MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πού θα κάνουμε Ρεβεγιόν φέτος; 10 αγαπημένα εστιατόρια για την πιο gourmet εορταστική εμπειρία

Αυτά τα 10 fine dining εστιατόρια μας φέρνουν πιο κοντά στο πνεύμα των γιορτών και μας καλούν να γιορτάσουμε μαζί τους τα πιο αξέχαστα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Photo by Todd Trapani on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς χωρίς ιδιαίτερο και άκρως εορταστικό μενού δεν γίνεται, και αυτό το ξέρουν πολύ καλά 10 αγαπημένα αθηναϊκά εστιατόρια, τα οποία θα κάνουν και φέτος τις γιορτινές μας αποδράσεις παραμυθένιες, νόστιμες και μοναδικές και θα τις στολίσουν για ακόμα μία χρονιά με ανεπανάληπτες γαστρονομικές εμπειρίες.

Από την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέχρι και το Μικρολίμανο, αυτές είναι οι καλύτερες fine dining επιλογές για να βιώσουμε και τα φετινά Ρεβεγιόν Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, σαν μία άκρως ξεχωριστή εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡεβεγιόν στις αθηναϊκές πίστες: Πού θα διασκεδάσουμε αυτές τις γιορτές;12.09.2018

Moorings Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Moorings

Στην Μαρίνα Βουλιαγμένης, το Moorings πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα fine dining εστιατόρια, που εκτός από καλό φαγητό, προσφέρουν και αξεπέραστη θέα, και για τα φετινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως πάντα, θα προσφέρει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του, στολισμένα με μία επιπλέον γιορτινή διάθεση και διανθισμένα με τη μουσική των Vanilla Swing (24/12) και των Prestige the Band (31/12).

Το χριστουγεννιάτικο μενού συγκεκριμένα, αποτελείται από 6 πιάτα, κοστίζει 89€ και περιλαμβάνει μέσα σε άλλα βελουτέ κολοκύθας με σεβίτσε κόκκινης γαρίδας, γαλοπούλα “Wellington” και ένα σοκολατένιο Mont-blanc με βάση από gingerbread κέικ. Εξίσου εντυπωσιακή αναμένεται και το Πρωτοχρονιάτικο μενού, στα 119€ το άτομο, το οποίο ανοίγει η σούπα με ραβιόλι πάπιας κονφί, συνεχίζει το χαβιάρι μαζί με καραβίδες σε κρέμα από ψητό κέικ τυριού και το φιλέτο Black Angus με πατάτες φοντάν σε σάλτσα Μπορντoλέζ, και κλείνει ένα κομμάτι βασιλόπιτα για το καλό αλλά και μία μπλακ φόρεστ, για το καλύτερο. Τα μενού υπογράφει ο chef Κώστας Λώλας.
Μαρίνα Βουλιαγμένης
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9670659

Four Seasons Astir Palace Hotel – Matsuhisa Athens

Το Four Seasons Astir Palace Hotel με την κομψή γιορτινή του διακόσμηση και ένα από τα αξιοζήλευτα εστιατόριά του, Matsuhisa Athens, είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους ονειρεύονται να περάσουν τα φετινά ρεβεγιόν τους δίπλα στην θάλασσα.

Το μενού για Ρεβεγιόν Χριστουγέννων κοστίζει 220€ το άτομο και προσφέρει μία σπάνια γαστρονομική εμπειρία, με Christmas scallop caviar, Shrimp Koilados New Style Truffle, Matsuhisa Sushi Selection, Beetroot Salad Dry Miso, Tuna Toban Yaki, Slow cooked Short Rib και Hazelnut Chocolate Caramel.

Αντίστοιχη και ακόμα καλύτερη θα είναι η εμπειρία όσων επιλέξουν το Four Seasons Astir Palace Hotel και συγκεκριμένα το Matsuhisa Athens για το Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς τους, όπου θα γευτούν τα μοναδικά πιάτα Shrimp Koilados Dumpling Caviar, Toro Yuzu Miso Truffle, Matsuhisa Sushi Selection, Salmon Skin Salad Tosazu, Unagi Sansho Pepper Salsa, Wagyu Steak Wasabi Gremolata και Vanilla Raspberry Yogurt, στα 260€ το άτομο.
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2108960510

