MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου

Εργαστήρια, ζωγραφική και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

1. Περίπατος στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Μνήμη και Αισθήσεις (για άτομα 65+)

Πώς μυρίζουν τα φυλλώματα της λεβάντας; Τι ήχους παράγουν τα δάχτυλά μας όταν αγγίζουμε τα πλήκτρα του μεταλλόφωνου; Πώς το φως μπορεί να μας οδηγήσει σε διαδραστικές διαδρομές και να ξυπνήσει τις αισθήσεις μας; Το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Alzheimer Athens διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά ένα δημιουργικό, ψυχαγωγικό περίπατο για ανθρώπους άνω των 65 ετών που θέλουν να ενισχύσουν τη μνήμη τους. Τα καλέσματα σε περίπατο εμπλουτίζονται, καθώς οι ξεναγήσεις στο μεσογειακό περιβάλλον και στους χώρους του Πάρκου θα εμπνέουν ασκήσεις διπλού έργου: Ένα πλήρες πρόγραμμα νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης που θέτει σε λειτουργία την αφή, την οσμή, την όραση, την ακοή τους.
4/1, 16:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

2. Χριστουγεννιάτικα Γλυπτά: Μουσικοκινητικό και εικαστικό εργαστήριο στο ΚΠΙΣΝ

Η απόλυτη εμπειρία μουσικοκινητικών παιχνιδιών και εικαστικών ερεθισμάτων έρχεται για μια τελευταία φορά στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Κορδέλες, μπάλες, δαχτυλομπογιές και άλλα υλικά ενεργοποιούν τη φαντασία μας και μετατρέπονται σε Χριστουγεννιάτικα γλυπτά μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι. Μέσα σε ένα ασφαλές και διασκεδαστικό περιβάλλον, παιδιά και γονείς απολαμβάνουμε την αλληλεπίδραση στο πλαίσιο της ομάδας μέσα από πρωτότυπα μουσικοκινητικά παιχνίδια και εικαστικά ερεθίσματα.
4/1, 11:00, 12:30
Maker Space, ΚΠΙΣΝ

3. My silly paintings are a nutcracker: Έκθεση σχεδίων της Ελπίδας Ρίκου στο or.artspace.

To or.artspace. παρουσιάζει, έως τις 7 Ιανουαρίου, την ατομική έκθεση «Ελπίδα Ρίκου My silly paintings are a nutcracker. Σχέδια 2020-2022». Όπως επισημαίνει στο εισαγωγικό κείμενο η επιμελήτρια Κυβέλη Λιγνού-Τσαμαντάνη: “My silly paintings are a nutcracker είναι μία σειρά σχεδίων της Ελπίδας Ρίκου που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τα οποία, μέσω της τοποθέτησής τους σε δύο διαφορετικούς χώρους –αυτούς της έκθεσης, όπως και του βιβλίου που την συνοδεύει– αποκτούν την προσοχή που τους αναλογεί. Αν και χρωματικά θυμίζουν κάτι το ανάλαφρο, το χαρούμενο, μία πιο προσεκτική ανάγνωσή τους φέρνει στην επιφάνεια κάτι το βαθύ, σοβαρό και συχνά σκοτεινό. Αυτά τα έργα αναδεικνύουν δύο εμφανείς τάσεις: τη δημιουργία «χώρου» και τη χρήση γλώσσας. Η έκθεση προσκαλεί τους θεατές να δημιουργήσουν τις δικές τους αναγνώσεις μπαίνοντας στον ‘εικονο-πλαστικό’ χώρο που προσφέρουν τα σχέδια.” Ωράρια Λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή.: 18:00-22:00, Σάββατο.: 12:00-22:00, Κυριακή: 12:00-16:00
4/1, 18:00-22:00

or.artspace, Δημητρακοπούλου 89, Κουκάκι

4. Μεταξοτυπία by SNFCC Youth Council στον Πευκώνα του ΚΠΙΣΝ

Το SNFCC Youth Council σας προσκαλεί σε ένα απόλυτα δημιουργικό εργαστήριο στον Πευκώνα του ΚΠΙΣΝ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μία από τις πιο παραδοσιακές και ταυτόχρονα σύγχρονες τεχνικές χειροποίητου τυπώματος, τη μεταξοτυπία, υπό την καθοδήγηση της ομάδας του εργαστηρίου Λούπες Τυπώματα. Ελάτε να τυπώσουμε μαζί την επόμενη αφίσα που θα διακοσμήσει το σαλόνι σας ή που θα προσφέρετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.
4/1, 17.00-20.00
Πευκώνας, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPoor Things: Μια ματιά στα “behind the scenes” της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b