MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου για την παραίτηση του Λ. Κακούρη από τον Βασιλιά Ληρ: «Συμβαίνουν αυτά στο θέατρο, είτε με καλές είτε με κακές αφορμές» (vid)

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή Breakfast@Star για την αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και για τη σειρά «Έρωτας φυγάς» που άλλαξε τηλεοπτική στέγη.

Φωτογραφία: Χρήστος Θεολόγου
Monopoli Team

Μια δεύτερη πρεμιέρα πραγματοποίησε η παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, μετά την παραίτηση του ηθοποιού Λεωνίδα Κακούρη – ο οποίος ερμήνευε τον ομώνυμο ρόλο – για προσωπικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛεωνίδας Κακούρης: Παραιτείται από το Εθνικό και τον ρόλο του Βασιλιά Ληρ12.09.2018

Μετά από σχετική ανακοίνωση του ίδιου του θεάτρου τον ρόλο του «Βασιλιά Ληρ» αναλαμβάνει, σε αυτόν τον νέο κύκλο παραστάσεων, ο Γιάννης Νταλιάνης, ο οποίος συμμετείχε ήδη στην παράσταση στον ρόλο του κόμη του Κεντ.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου πρωταγωνιστεί στην παράσταση ενσαρκώνοντας τον Έντμουντ και μίλησε για τον ρόλο του, αλλά και για την αποχώρηση του Λεωνίδα Κακουρη. «Είναι τιμή μου να παίζω αυτόν τον ρόλο. Είναι από τους πιο σκοτεινούς και καλογραμμένους ρόλους του Σαίξπηρ. Νομίζω είναι και για το κοινό μια καλή ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αυτό το σπουδαίο κείμενο».

«Μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Κακουρη ο Γιάννης (Νταλιάνης) ανέλαβε μέσα σε μία εβδομάδα να κάνει αυτή την πάρα πολύ δύσκολη μετάβαση από τον ρόλο του Κεντ που έπαιζε αρχικά στον ρόλο του βασιλιά Ληρ, όμως ανταποκρίθηκε τρομερά. Συμβαίνουν αυτά στο θέατρο, είτε με καλές είτε με κακές αφορμές. Στη δική μας περίπτωση τουλάχιστον, το κλίμα μεταξύ μας είναι πάρα πολύ καλό».

Η σύγκριση με τη μητέρα του Φιλαρέτη Κομνηνού στα πρώτα του βήματα

«Όταν σπούδαζα στη σχολή είχα πολύ έντονη την επιθυμία μέσα μου να μπορώ να αποδείξω ότι είμαι εδώ με τη δική μου αξία, για να παλέψω για τα δικά μου όνειρα και όχι για να συνεχίσω μια οικογενειακή παράδοση», ανέφερε ο ηθοποιός για το άγχος της σύγκρισης με την ηθοποιό μητέρα του στα πρώτα του βήματα στον χώρο.

Θυμήθηκε, επίσης, τον φόβο που ένιωθε η μητέρα του όταν της ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ασχοληθεί κι ο ίδιος με την υποκριτική. «Θυμάμαι είπε ‘ωχ, ένας ακόμη καλλιτέχνης που θα μπει στην αρένα’». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτρας, πούπουλα και τραγούδια… καθόλου ντεμοντέ: Ένα βράδυ με τους Polkar στον Σταυρό του Νότου12.09.2018

Η αλλαγή τηλεοπτικής στέγης για τον «Έρωτα φυγά»

«Είναι πια επίσημο, η σειρά θα είναι στον ΑΝΤ1. Ήταν πολύ κρίμα μια τόσο επιτυχημένη σειρά να μη βρει στέγη. Όταν έσκασε η ‘βόμβα’ της αποχώρησης από το OPEN, το κλίμα ήταν λίγο βαρύ. Παρ’ όλα αυτά συνεχίσαμε τη δουλειά μας με αξιοπρέπεια και αγάπη. Όταν ήρθε το νέο ότι θα συνεχίσουμε γυρίσματα και θα μετακομίσουμε στον ΑΝΤ1 ήταν μια πολύ χαρούμενη στιγμή για όλους», σχολίασε.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b