MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μηδενική ανοχή στην οπαδική βία – Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σήμερα οι υπ. Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού για να ζητήσουν την ποινική αναβάθμιση της έρευνας – Η διαδικασία πάταξης και εκρίζωσης των φαινομένων βίας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων αναμένεται να θυμίσει το «μοντέλο Χρυσής Αυγής».

Monopoli Team

Αποφασισμένη να “πάει μέχρι τέλους” και να πατάξει οριστικά τη βία στα γήπεδα είναι η κυβέρνηση, κάνοντας πράξη την εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός, ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν “όσο ψηλά κι αν βρίσκονται”. Στη μάχη αυτή με τη βία ρίχνονται, όπως ήδη έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί και τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι δρουν ως εγκληματική οργάνωση, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι “η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά”.

Στον αγώνα κατά της βίας ρίχνονται η Δικαιοσύνη, η αστυνομία, το ηλεκτρονικό έγκλημα και κάθε υπηρεσία που μπορεί να συμβάλει στην εκρίζωση αυτών των φαινομένων και των συμμοριών που ενεργούν ανάλογα καθώς και στην αποκάλυψη όσων κρύβονται από πίσω καθοδηγώντας ή υποκινώντας τις βιαιότητες. Εξάλλου, καθόλου τυχαία δεν θεωρείται η συμμετοχή στην σύσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου, του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαριάννα Τουμασάτου: «Συνεχίζω να πηγαίνω σε πορείες. Για όσα πιστεύω θα πολεμάω μέχρι τέλους» (vid)12.09.2018

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή παρουσία των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα ζητήσουν την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς, με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο. Γεγονός που υπογραμμίζει τη μηδενική ανοχή της κυβέρνησης σε τέτοια φαινόμενα αλλά και δίνει έμφαση στη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση και περιγράφεται από κυβερνητικά στελέχη ως “κομβική κίνηση για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν”.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b