MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες παραλίες του κόσμου για να επισκεφθείς τον χειμώνα

Ποιος είπε ότι οι παραλίες είναι μόνο για το καλοκαίρι; Το Lonely Planet βρήκε εννέα παραλίες που είναι πιο όμορφες τον χειμώνα.

Photo by Chris Henry on Unsplash
Photo by Chris Henry on Unsplash
Monopoli Team

Στο άκουσμα της λέξης «παραλία» το μυαλό μας πάει σε χρυσές αμμουδιές, λευκά βότσαλα και τιρκουάζ νερά που αστράφτουν στον ήλιο. Ξεχάστε για λίγο αυτή την εικόνα και σκεφτείτε μια διαφορετική και… άγρια παραλία στην καρδιά του χειμώνα, με το κρύο, την ομίχλη και το χιόνι να δίνουν μια άλλη διάσταση στην ομορφιά της. Το Lonely Planet μας πάει μια βόλτα σε εννέα εντυπωσιακές παραλίες, σε διάφορες γωνιές του κόσμου, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον χειμώνα.

Kvalvika, Νησιά Lofoten, Νορβηγία

Φτάνοντας στην παραλία Kvalvika στα Νησιά Λοφότεν της Νορβηγίας νιώθεις σαν να βρίσκεται στην άκρη της γης. Αυτή η απομακρυσμένη παραλία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω πεζοπορίας 4 χιλιόμετρων στο βουνό Ryten. Η διαδρομή έως εκεί είναι περιπετειώδης, αλλά το θέαμα του ωκεανού και των επιβλητικών βράχων αποζημιώνει τους τολμηρούς. Αρκετές πεζοπορικές διαδρομές κυκλώνουν το βουνό και την κορυφή του, και αξίζουν τον κόπο, μόνο και μόνο για τη θέα. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε και το Βόρειο Σέλας να χορεύει στον νυχτερινό ουρανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Ellinikon Experience Park: Υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με πολλές δράσεις και εκπλήξεις τα φετινά Χριστούγεννα12.09.2018

Reynisfjara, Vik, Ισλανδία

H πιο διάσημη μαύρη παραλία της Ισλανδίας. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε ένα εντυπωσιακό και απόκοσμο σκηνικό που συνθέτουν η μαύρη άμμος και οι εκπληκτικοί βραχώδεις σχηματισμοί. Σύμφωνα με έναν τοπικό θρύλο, σε αυτή την παραλία τα τρολ έσυραν έναν πλοίο στη στεριά, αλλά για κακή τους τύχη, με το φως της ημέρας πέτρωσαν! Η παραλία Reynisfjara είναι προσβάσιμη με τα πόδια από το Vik, τη νοτιότερη πόλη της Ισλανδίας που απέχει 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο από το Ρέικιαβικ.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «O Άσχημος» στο Θέατρο Βασιλάκου12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b