MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

Συναυλίες, εκθέσεις και μουσική στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1. Συναυλία της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποχαιρετά το 2023 με μια μοναδική συναυλία απόψε στις 20.30 στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”. Στην πρώτη της εμφάνιση για φέτος, η Διαπολιτισμική Ορχήστρα εξελίσσεται περαιτέρω και παρουσιάζει κάτι εντελώς καινούριο. Τα μέλη της θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα με δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις, μέσα από τις οποίες θα απολαύσουμε την πληθωρική παλέτα των μουσικών παραδόσεων, των στιλ και των ηχοχρωμάτων της Ορχήστρας από την ίδρυσή της έως σήμερα. Θα ακουστούν συνθέσεις των Μαίης Αγγελάκη, Λαμπρινής Γιώτη, Σοφίας Ζαφειρίου, Σταύρου Παπακυρίτση, Χρήστου Σύγγελου, Μέλπως Χαλκουτσάκη, Μανώλη Χριστοδούλου, Έφης Ψιαχούλια, Cid Carmo και Seray Yalçın.
19/12, 20:30
Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”, Καρύτση 8, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBella Ciao#5: Ούτε θέατρο, ούτε περφορμανς. Απλά αριστούργημα12.09.2018

2. Open Air Gigs: Μια νέα μουσική πρωτοβουλία στον Πευκώνα του ΚΠΙΣΝ
View this post on Instagram

A post shared by SNFCC Youth Council (@snfccyouth)

Στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, το SNFCC Youth Council επιμελείται το μουσικό προγραμματισμό στον Πευκώνα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και διοργανώνει τέσσερα Open Air Gigs που αναδεικνύουν ανερχόμενους εκπροσώπους διαφορετικών μουσικών ειδών, από indie folk και γκρούβες, μέχρι παραδοσιακά ακούσματα και ηλεκτρονικούς πειραματισμούς. Οκτώ διαφορετικά σχήματα έρχονται να γεμίσουν μουσικά τον δημόσιο χώρο, να συστηθούν στο κοινό και να συνυπάρξουν -μια ξεχωριστή συνάντηση δημιουργών, οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να «συνομιλήσουν» μεταξύ τους. Σήμερα, την αρχή κάνουν οι εκρηκτικοί Hiraeth & Kostas Sidirokastritis Group. Από τη Λάρισα έρχεται το indie-folk ντουέτο Hiraeth, βασισμένο στην κιθάρα, τη βιόλα και τις φωνές του. Ξεκίνησαν να παίζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας από το 2017, ενώ ως Hiraeth συστήθηκαν ένα χρόνο αργότερα. Ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης είναι τραγουδιστής-τραγουδοποιός και μουσικός του δρόμου, με βάση την Αθήνα. Η δουλειά του περιλαμβάνει μια μη επιτηδευμένη μίξη μουσικών ειδών, με προσανατολισμό το τραγούδι και τον αυτοσχεδιασμό. Το σχήμα που τον συνοδεύει απαρτίζεται από τους Π. Τάκη (τύμπανα) και Χ. Χαραλάμπους (μπάσο).
19/12, 20:00
Πευκώνας, ΚΠΙΣΝ

3. Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας “My Tunisia” από την Ομάδα Διαδρομές στην Blank Wall Gallery

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει για δύο ακόμα ημέρες την έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας «Διαδρομές» με τίτλο “My Tunisia”. Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν είναι το αποτέλεσμα ενός Workshop Φωτογραφίας στην Τυνησία που διοργανώθηκε από την ομάδα. Το φωτογραφικό ταξίδι, ανάμεσα σε διάφορους προορισμούς, περιλάμβανε φωτογράφιση σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το Workshop φωτογραφίας στην Τυνησία, ήταν μέσα στα πλαίσια ταξιδιών που οργανώνει η ομάδα, με προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού.
Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη | Τετάρτη: 17:30-21:30
19/12, 17:30-21:30
Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

4. Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ορχήστρας και Χορωδίας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας

Photo by David Beale on Unsplash

Με αγαπημένα έργα υποδέχεται τα Χριστούγεννα η Ορχήστρα και Χορωδία του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Σε απόλυτη αρμονία με το πνεύμα των Χριστουγέννων θα ακουστούν κάλαντα και αποσπάσματα από διάσημα έργα μεγάλων συνθετών M. A. Charpentier, J. S. Bach, A. Vivaldi, P. I. Tchaikovsky. Σολίστ θα είναι η Αλεξάνδρα Ζουπάνου στην άρπα. Διδασκαλία – μουσική διεύθυνση ορχήστρας εγχόρδων και χορωδίας: Μιχάλης Παπαπέτρου.
19/12, 20:30
Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε + παραστάσεις που θα θυμάμαι από το 202312.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b