Milos Athens

Για όσους προτιμήσουν να περάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, ένα από τα πιο αγαπημένα gourmet εστιατόρια του Κέντρου, το Milos Athens, έχει φροντίσει να ετοιμάσει ένα λαμπερό ρεβεγιόν και ένα special menu εμπνευσμένο από signature δημιουργίες του εστιατορίου, ενώ φέτος η κομψή festive διακόσμηση που επέλεξε η ομάδα του Milos και επιμελήθηκε ο διάσημος designer Δημήτρης Μαστρόκαλος, έρχεται για να συμπληρώσει τους αναπάντεχους συνδυασμούς υψηλής γαστρονομίας, που φέρουν την υπογραφή του Chef Κώστα Σπηλιάδη.

Η γευστική αυτή εμπειρία κοστίζει 275€ το άτομο και περιέχει μία εκλεκτή ποικιλία οστρακοειδών για αρχή, σολομό Balik με χαβιάρι Ossetra, αυγοτάραχο και καπνιστό χέλι, επιλογή από ριζότο άγριων μανιταριών και ριζότο καραβίδας, Dover sole με fleur de sel Κυθήρων, και για τους φίλους του κρέατος Filet mignon αντίστοιχα, ενώ τη γευστική εμπειρία θα ολοκληρώσουν τα διαχρονικά και άκρως γιορτινά επιδόρπια, Perfetta σοκολάτας, Fabrizio και Εκμέκ κανταΐφι. Και για τους πιο παραδοσιακούς επισκέπτες, μετά τις 12:00 θα προσφέρεται παραδοσιακή γουρουνοπούλα Λακώνιας, καπνισμένη και ψημένη στο φούρνο.

Πέρα από το γευστικό ταξίδι που υπόσχεται το ρεβεγιόν στο Milos πάντως, έκπληξη της βραδιάς θα είναι και ο ταλαντούχος τραγουδιστής, Αδάμ Τσαρούχης με την ομάδα των μουσικών του, οι οποίοι θα φροντίσουν με την ενέργειά τους να απογειώσουν την διάθεση των καλεσμένων και να κάνουν την τελευταία ημέρα του χρόνου μοναδική.
Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2166003320

Grecotel Pallas Athena

Στο art boutique hotel Grecotel Pallas Athena, στην καρδιά της Αθήνας με θέα τη γιορτινή Πλατεία Κοτζιά, τα Χριστούγεννα έχουν μοντέρνα και chic διάθεση και μας υπόσχονται μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία με ζωντανή μουσική, στο λαμπερό Pallas Athena Restaurant.

Συγκεκριμένα, το μενού Χριστουγέννων του Pallas Athena κοστίζει 100€ το άτομο και προσφέρει 4 ξεχωριστά πιάτα, ξεκινώντας με μία βελουτέ καλαμποκιού (γαρίδα, τσορίθο και ελαιόλαδο), συνεχίζοντας με σαλάτα κινόα (βαλεριάνα, φιλετάκια πάπιας, cranberries και κουκουνάρι) και κυρίως πιάτο φραγκόκοτα με πατάτα dauphinoise, κάστανα, καραμελωμένο κρεμμύδι και σάλτσα αρωματισμένη με θυμάρι, ενώ για γλυκό προσφέρεται ένα white Namelaka (μπισκουί σοκολάτας, κρεμέ τζιαντούγια, κομποτέ βύσσινο και παγωτό βανίλιας).
Αθηνάς 65 και Λυκούργου, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3250 900

Αγορά Bar-Restaurant Athens

Το Agora βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες επιλογές των Αθηναίων που θέλουν να φάνε gourmet πιάτα, σε προσιτές όμως τιμές. Τα δύο αυτά αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά του θα τηρηθούν και φέτος, στα ξεχωριστά ρεβεγιόν που διοργανώνει το fine dining εστιατόριο των Αμπελόκηπων, και υποδέχεται για ακόμη μία χρονιά το κοινό φορώντας τα γιορτινά του.

