MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μέτρα θωράκισης των αρχαιολογικών χώρων από τις πυρκαγιές συμφώνησαν τα υπουργεία Πολιτισμού και Κλιματικής Κρίσης

Κοινή Ομάδα Εργασίας θα διενεργεί αυτοψίες σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, όπου θα καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση και θα διατυπώνει οδηγίες για τη βελτίωση των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας.

Photo credits: Zihao Chen/Unsplash
Monopoli Team

Την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας για τον σχεδιασμό και τη λήψη μέτρων θωράκισης των αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής από τον κίνδυνο πυρκαγιών υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Από το 2021, τα δύο Υπουργεία συνεργάζονται στενά με κοινές ομάδες εργασίας για την ενίσχυση των σχεδίων πολιτικής προστασίας υπό το πρίσμα των φυσικών κινδύνων και των ακραίων φαινομένων που αναπτύσσονται και λόγω της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι σήμερα, σε περισσότερους από τριάντα αρχαιολογικούς χώρους δρομολογήθηκαν έργα και δράσεις που σχετίζονται με τη λήψη προσθέτων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων πυροπροστασίας, τόσο για τους υπαίθριους χώρους, όσο και για τις κτηριακές υποδομές, τη διεξαγωγή ασκήσεων και την εκπαίδευση του προσωπικού του ΥΠΠΟ, καθώς και την εξέταση μελετών και την εκπόνηση ή την αναθεώρηση σχεδίων Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα σωθεί η Θεσσαλία από τα πλημμυρικά φαινόμενα;12.09.2018

Το νέο μνημόνιο, επικεντρώνεται στη θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, εμπλουτίζοντας το πλαίσιο συνεργασίας που ήδη έχει διαμορφωθεί μεταξύ των δύο Υπουργείων για τα συγκεκριμένα θέματα.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b