MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πρωτοχρονιά χωρίς πορτοφόλι: 7 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, συναυλίες και δραστηριότητες, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Συμπεριληπτικό εργαστήριο χορού: Δημιουργούμε τον δικό μας χώρο στο ΚΠΙΣΝ

Φέτος, στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ, συναντιόμαστε στο Πάρκο για ένα ανοιχτό, προσβάσιμο μάθημα αυτοσχεδιαστικού χορού. Σε αυτό το εργαστήριο, αντιλαμβανόμαστε τον χορό ως ελεύθερη δημιουργική κίνηση και προσωπική αντίληψη ρυθμού. Υπό την καθοδήγηση των συντονιστών και με τη συνοδεία κρουστών αλλά και ζωντανής μουσικής, οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να κινηθούν στον ρυθμό που παράγεται, οργανώνοντας ένα κιναισθητικό παιχνίδι, μια συλλογική εμπειρία μέσα από προσωπικές και ομαδικές κινήσεις. Το ηχητικό τοπίο διαμορφώνει ένα ανοιχτό, σχεδόν διαλογιστικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο κάθε άτομο μπορεί να αισθανθεί τον παλμό του και να χορέψει. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αισθανθούμε την ελαφρότητα στο σώμα που προσφέρει η χαρά της δημιουργίας και της συμπερίληψης. Το εργαστήριο προάγει την επαφή και τη σύνδεση με τους γύρω και το περιβάλλον, διατρέχοντας διαφορετικές ποιότητες κίνησης μέσα από διαφορετικές πρακτικές (σύγχρονο χορό, αφρικανικό χορό, somatics, μουσικοκινητικό και θεατρικό παιχνίδι). Ένα εργαστήριο ανοιχτό σε άτομα με κάθε είδους αναπηρία και τους συνοδούς τους, χωρίς να αποκλείει άτομα χωρίς αναπηρία.
30/12, 12:00, 13:30
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBackstage Stories με την Αναστασία Παντούση (video)12.09.2018

2. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο Παγοδρόμιο

Tο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φοράει τα καλά του και, με φόντο το ολόφωτο Παγοδρόμιό του, στήνει την καθιερωμένη μουσική γιορτή του στο Φουαγιέ Μουσών, προσφέροντας δωρεάν συναυλίες στους μικρούς, αλλά και… τους λιγότερο μικρούς φίλους του. Στη γιορτινή σκηνή του Φουαγιέ, νεανικά χορωδιακά σχήματα και ανερχόμενα μουσικά συγκροτήματα ωδείων και μουσικών σχολείων της Αττικής θα παρουσιάσουν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και υπέροχες μελωδίες στο πνεύμα των ημερών. Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, το Ολιγομελές Σύνολο Jazz του Ωδείου Αθηνών θα κλείσει τον κύκλο συναυλιών με ένα απολαυστικό πρόγραμμα, που θα μας παρασύρει στους πιο jazzy, χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.
30/12, 18:15
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Φουαγιέ Μουσών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

3. Εικαστική περπέτεια “Η Φανή στη Χώρα των Χρωμάτων” στη Sianti Gallery

Η Sianti Gallery προσκαλεί τα παιδιά σε μια γιορτινή διαδραστική ξενάγηση ανάμεσα σε έργα και γλυπτά των εικαστικών που πρωταγωνιστούν στο βιβλίο “Η Φανή και η Τέχνη” της Πόπης Γεωργοπούλου. Έτσι, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, οι εκδόσεις Νίκας και η γκαλερί Sianti καλούν τα παιδιά να ζήσουν μία άλλη διαφορετική εικαστική περιπέτεια με τίτλο : “Η Φανή στη Χώρα των Χρωμάτων”. Απευθύνεται σε παιδιά 4-10 ετών. Η γκαλερί Sianti σε συνεργασία με τις εκδόσεις “Νίκας” εξέδωσε το βιβλίο ” Η Φανή και η Τέχνη” με σκοπό την αισθητική καλλιέργεια όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων παιδιών ή ακόμα και όσων αισθάνονται παιδιά. Άλλωστε, τα έργα των εικαστικών είναι ένας χείμαρρος χρωμάτων, σχημάτων και κυρίως συναισθημάτων, που ειβάλλουν στην καθημερινότητα. Η μικρή πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η Φανή, μέσα από την δίνη των χρωμάτων μεταφέρεται στον χωροχρόνο και βρίσκεται ακριβώς την στιγμή της δημιουργίας στα εργαστήρια πέντε εικαστικών, του Γιάννη Βαλυράκη , του Θανάση Λάλα, της Χριστίνας Σαραντοπούλου, του Σωτήρη Σόρογκα, του Μανώλη Χάρου.
30/12, 11:30
Εικαστικός Κύκλος – Σιαντής, Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Ιλίσια

4. 360° Christmas Pop-Up Bar στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Photo Eftychia Vlachou