Για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων, η ομάδα του Agora ετοιμάζει ένα ξεχωριστό μενού 5 πιάτων με Live Jazz μουσική υπόκρουση στα 80€ το άτομο, το οποίο περιέχει παρμαντιέ βελουτέ σούπα με κάστανο, arancini γεμιστό με ραγού πάπιας, lunette γεμιστά με ρικότα και tartufo, μία ιδιαίτερη σαλάτα με βάση το παντζάρι κονφί και τη βουβαλίσια μοτσαρέλα, επιλογή για κυρίως πιάτο ανάμεσα σε “Duo Iberico” ή φιλέτο αιγαιοπελαγίτικου μαγιάτικου και ένα τιραμισού διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, η τιμή θα ανέβει στα 90€ το άτομο, και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, και πάλι με τη συντροφιά Live Jazz μουσικής, ένα μενού 5 πιάτων γεμάτων γαστρονομικές εκπλήξεις, ξεκινώντας με βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας, κροκέτα γαλλικού κατσικίσιου τυριού και jamon iberico, Bauletti αστακού και σαλάτα Μεσκλάν με πάπια, ενώ για κυρίως θα υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε Black Angus heart of Rump Steak με διάφορες υφές σπαραγγιού ή φιλέτο αιγαιοπελαγίτικου ροφού, ενώ το γλυκό θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις, καθώς πρόκειται για μία διαφορετική μπάρα “rocher” (γκανάς τζιαντούγια, ναμελάκα λευκής σοκολάτας, κρούστα bitter,φύλλα και σκόνη χρυσού).
Λ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936925345

Βασίλαινας Πηγή Φωτογραφίας: Facebook/ Βασίλαινας

Το παραδοσιακά σύγχρονο εστιατόριο Βασίλαινας, έχει στο ενεργητικό του πάνω από 100 χρόνια πορείας στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας και αυτό το μαρτυρούν τόσο οι διακρίσεις του, όσο και οι άνθρωποι που το αγαπούν και το επιλέγουν σε κάθε τους στιγμή. Φυσικά, δύο από τις πιο σημαντικές στιγμές κάθε έτους, είναι τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τα οποία ο Βασίλαινας με χαρά φιλοξενεί εδώ και χρόνια στον χώρο του.

Για Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στον Βασίλαινα, το κόστος ανέρχεται στα 100€ το άτομο, (με επιπλέον χρέωση 45€ το μενού μπορεί να συνδυασθεί με κρασί)και προσφέρεται ένα μενού 5 πιάτων, με ταραμοσαλάτα “Βασίλαινας”, καπνιστό χέλι, βελουτέ σούπα μανιταριών με κάστανο, χτένι, για κυρίως χριστόψαρο (με κουνουπίδι, μπρόκολο, μελάνι σουπιάς, κάρρυ) ή φιλέτο κόντρα Black Angus (με αγκινάρα Ιερουσαλήμ σε υφές, φουντούκι, θυμαρίσια σάλτσα) και ένα ξεχωριστό γλυκό με βάση τη μους σοκολάτας και τα κόκκινα φρούτα.

Πληρώνοντας 115€ το άτομο (με επιπλέον χρέωση 45€ το μενού μπορεί να συνδυασθεί με κρασί), όσοι επιλέξουν το εστιατόριο για Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, θα απολαύσουν ένα μενού γεμάτο gourmet επιλογές, με ταραμοσαλάτα “Βασίλαινας”, σολομό με κινόα και φύκι, σούπα κολοκύθας, καραβίδα tartar, σφυρίδα με ριζότο σελινόριζας, χοιρινό Ibérico με ραγού μανιταριών, Mont Blanc με κάστανο, μους λευκής σοκολάτας και παγωτό κάρδαμο, και φυσικά για κλείσιμο, βασιλόπιτα.
Βρασίδα 13, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7210501

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια ποτό με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε 5 μπαρ της πόλης12.09.2018

Zanó Athens

Photo: Zanoathens.gr/Constantine Photography

Το Zanó Athens μπορεί να αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες γαστρονομικές προσθήκες στο Κολωνάκι, έχει όμως ήδη καταφέρει να εδραιώσει τον νεοϋρκοκέζικο αέρα του στις προτιμήσεις των Αθηναίων καθημερινά. Φέτος στις γιορτές, βάζει τα γιορτινά του και μας καλεί να περάσουμε τα ρεβεγιόν μας παρέα με τις επιλογές του chef Γιάννη Κιόρογλου.

