MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

Συζητήσεις, συναυλίες και ομιλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1. Συζήτηση για το βιβλίο «Ο Βομβιστής του Παρθενώνα» στον Τεχνοχώρο Fabrica

Το τολμηρό βιβλίο του Χρήστου Χρυσόπουλου, «Ο Βομβιστής του Παρθενώνα» έκανε πρεμιέρα στη σκηνή του θεάτρου Arroyo, στις 22 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Θεοδόση Σκαρβέλη. Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη για 8 παραστάσεις, λόγω όμως της θερμής
ανταπόκρισης του κοινού, θα προστεθούν ακόμη 4 και θα παίζεται μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου. Μ’ αφορμή το βιβλίο την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 διοργανώνεται συζήτηση στον Τεχνοχώρο Fabrica με δωρεάν είσοδο. Ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Χρήστος Χρυσόπουλος, ο Δημήτρης Πλάντζος και ο Πάνος Σκλαβενίτης. Θα είναι παρόντες και οι συντελεστές της παράστασης «Ο βομβιστής του Παρθενώνα» που παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 στο θέατρο Arroyo  και παρατείνεται, για άλλες τέσσερις παραστάσεις, μέχρι 28 Δεκεμβρίου.
13/12, 19:00
Τεχνοχώρος Fabrica (Μεγ. Αλεξάνδρου 125)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο soundtrack του 2023: Oι παραγωγοί του Pepper 96.6 επιλέγουν τα τραγούδια της χρονιάς12.09.2018

2. «Κλιματική κρίση: Η ζωή μας αλλάζει»: Δύο περιβαλλοντικές ομιλίες στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν συνεχίζει τις εκδηλώσεις «Ανοιχτή Σκηνή» με θεματική «Κλιματική κρίση: Η ζωή μας αλλάζει». Μετά την πρώτη εκδήλωση της θεματικής ενότητας, που εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία τον θεσμό της «Ανοιχτής Σκηνής» του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, ακολουθούν το δεύτερο και τρίτο μέρος πάνω στον ίδιο άξονα, για δύο ακόμα Τετάρτες, 13/12 και 20/12, στις 19:00 στη σκηνή της Φρυνίχου. Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιούνται δύο ομιλίες. Η πρώτη, με θέμα «Δασικές Πυρκαγιές — Περιβαλλοντική Καταστροφή ή Φυσικό Φαινόμενο;» με ομιλήτρια την Μαργαρίτα Αριανούτσου-Φαραγγιτάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, τμήμα Οικολογίας και Διαχείρισης Μεσογειακών Οικοσυστημάτων. Αμέσως μετά, θα μιλήσει ο Μετεωρολόγος, Δημήτρης Ζιακόπουλος, σε μια διάλεξη με τίτλο «Κλιματική Κρίση και Ακραία Καιρικά Φαινόμενα».
13/12, 19:00
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα

3. Συναυλία της Ορχήστρας Βιολιώνε στον Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων “Άννα & Μαρία Καλουτά”

Η “Ορχήστρα Βιολιώνε” της κατεύθυνσης παραδοσιακής μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε σύμπραξη με το δημοφιλές μουσικό ντουέτο των Βασίλη Σκούτα (τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι) και Δημήτρη Μηταράκη (κιθάρα, τραγούδι), θα πραγματοποιήσει μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα, στο Θέατρο Καλουτά. Στην εν λόγω παράσταση, για πρώτη φορά στην καλλιτεχνική της πορεία, η εικοσαπενταμελής Ορχήστρα θα επιδιώξει να προσεγγίσει με τον δικό της εναλλακτικό τρόπο ερμηνείας, διασκευάζοντας και ανασυνθέτοντας, ενδεικτικά κομμάτια του ρεμπέτικου της περιόδου του γραμμοφώνου (1900-1960), παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον, με στοιχεία τόσο παλαιάς όσο και νέας τεχνοτροπίας, αναδεικνύοντας μια ρομαντική αλλά ταυτόχρονα επικοινωνιακή και εξωστρεφή διάθεση.
13/12, 20:00
Πολυχωρος Δήμου Αθηναίων “Άννα & Μαρία Καλουτά”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίδαμε την Τίλντα Σουίντον να μπαίνει στα ρούχα του Παζολίνι12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b