MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

Κινηματογράφος, παραστάσεις και συζητήσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Photo by Alex Litvin on Unsplash
Monopoli Team

1. Artens Cinema Nights: Προβολή της ταινίας “Η Ντροπή” στο Artens

Η Artens και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00, την αριστουργηματική σουηδική ταινία του Ingmar Bergman, “Η Ντροπή” (Skammen), που προβλήθηκε το 1968. Ένα λιγότερο γνωστό κινηματογραφικό διαμάντι, η Ντροπή είναι και η μοναδική ταινία δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας του μεγάλου Σουηδού δημιουργού. Όμως οι μυστήριες εχθροπραξίες και το κλίμα ενός μελλοντικού εμφυλίου πολέμου δεν εμποδίζουν τον Μπέργκμαν, για μια ακόμη φορά, να αναλύσει σε βάθος την αποξένωση και τις μεταβολές στον κόσμο ενός ζευγαριού. Μέσα στο χάος, μακριά από κάθε ιδεολογία, η ιστορία τους διαγράφει μια πορεία από την ασυνεννοησία, προς την απελπισία, τη βία, την ομηρική περιπλάνηση και τελικά το όνειρο. Οι συγκλονιστικοί πρωταγωνιστές, Liv Ullmann και Max Von Sydow, λάμπουν μέσα στις σπαρακτικές εικόνες του σπουδαίου Sven Nykvist. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της Artens, Πάνο Παππά. Κρατήσεις θέσεων: στο τηλέφωνο της Artens: 210 33 17 312 ή στο email: [email protected].
12/01, 21:00
Artens, Βουκουρεστίου 40, Αθήνα (1ος Όροφος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Ντέιβιντ Μπόουι άλλαξε για πάντα τη δυτική μουσική βιομηχανία (και όχι μόνο)…12.09.2018

2. Science Rap battle από τους Science Rectors στο θέατρο Arroyo

Photo by Matthias Wagner on Unsplash

Tο 2024 η αντισυμβατική ομάδα των Science Rectors συμπληρώνει μία πορεία 10 ετών. Υπόσχονται, λοιπόν να ολοκληρώσουν τη δεκαετία 2014-2024 δυναμικά με πολλές εκπλήξεις και απρόσμενες παρουσιάσεις αλλά και συνεργασίες. Η πρώτη τους ανατρεπτική παράσταση με τίτλο Science Rap battle θα πραγματοποιηθεί στον χώρο που τους είναι ιδιαίτερα προσφιλής, το θέατρο Arroyo. Γνωστά αλλά και νέα πρόσωπα της ομάδας θα αφηγηθούν επιστημονικές ιστορίες με το γνώριμο και καθιερωμένο πλέον ύφος του Stand up. Ένας επιτυχής συγκερασμός επιστήμης και χιούμορ. Στην παράσταση της 12ης Ιανουαρίου συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Κωνσταντίνος Περιστέρης (γυναικολόγος-μαιευτήρας, Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος (φιλόλογο -εκπαιδευτής ρητορικής) και οι δύο θα είναι και παρουσιαστές, Σταύρος Δημητρακούδης (αστροφυσικός), Μάκης Ζωιδάκης (βιολόγος), Αντωνία Καραμολέγκου (γλωσσολόγος- Μηχανική Μάθηση), Νίκος Παπαδημητρίου (χημικός-μηχανικός), Δημήτρης Ραγιαδάκος (επιστήμη του management), Αλέξανδρος Σουρτζής (χωροτάκτης-πολεοδόμος).
12/01, 21:00
Arroyo Nuevo, Μεγάλου Αλεξάνδρου 128

3. Συζήτηση “Σώμα-Καρδιά-Πνεύμα. Αγωνιώδη ερωτήματα σε έναν συναρπαστικό, καινούργιο κόσμο” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Photo by Kevin Gonzalez on Unsplash

O Δημήτρης Καραγιάννης, Ψυχίατρος – υπαρξιακός συστημικός Ψυχοθεραπευτής και ιδρυτής του θεραπευτικού κέντρου “Αντίστιξη”, έρχεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση για τρεις συναντήσεις – συνομιλίες με θέμα: “Σώμα-Καρδιά-Πνεύμα. Αγωνιώδη ερωτήματα σε έναν συναρπαστικό, καινούργιο κόσμο”. Ο Δ. Καραγιάννης θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο-συγγραφέα, Μάκη Προβατά με την πρώτη συνάντηση να επικεντρώνεται στο Σώμα, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024, στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ.
12/01, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Elvis Presley μέσα από τα δικά του λόγια12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b