MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Εκθέσεις

Allegory of the Painted Woman: Η εμβληματική performance της Alexis Blake παρουσιάζεται στο ΕΜΣΤ

Για την έναρξη του επόμενου κύκλου εκθέσεων του ΕΜΣΤ με τίτλο «Kι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;» (What If Women Ruled the World?), το Eθνικό Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα παρουσιάσει μια performance της Alexis Blake (Ολλανδία/ΗΠΑ), η οποία έχει αποσπάσει το βραβείο Prix de Rome το 2021. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση της καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα. Η πολυεπιστημονική πρακτική της Blake συνδυάζει τις εικαστικές τέχνες, την περφόρμανς και τον χορό, και διερευνά την αναπαράσταση του σώματος ως αρχείου το οποίο στη συνέχεια η καλλιτέχνις εξετάζει, διαταράσσει και επανασυντάσσει.  Το έργο της ασχολείται άμεσα με την αναπαράσταση και την υποκειμενοποίηση των γυναικείων σωμάτων, ενώ παράλληλα τα ενεργοποιεί ως χώρους και φορείς κοινωνικοπολιτικών αλλαγών. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των εγκαινίων, η Blake θα παρουσιάσει το εμβληματικό έργο της Allegory of the Painted Woman, για δύο χορεύτριες και τέσσερις μουσικούς, το οποίο αντλεί από το ατελείωτο απόθεμα αρχετυπικών, πατριαρχικών απεικονίσεων των γυναικών στην την ιστορία της τέχνης, για να αναδείξει και να ανατρέψει αυτή την επαναλαμβανόμενη τυποποίηση και αντικειμενοποίηση του γυναικείου φύλου. *Σύλληψη, διεύθυνση, χορογραφία: Alexis Blake. Χορεύτριες: Marika Meoli, Αναστασια Γαλάτη
Τρίτη 12.12.2023, στις 11.00, Παρασκευή 15.12.2023, στις 14.00, Σάββατο 16.12.2023, στις 14.00, Κυριακή 17.12.2023, στις 14.00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο, Αθήνα. Τηλ: 21 1101 9000.

Θέατρο

Democracy, του Ένκε Φεζολλάρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μια πορεία αναζήτησης της Δημοκρατίας ανά τους αιώνες που φτάνει εως και σήμερα και με όχημα τον ωραιότερο λόγο της αρχαιότητας,τον Επιτάφιο του Περικλή όπως τον κατέγραψε ο Θουκυδίδης στον Πελοποννησιακό πόλεμο η παράσταση αυτή κινείται ανάμεσα στο mocument/document και στο µθέατρο μέσα στο θέατροΆ. Η διαδρομή ακολουθεί τις παρυφές της ιστορίας, τα γεγονότα παρατάσσονται συνειρμικά, χωρίς χρονική ακολουθία. Οι αφηγήσεις των ηθοποιών εκκινούν από προσωπικά βιώματα, συμπλέκονται με ηχητικά ντοκουμέντα, κείμενα, κατηχήσεις ινστρουκτόρων, παραγγέλματα, διαγγέλματα, επιταφίους, επαίνους, παραβολές και παραμύθια. * Σύλληψη – Σκηνοθεσία -Δραματουργική επεξεργασία: Ένκε Φεζολλάρι. Παίζουν: Βάνα Πεφάνη , Vefi Redhi ,Χρήστος Καρασαββίδης και Ένκε Φεζολλάρι.
Παραστάσεις: Έως 30 Ιανουαρίου 2024. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

Εισιτήρια: Κανονικό: 15€. Μειωμένο: 12€1. Ειδική τιμή: 10€2. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. Τηλ. 2103418550

Ενσαρκώνοντας τον Παζολίνι: H Tilda Swinton σε μια παράσταση-φόρο τιμής στον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη στη Στέγη

