MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Γλυκά Χριστούγεννα: Πού θα βρείτε τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά της πόλης

Επειδή οι γιορτές το απαιτούν το γλυκό τους, πάμε να δούμε 6 ζαχαροπλαστεία, στα οποία θα βρείτε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά, για εσάς και τους αγαπημένους σας.

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Ένα από τα αγαπημένα μας κομμάτια των γιορτών, είναι σίγουρα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Άλλωστε, τα Χριστούγεννα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τις δίπλες, τα τσουρέκια, τα panettone και πολλά πολλά ακόμα γλυκά που ανυπομονούμε να απολαύσουμε κάθε χρόνο στις γιορτές.

Όταν, λοιπόν, μιλάμε για γιορτές, σίγουρα στο μυαλό μας θα έρθουν τα… κεράσματα που ανυπομονούμε να κάνουμε και να μας κάνουν. Το να προτείνουμε, λοιπόν, μέρη για χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι ένα από τα αγαπημένα μας πράγματα, καθώς μοιραζόμαστε μαζί σας όλα τα μέρη, τα οποία και εμείς αγαπάμε.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί 5 +1 ζαχαροπλαστεία από τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά, για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Potatif Factory
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ένα must visit μαγαζί με γλυκά, το Poratif, κάνει το “θαύμα” του και στις γιορτές, με πολλές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Το προσωπικό μας highlight από τα εορταστικά γλυκά του μαγαζιού, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τα panettone του, τα οποία κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις. Τρομερά αφράτα και μαλακά, τα panettone του Portatif μπαίνουν στην top 3άδα των panettone που έχουμε δοκιμάσει ever. Εκτός από την κλασσική γεύση, θα βρείτε, επίσης panettone bueno (δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε) και panettone φιστίκι. Εμείς, πάντως, προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 81, Αθήνα 11472
Τηλέφωνο: 2103645264

Alice Cakewitch
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Αν είστε fans της παραμυθένιας μαγείας των Χριστουγέννων, θα λατρέψετε το Alice Cakewitch. Ένα μαγαζί βγαλμένο από τα αγαπημένα μας παραμύθια, χαρούμενο και χρωματιστό, που βάζει την ίδια διάθεση και στα γλυκά του, έρχεται για να μας μυήσει στην απόλυτη μαγεία των γιορτών. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Μαζί με τους κλασσικούς κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα με σοκολάτα του μαγαζιού, θα βρείτε, επίσης και μελομακάρονα red velvet και κουραμπιέδες oreo -και, πιστέψτε με, είτε είστε του μελομακάρονου, είτε είστε του κουραμπιέ, θα λατρέψετε τους κουραμπιέδες oreo! Και πάμε στα χριστουγεννιάτικα cupcakes, με 6 φανταστικές γεύσεις για όλα τα γούστα (bueno, carrot cake, merenda, blueberry, strawberry και oreo) και φανταστική διακόσμηση. Σίγουρα ένα spot, που τιμάει τα Χριστούγεννα, και με το παραπάνω!
Διεύθυνση: Ηούς 42, Αθήνα 11853 (κεντρικό κατάστημα)
Τηλέφωνο: 2103464353

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια ποτό με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε 5 μπαρ της πόλης12.09.2018

Μαρέγκα από Σπίτι
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Αν, πάλι, είστε σαν και εμένα και πιστεύετε ότι η πάβλοβα είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό, εδώ σας έχουμε. Στον απόλυτο προορισμό, για τις καλύτερες πάβλοβες της πόλης, αλλά και όλα τα προϊόντα γύρω από τη μαρέγκα, στη Μαρέγκα από Σπίτι, θα βρείτε τα καλύτερα γλυκά για τις επισκέψεις σας και τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια -γιατί, μεταξύ μας, η πάβλοβα είναι εκείνο το δροσερό, ελαφρύ γλυκό, στο οποίο κανείς δεν θα πει όχι, μετά από το βαρύ γεύμα των Χριστουγέννων. Είτε προτιμήσετε ατομικές πάβλοβες, είτε τούρτες ή και κορμούς με μαρέγκα, ένα είναι το σίγουρο: θα φάτε καλά! Από εμάς, πάντως, είναι ναι!
Διεύθυνση: Σκουφά 56, Αθήνα 10672 (κεντρικό κατάστημα)
Τηλέφωνο: 2103388827

