MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ιβάν Σβιτάιλο: «Βίωσα bullying στο σχολείο – Δεν ήταν συνηθισμένο αγόρι να κάνει μπαλέτο» (vid)

Ο Ιβάν Σβιτάιλο μίλησε στον Τάσο Ιορδανίδη για τον ρατσισμό που δέχτηκε λόγω της ενασχόλησής του με το μπαλέτο.

Monopoli Team

Καλεσμένος του Τάσου Ιορδανίδη και της εκπομπής “Μπαμπα-δες” της ΕΡΤ ήταν το Σάββατο ο Ιβάν Σβιτάιλο, για να μιλήσει για την πατρότητα, αλλά και τα δικά του παιδικά χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ο χορευτής και ηθοποιός μίλησε για τον ρατσισμό που βίωσε σαν παιδί, όταν ήρθε το 1995 στην Ελλάδα.

“Μου άρεσε πάντα πως ο χορός από μόνος του ήταν μέσα σε μια θεατρική συνθήκη. Δηλαδή το σπίτι του χορού ήταν το θέατρο” ανέφερε αρχικά ο Ιβάν Σβιτάιλο στον Τάσο Ιορδανίδη.

“Φυσικά και βίωσα ρατσισμό στον σχολείο. Γιατί δεν είναι συνηθισμένο ένα αγόρι να κάνει μπαλέτο. Επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει αρκετά στην παιδεία μας και τον πολιτισμό μας. Γι’ αυτό και δημιουργούνται όλοι αυτοί οι τίτλοι και τα επίθετα. Απλά όποιος ξαφνικά σε δει να στρίβεις δέκα πιρουέτες, θα καταλάβει ότι πρέπει να είσαι πολύ δυνατός και να έχεις φοβερό αυτοέλεγχο και αυτογνωσία” ανέφερε για το πώς τον αντιμετώπιζαν τα άλλα παιδιά στο σχολείο για την ενασχόληση του με το μπαλέτο.

Ρατσισμό αντιμετώπισε και όταν ήρθε στην Ελλάδα το 1995. “Αντιμετώπισα βέβαια ρατσιστικά σχόλια. Θυμάμαι ότι η Θέμιδα Μαρσέλου έκανε ένα αφιέρωμα τότε για την κρατική σχολή χορού, όπου και βρισκόμουν και με είχαν πάρει σε μια εκπομπή στο MEGA σαν το αγόρι που έκανε μπαλέτο και ξαφνικά μέσα σε μια μέρα άλλαξε η συμπεριφορά πολλών στο σχολείων. Με φώναζαν μπαλαρίνα κλπ” αποκάλυψε.

“Ως μπαμπάς βιώνω στην σκηνή πράγματα που δεν θα με άγγιζαν χωρίς την πατρότητα. Με τον ερχομό της κόρης μου ένιωσα μία λύτρωση, σαν να μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω, να μάθω να απολαμβάνω και να χαίρομαι κάποια πράγματα” ανέφερε επίσης για την πατρότητα.

Αυτή τη στιγμή, ο Ιβάν Σβιτάιλο πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Οι Άθλιοι” στο “Θέατρον” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος, αλλά και στην κωμική σειρά της ΕΡΤ “Στα Σύρματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάρης Σώζος: «Η γενιά μου μπήκε στο θέατρο για να το σπουδάσει, όχι για το θεαθήναι» (vid)12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b