MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

4 υπέροχα χωριά για αποδράσεις εξπρές από την Αθήνα

Σύντομη απόδραση σε τέσσερα γραφικά χωριά, δύο με δυόμισι ώρες από την Αθήνα.

Photo by Jason Blackeye on Unsplash
Photo by Jason Blackeye on Unsplash
Monopoli Team

Θέλετε να πεταχτείτε κάπου κοντά στην Αθήνα, το πολύ δύο με δυόμισι ώρες μακριά, για ένα Σαββατοκύριακο ή για μια μονοήμερη εκδρομή της τελευταίας στιγμής; Από την Αρκαδία μέχρι την Εύβοια, διαλέξαμε και σας προτείνουμε τέσσερα ορεινά χωριά πλούσια σε εικόνες μαγικής φύσης και παράδοσης, τα οποία μπορείτε να έχετε στα υπόψη και για οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο του χειμώνα.

Στενή Ευβοίας

Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Δίρφυς, σε υψόμετρο 400 μ. και σε απόσταση 30 χλμ. από τη Χαλκίδα, η Στενή είναι ένα από τα γραφικότερα χωριά της Εύβοιας. Ξεκινώντας πρωί από την Αθήνα, σε λιγότερο από μιάμιση ώρα θα βρεθείτε σε ένα φιλόξενο, πνιγμένο στο πράσινο και «νόστιμο» χωριό, που αποτελεί ιδανικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα σοκάκια και η πλατεία του χωριού σφύζουν από ζωή από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ γιός του Τσάρλι Τσάπλιν έρχεται στο Μέγαρο για μια παράσταση αφιερωμένη στον πατέρα του12.09.2018

Το χωριό αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Πάνω και την Κάτω Στενή και τον σχεδόν εγκαταλειμμένο οικισμό του Πύργου, γνωστό και ως Σκουντέρι. Κέντρο του χωριού είναι η πλακόστρωτη πλατεία απ’ όπου ξεκινούν στενά μονοπάτια και διακλαδίζονται ως την τελευταία άκρη του χωριού. Μέσα στην πλατεία υπάρχουν γραφικές βρύσες με τρεχούμενα νερά, ενώ μεγάλα πλατάνια απλώνουν τη σκιά τους πάνω από τα γραφικά καφενεδάκια και τις περίφημες κρεατοταβέρνες. Αν σας αρέσουν οι βόλτες στη φύση, το καλύτερο σημείο για πεζοπορία είναι το Αισθητικό Δάσος της Στενής, ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα νέα πρόσωπα που ξεχωρίσαμε το 2023 από την ελληνική μουσική σκηνή12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b