MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Κινηματογράφος, συζητήσεις και βιβλίο στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1. Προβολή ντοκιμαντέρ “Hide and Seek” στο Exile Room

Αυτόν τον μήνα το Exile Room πραγματοποιεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον του Ιταλικού Ντοκιμαντέρ. Πάνω από μισός αιώνας έχει περάσει από τη δεκαετία του ’50 και τα μικρού μήκους κομψοτεχνήματα του auteur Vittorio De Seta μέχρι το πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Victoria Fiore, όμως το ταμπεραμέντο παραμένει αδιαμφισβήτητα ιταλικό και απόλυτα κινηματογραφικό. Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται η προβολή του ντοκιμαντέρ Hide and Seek (2021), σε σκηνοθεσία Victoria Fiore. Υπόθεση: Ο 10χρονος Entoni ζει την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία του. Έτσι κάνουν όλοι στη γειτονιά, αλλά και στην ίδια του την οικογένεια, που μένει σε μια από τις πιο σκληροτράχηλες συνοικίες της Νάπολης. Το υπερστιλάτο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Victoria Fiore αλωνίζει μαζί του τα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία στιγμή: Θα καταφέρει το νεότερο μέλος της φαμίλιας να αποτινάξει από πάνω του την οικογενειακή κατάρα ή θα υποκύψει σε μια ζωή γεμάτη σκοτάδι;
14/12, 21:00
Exile Room

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίδαμε την Τίλντα Σουίντον να μπαίνει στα ρούχα του Παζολίνι12.09.2018

2. Συζήτηση στη Στέγη: Πώς απαντάμε στην κρίση της Δημοκρατίας;

Στη δεύτερη φετινή ζωντανή συζήτηση του Society Uncensored, με τίτλο «Πώς απαντάμε στην κρίση της Δημοκρατίας», άτομα που βίωσαν τη στοχοποίηση και τη βία, αλλά με τη δράση τους και τη στάση τους έδειξαν ότι μπορεί ο φόβος να γίνει δύναμη, μιλούν ανοιχτά για τις αυταρχικές αντιδραστικές ιδέες, τα αντιδημοκρατικά φαινόμενα, τι σημαίνει ελευθερία και δημοκρατία σήμερα, πώς βιώνουμε την κρίση της δημοκρατίας. Οι θεατές γίνονται ενεργό μέρος της συζήτησης, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιαστεί στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube. H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει τη σειρά Society Uncensored με τη νέα συζήτηση Πώς απαντάμε στην κρίση της Δημοκρατίας; στη Μικρή Σκηνή της Στέγης στις 14 Δεκεμβρίου, στην οποία ομιλητές από τον δημοσιογραφικό, τον καλλιτεχνικό και τον ακαδημαϊκό χώρο ανοίγουν έναν διάλογο για τη σχέση του ανθρώπου με τη δημοκρατία, την εξέλιξή της και την κρίση στο πέρασμα των χρόνων. Άνθρωποι που δεν μένουν παρατηρητές, δεν στρέφουν το βλέμμα τους αλλού, που έχουν βιώσει κάποια μορφή βίας, συζητούν για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Πώς λέμε όχι στον εκφασισμό και τη διάβρωση της δημοκρατίας; Απαραίτητη η προκράτηση εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
14/12, 19:00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Μικρή Σκηνή, Συγγρού 107, Αθήνα

3. Παρουσίαση δίσκου “Distance/No Distance” των Μανώλη Αγγελάκη και Αντώνη Λιβιεράτου στο Underflow

Φωτογραφία: Καρέ από ένα βίντεο του Γιώργου Φραγκίσκου

Ο Μανώλης Αγγελάκης (κιθάρα/ εφέ) και ο Αντώνης Λιβιεράτος (όργανο/ εφέ) παρουσιάζουν ζωντανά στο Underflow το νέο τους άλμπουμ “Distance/No Distance”, που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα από την Same Difference Music. Ο Μανώλης Αγγελάκης και ο Αντώνης Λιβιεράτος είναι φίλοι εδώ και εικοσιπέντε χρόνια. Ένα τέταρτο του αιώνα, αν προτιμάτε. Σε αυτό το, διόλου ευκαταφρόνητο, διάστημα έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους πολλές φορές στη σκηνή και στο στούντιο. Έχουν, για παράδειγμα, συμμετάσχει ο καθένας σε προσωπικά άλμπουμ του άλλου, ενώ ήταν και οι δυο ιδρυτικά μέλη των Illegal Operation. Το Distance/No Distance είναι το πρώτο άλμπουμ που συνυπογράφουν ως ντούο. Πρόκειται για ένα άλμπουμ που αποτελείται από τέσσερα μεγάλα, περίπου δεκάλεπτης διάρκειας, κομμάτια στα τρία εκ των οποίων οι μοναδικές ηχητικές πηγές είναι μία ηλεκτρική κιθάρα (Αγγελάκης) κι ένα όργανο (Λιβιεράτος). Στο τέταρτο έχει προστεθεί μια δεύτερη κιθάρα και το όργανο έχει δώσει τη θέση του σε ένα ηλεκτρικό πιάνο κι ένα synth. Μια και το συνολικό αποτέλεσμα είναι πολύ θορυβώδες για να χαρακτηριστεί ambient και πολύ “ατμοσφαιρικό” για να βαφτιστεί noise προτιμήθηκε ο χαρακτηρισμός ambient/noise (οτιδήποτε κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό).
14/12, 10:30
Underflow Record Store & Art Gallery, Καλλιρρόης 39, Αθήνα

4. «Το δέντρο με τις φωλιές»: Συζήτηση με αφορμη το βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου  στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη, διοργανώνουν συζήτηση με αφορμή το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου «Το δέντρο με τις φωλιές». Η βραβευμένη συγγραφέας συζητά με την Εριφύλη Μαρωνίτη, δημοσιογράφο και συντονίστρια του Athens Culture Net Δήμου Αθηναίων. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Είναι ένα βιβλίο για τους ενδημικούς και αποδημητικούς ανθρώπους, που σαν τα πουλιά ψάχνουν να βρουν ασφαλές καταφύγιο, παραμένοντας πάντα απάτριδες και πάντα κυνηγημένοι. Η ηρωίδα, η Μαρία εγκαταλείπει το πατρικό της σπίτι και εγκαθίσταται στο κτήμα που της κληροδότησε ο πατέρας της, καταμεσής του κάμπου. Τους αργούς ρυθμούς της μοναχικής της ζωής έρχονται να διαταράξουν «Εκείνοι», οι μετανάστες που εργάζονται στις καλλιέργειες των αδελφών της σε συνθήκες δουλείας. Τα πετούμενα του ουρανού θα την συνδέσουν όμως με έναν από «Εκείνους» σε ένα νέο δρόμο ανθρωπιάς και αποδοχής.
14/12, 19:00
Πάρκο Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑColleen Hoover: 5+1 βιβλία της συγγραφέως-φαινόμενο που πρέπει να διαβάσετε12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b