MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Μπες στα παπούτσια μου, από την ομάδα Ονειρόδραμα στο Θέατρο Σταθμός

Συνεχίζεται για 3η χρονιά η επιτυχημένη διαδραστική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου» από την ομάδα Ονειρόδραμα, μετά από μια ακόμα επιτυχημένη sold out xρονιά, που συμπεριλάμβανε κι ευρωπαϊκή περιοδεία. Η παράσταση – εργαστήριο που αγγίζει με βιωματικό τρόπο θέματα όπως είναι η ενσυναίσθηση, η διαφορετικότητα και ο σχολικός εκφοβισμός, και που αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό για τον απολαυστικό τρόπο που συμμετέχουν τα παιδιά, επαναλαμβάνεται στη σκηνή του θεάτρου Σταθμός από τις 28 Ιανουαρίου. *Συγγραφέας: Γιώργος Μενδρινός. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης. Παίζουν: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης.
Παραστάσεις: Από 28 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10 €, Μικρή παρέα 5 έως 15 άτομα: 9 €, Ομαδικά άνω των 16 ατόμων: 8 €. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267 .

Είμαστε Πάτσι, από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η νεανική ομάδα «Συντεχνία του Γέλιου» συνεχίζει, από τις 28 Ιανουαρίου 2024, να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα με την κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Φόλκερ Λούντβιχ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, στο Σύγχρονο Θέατρο. H ξέφρενη κωμωδία, που κέρδισε την προηγούμενη σεζόν το θεατρόφιλο κοινό με αλλεπάλληλα sold out, παραμένει επίκαιρη καθώς πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Μια εργαζόμενη μητέρα μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, την Τζίνα και τον Μάρκο, μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Η  αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη, τα παιδιά γίνονται αποδεκτά ως συνεταιράκια, και είναι – κορίτσια και αγόρια – εξίσου υπεύθυνα για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια… θα έλεγε κανείς. Ο μικρόκοσμός τους μπερδεύεται όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς» που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι. *Παίζουν: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου.
Παραστάσεις: Από 28 Ιανουαρίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 14.30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12 €. ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 10 € (Με τηλεφωνική κράτηση). Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 8 €. Προπώληση: more.com.
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας», του Αντουάν Ντέ Σαιντ-Εξυπερύ στο Θέατρο Πειραιώς 131

Το Τεχνοδρόμιο παρουσιάζει στο θέατρο Πειραιώς 131 το πιο αγαπημένο παραμύθι του πλανήτη μας, το συναρπαστικό έργο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Ο μικρός Πρίγκηπας γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Β´ παγκοσμίου πολέμου ως ένα αντιπολεμικό μήνυμα. Πάντα επίκαιρο, από τότε μέχρι σήμερα έχει μεγαλώσει όλες τις επόμενες γενεές των ανθρώπων και παραμένει στις καρδίες μικρών και μεγάλων, ως το πιο αγαπητό παραμύθι όλων των εποχών.*Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου. Παίζουν: : Άρης Μακρής (Πιλότος), Ευγενία Αποστολοπούλου & Γλυκερία Χασάπη (Μικρός πρίγκιπας) Μιχάλης Αναγνώστου κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Πειραιώς 131, Πειραιώς 131. Τηλέφωνο: 21 0345 0922.

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Embassy Theater

Το «Embassy Theater» παρουσιάζει μία μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας». Το θρυλικό μιούζικαλ που έχει συγκινήσει και ενθουσιάσει εκατομμύρια θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Roald Dahl, το μιούζικαλ «Charlie and the Chocolate Factory» συνδυάζει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Marc Shaiman με στίχους των Marc Shaiman & Scott Wittman. Η ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Τσάρλι Μπάκετ στο εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα. *Παίζουν: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σπύρος Ντούγιας, Γιώργος Καραμολέγκος, Πέτρος Ξεκούκης, Γιάννης Βογιατζάκης κ.α.
Παραστάσεις:  Παρασκευή στις 20:00. Σάββατο στις 16:00 και στις 20:00. Κυριακή στις 15:00 και στις 19:00.
Εισιτήρια: 45 €, 35€, 25€, 20€. Προπώληση: more.com.
Εmbassy Theater, Πατριάρχου Ιωακείμ 5, Αθήνα. Τηλ: 210 3469154.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPiano Days: Η μεγάλη γιορτή του πιάνου επιστρέφει στο Μέγαρο12.09.2018

