MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ο ιδανικός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή στη φύση κοντά στην Αθήνα

Η περιοχή της Κρύας στη Λιβαδειά είναι ένας μικρός παράδεισος, μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα.

Photo by Angelo S on Unsplash
Photo by Angelo S on Unsplash
Monopoli Team

Ψάχνεστε για μια ωραία μονοήμερη εκδρομή στη φύση; Τι θα λέγατε για μια εξόρμηση με την παρέα ή την οικογένεια σε μια καταπράσινη όαση με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες και τεράστια πλατάνια; Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε πολύ από την Αθήνα για να απολαύσετε αυτό το τοπίο…

Στην καρδιά της Λιβαδειάς, δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, υπάρχει ένα μέρος ιδανικό για όσους θέλουν να γίνουν ένα με τη φύση. Ο ποταμός της Έρκυνας με τις πηγές του είναι το στολίδι της πόλης της Λιβαδειάς. Οδηγώντας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, θα στρίψετε στην έξοδο προς Κάστρο και σε περίπου 30 χλμ. θα βρεθείτε σε αυτό το μαγευτικό μέρος όπου θα απολαύσετε χαλαρωτικές βόλτες και θα χορτάσετε φύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι απαρχές της Γλυπτικής στο Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

Λιβαδειά: Απόδραση στις Πηγές Κρύας

O ποταμός της Έρκυνας πηγάζει από το νότιο τμήμα της Λιβαδειάς, διασχίζει το κέντρο της πόλης και εκβάλλει στον Βοιωτικό Κηφισό. Η περιοχή των πηγών του ποταμού, γνωστή ως Κρύα, είναι φυσικό πάρκο που βρίσκεται στην έξοδο φαραγγιού. Πλούσια σε φυσική ομορφιά, με πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά, κανάλια, μικρούς καταρράκτες και πελώρια πλατάνια, η περιοχή της Κρύας είναι ένα μέρος που θα σας μαγέψει. Λιθόστρωτα δρομάκια και πέτρινα τοξωτά γεφυράκια συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό. Και στις δύο όχθες του ποταμιού υπάρχουν καφέ και ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε και το ξακουστό σουβλάκι της Λιβαδειάς με θέα στις πηγές.

Αξίζει να περπατήσετε όλη την περιοχή και να φτάσετε από το λιθόστρωτο μονοπάτι μέχρι το πέτρινο θεατράκι που βρίσκεται στην είσοδο του φαραγγιού. Αν έχετε όρεξη μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ που βρίσκεται πιο ψηλά, για να απολαύσετε τη θέα προς το μεσαιωνικό κάστρο, την πόλη της Λιβαδειάς και τον Παρνασσό. Βάλτε λοιπόν αθλητικά παπούτσια, φορτίστε τα κινητά σας και ετοιμαστείτε για πολλές φωτογραφίες.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίναι νέοι. Και ξεχώρισαν με τις ερμηνείες τους το 202312.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b