους δοθούν. Το 1ο εργαστήριο έχει θέμα τα Σπήλαια. Με τη βοήθεια επιμέρους τρισδιάστατων επίθετων στοιχείων οι συμμετέχοντες θα χτίσουν τη φόρμα του σπηλαίου σε κυρτή μακέτα/cutaway με χρωματισμένο χαρτοπολτό, προσθέτοντας τέλος και διακοσμητικά στοιχεία όπως σταλαγμίτες, σταλακτίτες, διόδους, χαράδρες και ανοίγματα, νερό ακόμη και λάβα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά παιδιά 7 έως 12 ετών. Έως 20 συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
28/01, 12:00
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

5. Συναυλία των De Profundis Ensemble στην Γερμανική Εκκλησία Αθηνών

Photo be Julio Rionaldo on Unsplash

Ο κύκλος ‘Abendmusik’, μέσω του οποίου ταξιδεύουμε σε μελωδικά μονοπάτια με άρωμα Γερμανίας, συνεχίζεται κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, στις 18:30. Οι De Profundis Ensemble επιστρέφουν και στις 28 Ιανουαρίου θα παρουσιάσουν έργα του F.B. Mendelsohn σε συνεργασία με τον καταξιωμένο σολίστ Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ενώ η συναυλία στις 25 Φεβρουαρίου αποτελεί αφιέρωμα στη μουσική του H. Purcell.
28/01, 18:30
Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Οδός Σινά 68 και Οίτης, Εξάρχεια – Νεάπολη

6. Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο “Στα ίχνη του κεραυνού” στο ΚΠΙΣΝ

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Τον Ιανουάριο, η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ, συνεχίζεται με συντονιστή τον δημιουργό κόμικς και μεταφραστή, Θανάση Πέτρου. Μεταξύ των έργων του, συγκαταλέγονται τα Γιαννούλης Χαλεπάς. Ο μύθος της νεοελληνικής γλυπτικής (σε σενάριο Δημήτρη Βανέλλη, Εκδόσεις Πατάκη, 2019), Γρα-Γρου (σε σενάριο Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού, εκδ. Ίκαρος), Στη μάχη του Μαραθώνα (σε σενάριο Κατερίνας Σέρβη, Εκδόσεις Πατάκη, 2015). Το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτόν τον μήνα μαζί είναι το “Στα ίχνη του κεραυνού”, της Άμπερ Λι Ντοντ. Αν δεν προλάβεις να διαβάσεις όλο το βιβλίο, αρκεί έστω το μισό. Κάθε μήνα, ο Συντονιστής της Λέσχης, Θανάσης Πέτρου, δίνει το σύνθημα, ανακοινώνοντας το βιβλίο που θα διαβάσουμε όλοι μαζί τις επόμενες εβδομάδες. Στο τέλος του μήνα, με αφετηρία το βιβλίο που διαβάσαμε, ανταλλάζουμε σκέψεις, εντυπώσεις, συναισθήματα και ανησυχίες. Για παιδιά 12 έως 16 ετών. Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή. *Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης είναι να έχεις διαβάσει το βιβλίο και να θες να μοιραστείς την άποψή σου για αυτό.
28/01, 13:00
Zoom, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Underground» στο Θέατρο Ακροπόλ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b