MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Monopoli Team

Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών.

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα (16/12) το πρωί μετά από σχετική ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, που αποχαιρέτισε τον ηθοποιό.

“Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο. Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό Πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών. Μάθαμε την αποχώρηση από τη ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου, αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου.. Το στίγμα που αφήνει δεν θα ξεχαστεί και τον ευγνωμονούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνει. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του, σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του”.

Υπήρξε ένας από τους τελευταίους μεγάλους θεατρανθρώπους της χώρας, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο πλευρό του Καρόλου Κουν.

Είχε επίσης συμμετάσχει σε αξέχαστες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως το «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» με την Τζένη Καρέζη και το «Η Ωραία του Κουρέα» με την Μάρθα Καραγιάννη. Η ταινια, για την οποια τον θυμούνται οι περισσότεροι είναι το «Ξύπνα Βασίλη» (1969), όπου υποδύθηκε τον ποιητή Τιμολέοντα Φανφάρα, που απήγγειλε το ξεκαρδιστικό ποίημα «Μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια».

Σε συνέντευξη του με τη Στέλλα Χαραμή για το Monopoli.gr, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είχε πει πως θα ήθελε ο κόσμος να τον αναγνωρίζει “περισσότερο σαν άνθρωπο. Εναν άνθρωπο που κοινωνικά στέκεται σωστά, έναν πολίτη που είναι ευαίσθητος, με καλές προσλαμβάνουσες και όλα αυτά να τα μετουσιώνει στην τέχνη του. Και φυσικά ως έναν καλό οικογενειάρχη”.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b