Αρτοζαχαροπλαστεία Γαβριηλίδης
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και κατεβαίνουμε προς τον Πειραιά, για να βρούμε ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Ο λόγος για τα Αρτοζαχαροπλαστεία Γαβριηλίδης, τα οποία έχουν αγκαλιάσει τα Χριστούγεννα από όλες τις πλευρές. Πανετόνε, μελομακάρονα, δίπλες, παστάκια (καθόλου λιγωτικά, να το σημειώσουμε και αυτό), ζαχαρωτά και πολλά πολλά ακόμα περιμένουν όσους επισκεφθούν τον Γαβριηλίδη για τα χριστουγεννιάτικα κεράσματά τους. Το highlight, όμως, είναι το προφιτερόλ τους, για το οποίο φημίζονται. Εμείς, εδώ, το δοκιμάσαμε σε μία χριστουγεννιάτικη εκδοχή (με σοκολάτα και φιστίκι) και πραγματικά ενθουσιαστήκαμε, τόσο με το οπτικό της υπόθεσης, που -εντάξει, ας μην κρυβόμαστε- είναι πανέμορφο, όσο και με το γευστικό. Με λίγα λόγια, το προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη!
Διεύθυνση: Λεωφόρος Σαλαμίνος 71, Κερατσίνι 18756 (κεντρικό κατάστημα)
Τηλέφωνο: 2104320000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στις μουσικές σκηνές της Αθήνας: Kαλλιτέχνες και σχήματα που θα απολαύσουμε στις γιορτές12.09.2018

Max Perry Αγίας Παρασκευής
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμα ένα μαγαζί, που φέρνει τα Χριστούγεννα στην πόλη, το Max Perry, πραγματικά, φιλοξενεί όλο το πνεύμα των γιορτών στο κατάστημά του. Από μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες, μέχρι panettone, τσουρέκια, ζαχαρωτά και σοκολατάκια, στο μαγαζί θα βρείτε ό,τι μπορεί να ψάχνετε σε σχέση με χριστουγεννιάτικα κεράσματα κι ακόμα περισσότερα. Τα πάντα παρασκευάζονται στα καταστήματα της Αγίας Παρασκευής και της Κατεχάκη (και από εκεί μεταφέρονται και στο κατάστημα του Χαλανδρίου) και είναι όλα φρέσκα και έτοιμα να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!
Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεσογείων 460, Αγία Παρασκευή 15342 (με καταστήματα και σε Κατεχάκη & Χαλάνδρι)
Τηλέφωνο: 2106003600

Gioelia
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και κλείνουμε τις σημερινές μας προτάσεις με το Gioelia, τον απόλυτο προορισμό για ιταλικά γλυκά στην Αθήνα. Εδώ, λοιπόν, θα βρείτε ένα από τα καλύτερα panettone με επικάλυψη από φιστίκι Σικελίας, αλλά και ακόμα 2 γεύσεις -κλασσική και με σοκολάτα, με γέμιση semifreddo. Παράλληλα, όμως, επειδή το Gioelia είναι και ένα must visit spot για παγωτό, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τη νέα χριστουγεννιάτικη γεύση του μαγαζιού: το παγωτό μελομακάρονο, το οποίο είναι δροσερό και με πλούσια γεύση μελομακάρονου. Εμείς το δοκιμάσαμε και το προτείνουμε!
Διεύθυνση: Αθηναΐδος 8, Αθήνα 10563 (κεντρικό κατάστημα)
Τηλέφωνο: 2168001886

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Θέατρο #1: Mιούζικαλ, κωμωδίες και μεγάλες παραγωγές – Κερδίστε προσκλήσεις12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b