Όσοι επιλέξουν το εστιατόριο για να περάσουν την Παραμονή των Χριστουγέννων τους, θα γευτούν ένα μενού 6 σταδίων στη τιμή των 120€ το άτομο, με προζυμένο ψωμί με κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας ή κροκέτα παστουρμά με αρωματικό γιαούρτι, ταρτάρ σολωμού με wasabi και πράσινο μήλο, ραβιόλι θαλασσινών με κολοκύθι, βασιλικό και ζεστό λαδολέμονο, φιλέτο μοσχάρι με μανιτάρια και σάλτσα ψητού, marjolaine με dacquoise φουντούκι, σοκολάτα και πικραμύγδαλο για γλυκό, και φυσικά μελομακάρονα για κλείσιμο, ενώ το μενού για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αλλάξει.

Με 140€ το άτομο, οι επισκέπτες θα γευτούν ένα μενού 7 σταδίων με Tacos από χαρούπι, σεβίτσε λαυράκι, ταραμά και χαβιάρι ή τραγανό φύλλο brick, ταρτάρ μοσχάρι και μαγιονέζα τρούφα για ορεκτικό, ριζότο κουνουπίδι με χτένια σωτέ και μανιτάρια shiitake, φιλέτο σφυρίδας, νιόκι από κάστανο και πουρές σελινόριζας και φιλέτο μοσχάρι, δαμάσκηνα με miso και radicchio για τα τρία κυρίως πιάτα, σορμπέ ούζο με πραλίνα φιστίκι και medovic σαν μελομακάρονο με παγωτό μέλι και madeleines με καβουρδισμένο βούτυρο για mignardise.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 3, Κολωνάκι
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3606230

NJV Athens Plaza

Το NJV Athens Plaza, στην Πλατεία Συντάγματος, για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ετοιμάζει κάποιους αξέχαστους απολαυστικούς συνδυασμούς, οι οποίοι ταιριάζουν μοναδικά με την εορταστική ατμόσφαιρα που δεσπόζει στις Αίθουσες Δεξιώσεων του.

Στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, οι επισκέπτες θα γευτούν, πληρώνοντας 190€ το άτομο, ένα μενού 6 πιάτων, ξεκινώντας με σούπα κάστανο βελουτέ, μία πολύ ιδιαίτερη σαλάτα με άρωμα Χριστουγέννων, λαυράκι με μπαχαρικά και μους αγκινάρας, φραγκόκοτα με πουρέ γλυκοπατάτας (πέρλες από χειμωνιάτικες ρίζες και sauce από Μαρτίνι με μύρτιλα), και για γλυκό μία γαλατόπιτα σε φωλιά από φύλλο κρούστας.

Αν όμως επιλέξουμε να το επισκεφτούμε για να αλλάξουμε εκεί χρόνο, το μενού ανεβαίνει στα 250€ το άτομο και μαζί του απογειώνεται και η γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσουμε, καθώς το μενού εκείνης της ημέρας περιλαμβάνει βελουτέ καλαμποκιού με χτένια, σαλάτα composee με καπνιστό σολομό, αυγοτάραχο και γαρίδες, pave από φρέσκο τόνο με καρπάτσιο παντζαριού και βινεγκρέτ από λάδι αμυγδάλου, φιλέτο Black Angus με κρούστα μανιταριών, πατάτες Περού, baby λαχανικά και sauce λευκής τρούφας, ενώ το γεύμα θα κλείσει γλυκά με ένα σοκολατένιο ημισφαίριο, όπου μέσα του θα κρύβει μους ferrero και κρεμέ bitter σοκολάτας
Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 2, Σύνταγμα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3352400

Saint George Lycabettus

Photo: St. George Lycabettus Lifestyle Hotel/Facebook

Το 5 αστέρων ξενοδοχείο της Αθήνας, με την πανοραμική θέα της πόλης που κόβει την ανάσα, θα μας φιλοξενήσει και φέτος για τα ξεχωριστά και άκρως παραδοσιακά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς του. Στολισμένο γιορτινά και με διάθεση εορταστική, το Saint George Lycabettus υποδέχεται τους καλεσμένους του με όμορφη μουσική και δύο μοναδικά μενού των executive chef του, που μυρίζουν Ελλάδα.

