MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφη Μουρίκη για το #MeToo: “Είμαι κατά της εξουσίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς” (vid)

Η Έφη Μουρική και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μίλησαν στον Νίκο Χατζηνικολάου για την κοινή τους πορεία τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά και για το #MeToo.

Monopoli Team

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Έφη Μουρίκη βρέθηκαν χθες (23/11) καλεσμένοι της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» και μίλησαν στον Νίκο Χατζηνικολάου για την κοινή τους πορεία τα τελευταία 35 χρόνια, σχολιάζοντας ωστόσο και κίνημα #MeToo στον χώρο τους.

«Είμαστε μαζί 35 χρόνια. Πέρασαν 8 χρόνια μέχρι την πρώτη μας συνεργασία. Είχαμε 10 χρόνια να συνεργαστούμε, ξανασυνεργαστήκαμε πέρυσι και φέτος συνεχίζεται η συνεργασία μας» ανέφερε η Έφη Μουρίκη, μιλώντας για τον Θάνατο του Εμποράκου, που ανεβαίνει στο Θέατρο Ζίνα.

Μιλώντας για την απόφασή τους να εμπλακούν με την θεατρική παραγωγή, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σχολίασε: “Έχουμε την ίδια άποψη, εμείς με το χρήμα δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις, ό,τι λεφτά βγάζαμε τα ξαναρίχναμε στη δουλειά. Αν μου ξαναδοθεί η ευκαιρία στο μέλλον θα το ξαναδοκιμάσω”, με την Έφη Μουρίκη να συμφωνεί: “Ακόμα κι αν χάσαμε κάποια χρήματα στην παραγωγή, τα χάσαμε γι’ αυτό που αγαπάμε”.

Το κίνημα #metoo

«Εγώ πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις λέω να περιμένουμε τη δικαιοσύνη. Σαφέστατα η θέση μου είναι ότι είμαι κατά της οποιαδήποτε βίας, το να ασκείς την εξουσία σου σε ανθρώπους και γενικότερα είμαι κατά της βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς. Ο ηθοποιός θα ανθίσει όταν είναι καλές οι συνθήκες» είπε η Έφη Μουρική, μιλώντας για τη συνεργασία της με τον Ζιλ Ντασέν, «ο οποιός για να σου κάνει μια παρατήρηση, ερχόταν πρώτα και σου έλεγε, “αχ τι ωραίο αυτό”. Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά, η αγάπη».

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρόσθεσε: «Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Ναι μεν τα δικαστήρια θα αποφασίσουν και θα είναι σεβαστό. Άλλο αντιδικώ με έναν συνάδελφό μου, άλλο βιαιοπραγώ. Δεν με ενδιαφέρει να ασκήσω εξουσία σε κάποιον. Και στο εξωτερικό υπάρχουν τέτοια παραδείγματα. Κάποιοι κυνηγούν την ουσία και κάποιοι απλώς την εξουσία».

Η απόφαση να μην κάνουν παιδιά

«Βεβαίως κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε παιδί, πέρασαν κάποια χρόνια και δεν έγινε. Από εκεί και πέρα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε παρακάτω, γιατί η ζωή προχωράει και υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα στη ζωή μας οπότε τα ακολουθήσαμε» τόνισε η Έφη Μουρίκη, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη να σημειώνει: «κάθε έξι μήνες γεννάμε ένα καινούργιο παιδί», μιλώντας για το θέατρο.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είχε ξαναμιλήσει για αυτή τους την απόφαση σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη Στέλλα Χαραμή και το Monopoli.gr: “Δεν μας το έφερε η ζωή, άρα καταρχάς ευθύνεται η τύχη. Μετά έγινε και επιλογή γιατί είμαι ένας άνθρωπος επικεντρωμένος στη δουλειά μου. Δεν θα μπορούσα να επιβάλλω αυτές τις συνθήκες ζωής σε ένα παιδί, θα ήμουν άδικος. Μερικές φορές νιώθω ευτυχής που δεν έγινα πατέρας. Θα αγαπούσα το παιδί μου, θα το λάτρευα – είμαι σίγουρος – αλλά δεν ξέρω σε τι διαδικασίες θα το έβαζα. Εδώ κάνουμε λάθη με τη σύντροφό μας, που είναι ένα ενήλικο άτομο” είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒλαδίμηρος Κυριακίδης: Τα βράδια λέω στον εαυτό μου πως είμαι ένα τίποτα ώστε να ξεκινώ από την αρχή12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b