MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. 7ο Φεστιβάλ WIFT GR: Κινηματογραφικό αφιέρωμα «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το 7ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με πλούσιο πρόγραμμα ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας μικρού και μεγάλου μήκους, με θεματική «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» και ελεύθερη είσοδο. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, λαμβάνει χώρα αρχικά το πρώτο μέρος του διαγωνιστικού κομματιού, με ταινίες μικρού μήκους. Αργότερα, στις 19:00 διεξάγεται εκδήλωση-συζήτηση με γυναίκες δημιουργούς στον κλάδο της κινηματογραφικής παραγωγής. Στις 22:00, πραγματοποιείται η προβολή της ταινίας Η Δουλειά της / Her Job. Υπόθεση: Η Παναγιώτα είναι νοικοκυρά, σύζυγος και μητέρα δύο μικρών παιδιών. Όταν η οικονομική κρίση την αναγκάσει να ξεκινήσει την πρώτη της δουλειά ως καθαρίστρια, η ζωή της θα αλλάξει ολοκληρωτικά. Η δουλειά της θα λειτουργήσει ως καταλύτης για ένα ουσιαστικό βήμα προς τη χειραφέτησή της. Για πρώτη φορά δεν βρίσκεται αποκομμένη στον οικιακό χώρο αλλά μέσω της δουλειάς της κοινωνικοποιείται και αισθάνεται χρήσιμη προσφέροντας στην οικογένεια της. Η Παναγιώτα αποτελεί μια σύγχρονη ηρωίδα αναδεικνύοντας τον αγώνα για γυναικεία χειραφέτηση και απελευθέρωση από τους περιορισμούς του φύλου. Η ταινία έχει ταξιδέψει σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο αποσπώντας 14 βραβεία συνολικά, όπως στα φεστιβάλ: Τορόντο, Βαρσοβίας Σόφιας, Χόλιγουντ και Λος Άντζελες.
24/11, 18:00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBackstage Stories με τον Μιχάλη Σαράντη (video)12.09.2018

2. Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Τον καιρό του Λοιμού» στο Athens Book Space

Το Athens Book Space συνδιοργανώνει με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης μία συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Τον καιρό του Λοιμού» που εξετάζει τις επιδημίες στην αρχαιότητα που ξεπέρασαν την λογική, με ομιλητές το μεταφραστή, Στέφανο Παρασκευαΐδη, και το διευθυντή της σειράς «Διάλογοι με την αρχαιότητα» και καθηγητή, Δημήτρη Κυρτάτα. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι μεγάλες επιδημίες ξεχώρισαν από πολύ νωρίς ως σημαντικά και αξιομνημόνευτα γεγονότα. Ο τόμος αυτός περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή κειμένων, τα οποία περιγράφουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες το φαινόμενο των επιδημιών και τον αντίκτυπό τους στις αρχαίες κοινωνίες. Τα δεδομένα που παρουσιάζουν οι αρχαίοι συγγραφείς δίνουν συχνά την εντύπωση ότι ξεπερνούν την ίδια την ανθρώπινη λογική και πολλές φορές αφήνουν να διαφανεί το στοιχείο της αμφισβήτησης, της αβεβαιότητας και της αντιφατικότητας στις αντιδράσεις των ανθρώπων. Οι ασυνήθιστες και επείγουσες συνθήκες μιας φονικής επιδημίας δημιουργούσαν δυναμικές οι οποίες επηρέαζαν ιδέες και αντιλήψεις, καλλιεργούσαν νέες συνήθειες, άγγιζαν όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.
24/11, 19:00
Πάρκο Ελευθερίας

3. Εκδήλωση “Κάνε τον Φόβο σου Δύναμη” στο Ωδείο Αθηνών

Το Strong me, το κίνημα για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25/11) διοργανώνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών εκδήλωση αφύπνισης με τίτλο “Κάνε τον Φόβο σου Δύναμη” για την πραγματικότητα της Έμφυλης Βίας. Η τέχνη και ο αθλητισμός ανοίγουν τον δρόμο για να μετατρέψουμε τον φόβο μας σε δύναμη, γι’ αυτό και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης, του αθλητισμού και του ακτιβισμού, καθώς και επιζώσες έμφυλης βίας, θα δώσουν ηχηρό “παρών” στην εκδήλωση. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τη συμμετοχή καλλιτεχνών (Πέννυ Μπαλτατζή, Ειρήνη Τουμπάκη και Ασπασία Θεοφίλου) υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη. Τέλος, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για την Έμφυλη Βία “Οι κόρες της σιωπής” της Δέσποινας Σωτηροπoύλου, το οποίο πριν λίγες ημέρες έλαβε το 1ο Βραβείο Δραματουργικού Ντοκιμαντέρ στο “2ο International Film Epidaurus”, υπό την αιγίδα του “London Greek Film Festival”. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Ζέτα Δούκα.
24/11, 18:30
Ωδείο Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτέφανος Κυριακίδης: Δουλειά του ηθοποιού είναι να ανακαλύπτει τα ανομολόγητα πράγματα μέσα του12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b