MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Brasserie Lorraine: Ένας Παριζιάνικος προορισμός στην Αθήνα

Το ξεχωριστό εστιατόριο στο Κολωνάκι συνεχίζει να μάς αποκαλύπτει τον κόσμο της Γαλλικής γαστρονομίας και κουλτούρας.

Monopoli Team

Οι γαλλικές brasseries είναι κάτι περισσότερο από απλά εστιατόρια. Είναι μέρη που η τέχνη της γαστρονομίας συναντά την τέχνη της κοινωνικής συνύπαρξης. Είναι στέκια που ευνοούν τις συναντήσεις φίλων, τις χαλαρές συζητήσεις με ένα ποτήρι καλό κρασί, τις κομψές αλλά ανεπιτήδευτες εμφανίσεις. Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα βρει στη Brasserie Lorraine, το γαλλικό εστιατόριο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το αγαπημένο σημείο συνάντησης όσων αναζητούν τις αυθεντικές γαλλικές γεύσεις.

Η ρετρό γοητεία του Παριζιάνικου στιλ

Στην Brasserie Lorraine το «ταξίδι» εξερεύνησης στη γαλλική γαστρονομική παράδοση ξεκινά πολύ πριν δοκιμάσεις τα πρώτα πιάτα. Το πρώτο που σε καλωσορίζει είναι η ζεστή ατμόσφαιρα που αποπνέει μια ρετρό γοητεία. