MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Μυστήριο 151 Rave Down Below: Περφόρμανς “This is a Party”από τη Γεωργία Σαγρή στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Παλαιό Ελαιουργείο, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την περφόρμανς «This is a Party» από τη Γεωργία Σαγρή, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Μυστήριο 151 A Rave Down Below», σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου. Η καταξιωμένη εικαστικός ανασυνθέτει και ενεργοποιεί εκ νέου το έργο της – που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006 στην έκθεση «Panic Room» του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ – προσφέροντας το σώμα ως αρχείο μνήμης και βίωμα, διαπραγματευόμενο τη σχέση πολιτικής και κίνησης. Κατά τη διάρκεια της περφόρμανς, ο ήχος της φωνής της Σαγρή αντηχεί αποσπάσματα από τα εφηβικά της ημερολόγια και από το βιβλίο Call της πολιτικής ομάδας Invisible Committee, συγκροτώντας εναν εσωτερικό διάλογο που συντελεί στο ηχητικό τοπίο της δράσης, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ένας απόμακρος χορός που μοιάζει να μην ολοκληρώνεται…
13/01, 19:00
Παλαιό Ελαιουργείο, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα

2. Νους και αρμονία: Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η  δράση «Νους και αρμονία» θα πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στο πρόγραμμα δωρεών SNF-Release Athens, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ. Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Ο 2ος κύκλος κλείνει το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, με επίκεντρο ενδιαφέροντος το βιολί. Απαραίτητη η προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895 , ή στο goulandris.gr
13/01, 17.00-18.00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργο Βάλαρη, πώς έφερες στην Αθήνα τον “Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας”;12.09.2018

3. Family Yoga στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Μια πρωτότυπη αθλητική δράση για οικογένειες που στόχο έχει να ενισχύσει τη σχέση γονέα και παιδιού μέσα από αρμονικές ασκήσεις συνεργασίας. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν το δικό τους στρώμα. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος. *Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000.
14/01, 11:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

4. Αναρρίχηση «Top Rope» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της αναρρίχησης, σε μια νέα εμπειρία. Ένας Τοίχος Αναρρίχησης με δύο κατασκευές, σε υπαίθριο στεγασμένο σημείο, προστατευμένο από τη βροχή, περιμένει τους λάτρεις της αναρρίχησης, με διαφορετικές προκλήσεις για κάθε ηλικία και επίπεδο. Ο Τοίχος λειτουργεί με δύο ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για παιδιά και ενήλικες που έχουν στόχο τη γνωριμία με την αναρρίχηση. Στον Τοίχο Αναρρίχησης του ΚΠΙΣΝ, μπορεί κανείς να εξοικειωθεί με τη μέθοδο ασφάλισης «Top Rope» σε μία κατασκευή σχεδιασμένη για ψηλές διαδρομές, ύψους 9 μέτρων, και με τη μέθοδο «Boulder» σε μία κατασκευή σχεδιασμένη για χαμηλές διαδρομές, ύψους 4 μέτρων. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, η αναρρίχηση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία άθλησης αλλά και διασκέδασης. Με τη μέθοδο «Top Rope», ο αναρριχητής φορά ειδική ζώνη και ασφαλίζεται με τη χρήση σχοινιού δεμένου από την κορυφή της διαδρομής, που του επιτρέπει να αναρριχηθεί με απόλυτη ασφάλεια. Για αναλυτικότερες πληροφορίες και ώρες εδώ.
13, 14/01, 12:00
Buffer Zone, ΚΠΙΣΝ

5. Mocking Game: Η πρώτη ατομική έκθεσή της Lyn Liu στην Ελλάδα, στην γκαλερί The Breeder

Lyn Liu, Undercover – head umbrella, 2023, oil on panel, 18 x 24 in., 45.72 x 60.96 cm.

Η γκαλερί The Breeder με χαρά ανακοινώνει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα της ανερχόμενης καλλιτέχνιδας με έδρα τη Νέα Υόρκη, Lyn Liu, με τίτλο Mocking Game. Αντλώντας έμπνευση από την προσωπική της εμπειρία εκτοπισμού, η Lyn Liu δημιουργεί ένα σύμπαν συμβολισμών και συχνά αλλόκοτων εικόνων όπου αναπαρίστανται καταστάσεις της καθημερινότητας σαν να τις βλέπουμε μέσα από έναν κινηματογραφικό φακό. Στα έργα της η πραγματικότητα μοιάζει με μια αλληλουχία στοπ καρέ που αναδεικνύουν τόσο το εσωτερικό ψυχολογικό τοπίο του ατόμου όσο και την κοινωνική σφαίρα δίνοντας έμφαση στις πιέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των δύο αλλά και εντός τους. Για την έκθεση στην γκαλερί The Breeder, η Lyn Liu διερευνά τα δίπολα μεταξύ ατομικού και συλλογικού, υποκειμένου και αντικειμένου, απομόνωσης και ενσωμάτωσης μέσα από εννέα ζεύγη ζωγραφικών έργων. Σε κάθε ένα από τα ζεύγη, το ένα έργο περιστρέφεται γύρω από την ιδέα του υποκειμένου, της οντότητας που έχει εμπειρική και αντιληπτική ικανότητα και το άλλο γύρω από την ιδέα του αντικειμένου, την οντότητα που επηρεάζεται από τη δράση του υποκειμένου. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως και τις 2 Μαρτίου 2024. Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11 π.μ.- 7 μ.μ. | Σάββατο 11 π.μ.- 5 μ.μ.
13/01, 18:00-20:00
Γκαλερί The Breeder, Ιάσονος 45, Aθήνα

6. Βασικό μάθημα Tai Chi στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Τai Chi, μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, προσφέρει στους ασκούμενους/στις ασκούμενες εσωτερική ηρεμία και δύναμη, βελτιώνει την ισορροπία τους και μειώνει το στρες. Όλες οι κινήσεις είναι κυκλικές και συνεχείς, με ήπιο ρυθμό εναλλαγής, και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος. *Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000.
13/01, 8:30
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Ντέιβιντ Μπόουι άλλαξε για πάντα τη δυτική μουσική βιομηχανία (και όχι μόνο)…12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b