Με μια πανοραμική θέα της πόλης και φόντο τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop-up bar, ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές, στήνεται στον Φάρο, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες. Το 360° Christmas Pop-Up Bar, που δημιουργήθηκε από την αρχιτέκτονα-σκηνογράφο, Ελίνα Λούκου, με έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές, μεταμορφώνει τη Βεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ στο οποίο κυριαρχεί η σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να δουν την πόλη μέσα από το φίλτρο των Χριστουγέννων. Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, και μια μεγάλη λίστα κοκτέιλ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό. Το Σάββατο 30/12, μετρώντας πια αντίστροφα για το 2024, η εκρηκτική Maria Pappa, βάζε φωτιά στον Φάρο και μας ξεσηκώνει με τα πιο επιτυχημένα κομμάτια της χρονιάς που μας πέρασε, με τους πιο γιορτινούς ρυθμούς. Την Δευτέρα 1/1, καλωσορίζουμε το ολοκαίνουριο έτος με τις ξέφρενες μελωδίες του Πάνου Δημητρόπουλου (The Steams).
30/12, 1/1  17:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέκυια στη Στέγη: Να βλέπεις στο πυκνό σκοτάδι12.09.2018

5. Party Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ

Ο Χριστουγεννιάτικος κόσμος του ΚΠΙΣΝ κορυφώνεται με το απόλυτο Πρωτοχρονιάτικο Party. Το ΚΠΙΣΝ σε γιορτινή έκδοση, όπως κάθε χρόνο ετοιμάζει ένα πολυσχιδές πρόγραμμα με events και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Η εκρηκτική Αφροελληνίδα Idra Kayne μαζί με την 10μελή της ορχήστρα θα μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι από την disco των 80s μέχρι την soul και την R&B, ενώ παράλληλα το παγοδρόμιο και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα παραμείνουν ανοιχτα έως και τις 2:00 για όλες τις καλλιτεχνικές ψυχές που θέλουν να ξεκινήσουν το 2024 με θεαματικές φιγούρες. Ο χρόνος αλλάζει συνοδεία ενός υπερσυγκλό show πυροτεχνημάτων και η νύχτα συνεχίζεται με ξέφρενο πάρτι στην Αγορά, υπό τους ρυθμούς του Bill Brewster, ο οποίος μας ξεναγεί σε έναν ασυναγώνιστο acid house και hip hop σύμπαν. Αμέσως μετά, παραδοσιακά, δίνεται το σήμα έναρξης του SNF RUN: 2024 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οικοδεσπότες της φαντασμαγορικής βραδιάς θα είναι το αγαπημένο μας δίδυμο, Νάντια Κοντογεώργη και Μίνως Θεοχάρης.   31/12, 22:30                                                    Αγορά, ΚΠΙΣΝ

6. Υποδοχή του 2024 με Νίκο Πορτοκάλογλου & Μαρίνα Σάττι στην Πλατεία Συντάγματος

Η Αθήνα υποδέχεται το καινούριο έτος κατάμεστη από κόσμο και στολίδια, στην καρδιά της πόλης, που αλλού; Στην Πλατεία Συντάγματος. Με δύο μοναδικές, εορταστικές συναυλίες, που στο αποκορύφωμα θα ενωθούν σε μία, το βράδυ της Παραμονής είναι πολλά υποσχόμενο. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, με την Βίκυ Καρατζόγλου, τον Βύρωνα Τσουράπη και την μπάντα του «Ευγενείς αλήτες», θα παρουσιάσουν ένα μουσικο συνονθύλευμα αγαπημένων επιτυχιών, ανώ λίγο αργότερα η Μαρίνα Σάττι θα μας ξεσηκώσει με το πιο φρέσκο και “πειραγμένο”, indie-pop πρόγραμμά της. Αναπάντεχα ντουέτα, διασκεδαστικοί μουσικοί συνδυασμοί και άπλετη μουσική και χορός θα είναι τα κλειδιά που θα μας οδηγήσουν με τον πιο όμορφο και ξέφρενο τρόπο στο 2024.
31/12, 22:55
Πλατεία Συντάγματος

7. Μουσικές εκδηλώσεις, γιορτινές δραστηριότητες και εορταστικά show στο City Link

Μια ευρεία γκάμα εορταστικών εκδηλώσεων προσφέρει και φέτος το City Link, το οποίο στολισμένο, έχει δώσει και φέτος την δική του χαρακτηριστική πινελιά στα χριστουγεννιάτικα ψώνια και τις γιορτινές μας βόλτες. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το σαβββατοκύριακο πριν αλλάξει ο χρόνος, με την Τάνια Τρύπη, τον Μέμο Μπεγνή, τους Αντώνη Λουδάρο & Άρτεμις Ματαφιά και την Δέσποινα Πολυκανδρίτου σε απολαυστικά μουσικά show με την συνοδεία μπάντας, που θα εντείνουν το χριστουγεννιάτικο πνέυμα και θα συνοδεύσουν μελωδικά τις δραστηριότητές μας. Η διασκέδαση δεν σταματάει εδώ. Ξυλοπόδαροι, ο Καρυοθραύστης και το αστείο ξωτικό που θα χαρίζει μπαλόνια σε όλα τα παιδιά, θα βρίσκονται στο City Link και θα σας παρασύρουν στην εορταστική ατμόσφαιρα. Κάτω από το φωτεινό αίθριο στη στοά Σπυρομήλιου και ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα μας, ένα τεράστιο λαμπερό 2024 σας καλεί για την καλύτερη «selfie» της πόλης, ενώ ο Αη Βασίλης θα περιμένει μικρούς και μεγάλους για την παραδοσιακή αναμνηστική φωτογραφία.
30, 31/12, 14:00 -19:00
City Link, Αμερικής 4, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ100 χρόνια από τον θάνατο του Γουστάβου Άιφελ: Ο «μάγος του σιδήρου» πίσω από τον Πύργο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b