Στο μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων με όνομα Red Christmas Eve Dinner και κόστος 180€ το άτομο, περιλαμβάνονται κανελόνια καπνιστού σολομού Gravlax με πέρλες lime, τραγανό χωνάκι με κρέμα από ψητό αχλάδι και χαβιάρι, βελουτέ από σιγοψημένη γλυκοπατάτα με γαρίδα, ξινή κρέμα και λευκή τρούφα, ψητός αστακός με μπεαρνέζ παντζάρι, καραμελωμένα παντζάρια και λευκά σπαράγγια, τρυφερά σαλατικά με κατσικίσιο τυρί, σπασμένο παστέλι από καβουρδισμένα φουντούκια και βινεγκρέτ ροδιού, ρόλο γαλοπούλας γεμιστό με αποξηραμένα φρούτ, παραδοσιακή γέμιση, κρέμα γλυκοκολοκύθας, γλασαρισμένα κάστανα και σάλτσα cranberry, αλλά και ένας απολαυστικός χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανα και “κόκκινα” μπισκουί.

Αντίστοιχα, στο Gold Glam New Years Eve μενού, με 250€ το άτομο, οι παρευρισκόμενοι θα δοκιμάσουν καβούρι με κουμ κουάτ, τραγανό ταρτάκι με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και πέρλες λεμόνι, σούπα αστακού με χτένι poele και μαύρο χαβιάρι, σφυρίδα με σάλτσα Beurre Blanc, εσπεριδοειδή και υφές από κίτρινο παντζάρι, πράσινα σαλατικά με ψητό καμαμπέρ, σάλτσα από passion fruit και πέρλες μανταρίνι, βιολογικό Φιλέτο Black Angus με πατάτα pave, king oyster, σάλτσα marchand de vin και μαύρη τρούφα, και φυσικά, όπως προβλέπει και το όνομα του μενού, ένα χρυσό γλυκό, μία μους σοκολάτας γάλακτος με φύλλα χρυσού!
Κλεομένους 2, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7416191

Βαρούλκο Seaside

Photo: Varoulko Restaurant/Facebook

Το Bαρούλκο Seaside που τραβάει τα βλέμματα εδώ και χρόνια στην Ακτή Κουμουνδρούρου, φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τους λάτρεις των θαλασσινών, και όχι μόνο, για ένα μοναδικό ρεβεγιόν, δίπλα στο γαλάζιο τοπίο του Μικρολίμανου.

Για ρεβεγιόν Χριστουγέννων, η ομάδα του εστιατορίου έχει ετοιμάσει ένα μενού 6 πιάτων με κόστος 145€ το άτομο, το οποίο περιλαμβάνει καλωσόρισμα με καβούρι, κρέμα αβοκάντο-μπρόκολο, αγγούρι και χαβιάρι Ossetra, σούπα τοπιναμπούρ με γαρίδα Kοιλάδος (καπνιστό σουσάμι, λάδι καραβίδας), καλαμάρι ψητό ελληνικής αλιείας (με κρέμα από λαγόχορτα, ψητό μπροκολίνι, τζελ ούζου), μπακαλιάρο με μους από χειμωνιάτικες ρίζες και μπρεζέ αρνάκι γάλακτος με κρέμα κολοκάσι και χόρτα εποχής, ενώ για γλυκό οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα διαφορετικό… κουκουνάρι, από μους κάστανο, σφένδαμο, αχλάδι και παγωτό πραλίνα.

Όσοι πάλι γιορτάσουν στο Βαρούλκο seaside το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, θα απολαύσουν ένα μενού 6 πιάτων, στα 145€ το άτομο, το οποίο περιέχει σούπα σελινόριζας (εσπρέσσο, λάιμ, χαβιάρι Οssetra), καρπάτσιο τόνου (μαύρο σκόρδο, λεμόνι, αφυδατωμένο καλαμπόκι, πίκλα κρεμμύδι), ραβιόλι με καβούρι και ψητές γαρίδες (αγκινάρες, κρέμα αρακά, εσπεριδοειδή, κόλιανδρος), φιλέτο μπαρμπούνι σοτέ με πουρέ παστινάκι (σαλικόρνια, μαρμελάδα λευκού σκόρδου), φιλέτο μοσχάρι με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (μπροκολίνι, vτομάτα κονφί, σάλτσα σοκολάτας) και για γλυκό cremeux σοκολάτας με κόκκινα φρούτα και παγωτό καραμέλα.
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5228400

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική και μουσικοί στη γιορτινή Αθήνα: Συναυλίες, γκαλά και όπερες12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b