MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

Κινηματογράφος, βιβλίο και διαλέξεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

1. Κύκλος Ciné-Club: Επιστρέφει με την προβολή της ταινίας  «Τα κορίτσια του Ροσφόρ» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Ο κύκλος προβολών Ciné-Club του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει ανανεωμένος και δίνει κάθε τρίμηνο Λευκή κάρτα σε μια καταξιωμένη ελληνική προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, για να επιλέγει τρεις ταινίες. Για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2024, η Λευκή κάρτα δίνεται στον ταλαντούχο Έλληνα σκηνοθέτη Άγγελο Φραντζή. Οι κινηματογραφικές αυτές βραδιές με ελεύθερη είσοδο, δίνουν την ευκαιρία στους σινεφίλ να ανακαλύψουν ή να ξαναδούν κάποια από τα διαμάντια του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, με ελληνικούς υπότιτλους. Η 1η προβολή της Λευκής κάρτας στον Άγγελο Φραντζή, πραγματοποιείται την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 με  “Τα κορίτσια του Ροσφόρ” (Les Demoiselles de Rochefort), του Jacques Demy (1967). Υπόθεση: Η Ντελφίν και η Σολάνζ είναι δύο δίδυμες αδερφές 25 ετών, εκθαμβωτικές και πνευματώδεις. Η ξανθιά, η Ντελφίν, είναι δασκάλα χορού, ενώ η κοκκινομάλλα, η Σολάνζ, είναι δασκάλα σολφέζ. Ζουν μέσα στη μουσική και ονειρεύονται να γνωρίσουν το μεγάλο έρωτα. Την ίδια στιγμή μία ομάδα χορευτών ενός περιοδεύοντα θιάσου φθάνουν στην πόλη και συχνάζουν στο μπαρ της μητέρας των κοριτσιών. Ένα μεγάλο πανηγύρι ετοιμάζεται και ένας ονειροπόλος ναυτικός αναζητά την ιδανική γυναίκα…
24/01, 20:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεντερίκο Φελίνι: Αναδρομή στις σπουδαιότερες ταινίες του εμβληματικού δημιουργού12.09.2018

2. Διάλεξη με επίκεντρο την σχέση Ιωάννης Καποδίστριας – Ρωξάνδρα Στούρτζα στο Σπίτι της Κύπρου

Ιωάννης Καποδίστριας, Ρωξάνδρα Στούρτζα

Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας – Ιωάννης Καποδίστριας (Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.) διοργανώνουν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου, τη διάλεξη με θέμα, «Ιωάννης Καποδίστριας – Ρωξάνδρα Στούρτζα: μία ιστορία αγάπης, ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και προσφοράς στην Πατρίδα» με ομιλητή τον Νομικό, Ιστορικό, Πρόεδρο Δ.Σ. Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι., Ανδρέα Κούκο. Η διάλεξη πραγματοποιείται με αφορμή το μεγάλο αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια – Ιδρυτή του Ελληνικού Κράτους. Συντονίζει ο Ιστορικός, Διεθνολόγος, Αλέξανδρος Κολαΐτης. Αποσπάσματα από το Ημερολόγιο της Ρωξάνδρας Στούρτζα διαβάζει η Ιατρός Στοματολόγος, μέλος της Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι., Σπυριδούλα Ιωαννίδου-Ρήγα. Την εκδήλωση θα διανθίσει μουσικά ο διακεκριμένος αρχιμουσικός και πιανίστας, Κορνήλιος Μιχαηλίδης, στο πιάνο, με τη Σονάτα αρ.31, op.110 του Ludwig van Beethoven.
24/01, 19:00
Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α, Σύνταγμα

3. Δημώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα: Παρουσίαση βιβλίου στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου “Δημώδης πεζός λόγος του 16ου αιώνα” των Ε. Κακουλίδη-Πάνου, Ε. Καραντζόλα και Κ. Τικτοπούλου, στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Κώστας Κωστής, διευθυντής του ΜΙΕΤ, Θεόδωρος Παπαγγελής, ακαδημαϊκός, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, David Holton, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Παν/μίου του Cambridge. Θα μιλήσουν οι: Σπύρος A. Μοσχονάς, καθηγητής Γλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ, Τίνα Λεντάρη, επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δρ Μαρία Καμηλάκη, αν. προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων της Βουλής των Ελλήνων. Θα παραστούν οι συγγραφείς Ελένη Καραντζόλα και Κατερίνα Τικτοπούλου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους και τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο από τη δρα Μαρία Βλασσοπούλου, προϊσταμένη του Τμήματος Μπενακείου Βιβλιοθήκης και Συλλογών Πολιτικών Προσωπικοτήτων.
24/01, 18:30
Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων – Αναγνωστήριο Μπενακείου Βιβλιοθήκης, Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218, Αθήνα

4. Βραδιά Διηγήματος στο Monogram

Photo by Mikolaj on Unsplash

Στο Monogram, το βιβλιοπωλείο στο Χολαργό, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Βραδιά Διηγήματος. Σε μια άκρως απολαυστική λογοτεχνική θύελλα μας παρασέρνουν οι συγγραφείς: Αλεξάνδρα Κ*, Κώστας Κατσουλάρης, Κώστας Πούλος, Δημήτρης Τανούδης και Μαρία Ξυλούρη.
24/01, 19:00
Monogram, Υμηττού 17, Χολαργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚυψέλη από το πρωί μέχρι το βράδυ: Όλα τα αγαπημένα μας στέκια12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b