Μουσική

Piano Days: Η μεγάλη γιορτή του πιάνου επιστρέφει στο Μέγαρο

Όπως και την προηγούμενη σεζόν, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (27 και 28/1/2024) φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το διήμερο Piano Days, η μεγάλη γιορτή του πιάνου. Το πλούσιο πρόγραμμα των Piano Days @Megaron δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν συναυλίες με κλασικές αλλά και τζαζ επιρροές, δράσεις για παιδιά αλλά και ρεσιτάλ ανερχόμενων μουσικών και να γνωρίσουν από κοντά το πιάνο, τη φιλολογία και τους ερμηνευτές του, χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει το Steinway SPIRIO | r, ένα τεχνολογικό θαύμα από τον κορυφαίο κατασκευαστή πιάνων στον κόσμο.
*Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

Κινηματογράφος

Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)

Η θρυλική αυτή γατοπαρέα ενέπνευσε και τους δημιουργούς επιτυχιών όπως «Η Εποχή των Παγετώνων 2» και «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» για μια οικογενειακή κωμωδία κινουμένων σχεδίων που μιλάει για τη σπουδαιότητα να βρίσκεις πού ανήκεις και να ταιριάζεις με όλους όσοι μπορούν να γίνουν η δεύτερη οικογένειά σου – ό,τι ζώο κι αν είναι. Μια νεαρή γάτα που ονομάζεται Βίνσεντ, πιάνει φιλίες με τον Μορίς το ποντίκι σε μια όχι και τόσο ιδανική συνθήκη: μια μεγάλη πλημμύρα! Οι δυο τους θα καταφέρουν να ξεφύγουν μέσα σε ένα παλιό πιάνο, το οποίο όμως τελικά σώζεται από μια ομάδα ναυτικών και στέλνεται στο Ερμιτάζ, το θρυλικό μουσείο της Αγίας Πετρούπολης.
*Δείτε τις αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίμαστε Πάτσι, από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο12.09.2018

Δράσεις

«Πλέξε το καντράν!»: Νέα δράση στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Αν είσαι πάνω από 9 χρονών, μπορείς να επισκεφτείς το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών μαζί με τον συνοδό σου και να πλέξεις το δικό σου όμορφο σουβέρ σε σχήμα καντράν παλιού τηλεφώνου από καπάκια αναψυκτικών. Μάθε περισσότερα για τη δράση εδώ και κάνε την κράτησή σου. Αν θέλεις, την ίδια ημέρα, μπορείς να κλείσεις θέση εδώ για την ομαδική ξενάγηση στους δύο ορόφους του Μουσείου (14.30-15.30) και να γνωρίσεις αθέατες πλευρές των τηλεπικοινωνιών. Και μην ξεχνάς ότι το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών θα συνεχίσει να μεταμορφώνεται μία Κυριακή κάθε μήνα σε κάτι διαφορετικό.
Κυριακή 28/1, 11.00-12.30 & 13.00-14.30
Παιδιά: 9-12 ετών
Συμμετοχή: Δωρεάν. Χρειάζεται ηλεκτρονική κράτηση.
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, Πρωτέως 25, 14564, Ν. Κηφισιά. Τ. 210 6110299. E: [email protected].

Δημιουργώντας σπήλαια και ανακαλύπτοντας τον υπόγειο κόσμο τους: Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 7-12 ετών στο ΚΠΙΣΝ

Μετά την επιτυχημένη σειρά εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο με τίτλο «Δημιουργώντας ανάγλυφους χάρτες», από τον Ιανουάριο ξεκινά μια νέα σειρά εργαστηρίων στην οποία οι συμμετέχοντες/-ουσες θα κληθούν να μεταφράσουν αυτή τη φορά στις τρεις διαστάσεις τοπογραφικά και πλαστικά στοιχεία των σπηλαίων. Στο τέλος, θα δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό ανάγλυφο πρόπλασμα με βοήθεια τοπογραφικές και ανάγλυφες σημειώσεις που θα τους δοθούν. Σχεδιασμός-υλοποίηση: Αύγουστος Βεϊνόγλου, εικαστικός. Υποστήριξη εργαστηρίου: Δέσποινα Βαξεβανίδη, εικαστικός. Κυριακή 28/1, 12.00-14.00, Εργαστήριο #1- Σπήλαια: Με τη βοήθεια επιμέρους τρισδιάστατων επίθετων στοιχείων οι συμμετέχοντες θα χτίσουν τη φόρμα του σπηλαίου σε κυρτή μακέτα/cutaway με χρωματισμένο χαρτοπολτό, προσθέτοντας τέλος και διακοσμητικά στοιχεία όπως σταλαγμίτες, σταλακτίτες, διόδους, χαράδρες και ανοίγματα, νερό ακόμη και λάβα.
Ημερομηνίες: Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, 12:00. Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, 12:00. Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, 12:00.
Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας
Τοποθεσία: Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8o Μουσικό Φεστιβάλ Χίου: Όπερα, συναυλίες, εργαστήρια και προβολές στη χειμερινή έκδοση12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b