MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Μεγάλο Χωριό: Απόδραση στην καρδιά της Ευρυτανίας

Χτισμένο ανάμεσα σε ένα πυκνό δάσος από έλατα, στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα και σε υψόμετρο 720 μέτρων, το Μεγάλο Χωριό είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο διάσημα χωριά της Ευρυτανίας.

Monopoli Team

Από το Καρπενήσι και το χιονοδρομικό στο Βελούχι μέχρι την κοιλάδα του Καρπενησιώτη, τον Προυσό και τη λίμνη Κρεμαστών, η Ευρυτανία σου δίνει πολλούς λόγους να την γνωρίσεις, να την αγαπήσεις και να επιστρέφεις συχνά σε αυτήν. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι και το Μεγάλο Χωριό, ένα από τα ομορφότερα και πιο γνωστά χωριά του νομού. Όσοι έχουν επισκεφθεί την Ευρυτανία σίγουρα έχουν περάσει από αυτό το γραφικό, πετρόχτιστο χωριό, έστω και για μια βόλτα, ή το έχουν επιλέξει σαν βάση τους για εξορμήσεις στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTripadvisor: Ποιο ελληνικό νησί μπήκε στους top 10 προορισμούς του κόσμου για το 202412.09.2018

Χτισμένο ανάμεσα σε ένα πυκνό δάσος από έλατα, στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα και σε υψόμετρο 720 μέτρων, το Μεγάλο Χωριό είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο διάσημα χωριά της Ευρυτανίας.

Το Μεγάλο Χωριό είναι χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος στις πλαγιές της Καλιακούδας (πηγή: Shutterstock)

Μόλις 13 χιλιόμετρα μακριά από το Καρπενήσι, το Μεγάλο Χωριό είναι χτισμένο μέσα σε ένα πυκνό δάσος από έλατα, στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα και σε υψόμετρο 720 μέτρων. Πρόκειται για έναν από τους πιο γραφικούς και βολικούς για διαμονή οικισμούς, στη μέση της διαδρομής που ξεκινά από την πόλη του Καρπενησίου και καταλήγει στον Προυσό και το ιστορικό μοναστήρι. Η πληθωρική φύση που το περιβάλλει, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και οι επιλογές για διαμονή και φαγητό που προσφέρει, έχουν κάνει το Μεγάλο Χωριό ένα από τα πιο αγαπημένα των επισκεπτών της Ευρυτανίας. Τόσο το λευκό του χιονιού τους χειμερινούς μήνες, όσο και το πράσινο της άνοιξης και του καλοκαιριού, κάνουν το τοπίο εδώ πραγματικά μαγευτικό.

Το λευκό του χιονιού κάνει το τοπίο μαγευτικό (πηγή: Shutterstock)

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b