Η οσκαρική Tilda Swinton και ο ιστορικός μόδας Olivier Saillard έρχονται για πρώτη φορά στη Στέγη με το «Ενσαρκώνοντας τον Παζολίνι». Ένα τελετουργικό και απόλυτα ιδιοσυγκρασιακό έργο με πρωταγωνιστές τα κοστούμια των ταινιών του μεγάλου αντικομφορμιστή κινηματογραφιστή, ποιητή και ακτιβιστή Πιερ Πάολο Παζολίνι. Η παράσταση-ζωντανή εγκατάσταση, με καμβά το ανδρόγυνο σώμα της Τίλντα Σουίντον, περιλαμβάνει μια συλλογή με περισσότερα από τριάντα κοστούμια και αντικείμενα που σχεδίαζε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 ο Danilo Donati και ετοίμαζε το ατελιέ Farani για τις ταινίες του Ιταλού σκηνοθέτη. Κοστούμια και αντικείμενα που είναι από μόνα τους έργα τέχνης: από το βιβλικό, εμπνευσμένο από τα καφτάνια των Βεδουίνων και βαμμένο σμαραγδί –σαν από πίνακα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου– κοστούμι του Ηρώδη στο «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» του 1964 έως το χειροποίητο απ’ άκρη σ’ άκρη και διακοσμημένο με φτερά και όστρακα κοστούμι και στέμμα που φορούσε ως Ιοκάστη η Silvana Mangano στον «Οιδίποδα Τύραννο» του 1967 και από εκεί στα ρούχα και τα αντικείμενα του εξωτικού «Χίλιες και μία νύχτες» (1974) και του σαρωτικού «Σαλό, 120 μέρες στα Σόδομα» (1975).
Δευτέρα και Παρασκευή στις 20:00. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο στις 18:00 και 21:00
5-40 €
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Alexis Blake, πριν δείτε την performance της στο ΕΜΣΤ12.09.2018

Συναυλίες

Ο Πάνος Μπίρμπας παρουσιάζει το νέο του δίσκο “Dandelion” στο Gazarte

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο Πάνος Μπίρμπας μας υποδέχεται στον υπέροχο χώρο του Gazarte roof stage για την μια και μοναδική live παρουσίαση του νέου του album “Dandelion που κυκλοφόρησε επίσημα από την United we fly στις 8 Νοεμβρίου. Ο Πάνος Μπίρμπας πλαισιωμένος από την υπέροχη μπάντα του (που αποτελείται από τους Βαγγέλη Τσιμπλάκη – Τύμπανα, Γιώργο Κωνσταντίνου – Μπάσο, Αργύρη Βασιλείου – Ηλ. Κιθάρα, Τρύφωνα Λάζο – Ηλ. Κιθάρα, Αλέξη Στενάκη – Πιάνο / Synths, Σωτήρη Πέπελα – Τρομπέτα, Πέτρο Κασιμάτη – Τρομπέτα, Σταύρο Παργινό – Τσέλο, μαντολίνο και Δάφνη Σβανιά – Κρουστά), μας υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και ατμοσφαιρικές μελωδίες από το νέο του άλμπουμ, κάποιες επανεκτελέσεις παλαιότερων κομματιών του αλλά και διασκευές αγαπημένων του καλλιτεχνών (Leonard Cohen, Nick Cave, Tom Waits, Velvet underground κ.α.) αλλά και κάποιες μοναδικές εκπλήξεις.
Τρίτη 12/12, 20:30
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα. Τηλ: 21 0346 0347.

Ο Πάνος Βλάχος στον Σταυρό του Νότου

Ο Πάνος Βλάχος εμφανίζεται την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, 23 Ιανουαρίου και 13 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Ο άγνωστος τραγουδοποιός παρουσιάζει τραγούδια του γνωστού ηθοποιού σε ένα απρογραμμάτιστο αυτοσχέδιο πάρτυ.
Τρίτη 12/12, 23/1, 13/2 | 21:30
Εισιτήριο (όρθιων): 13€. Προπώληση: more.com
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα. Τηλ: 21 0922 6975

[relart 2]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b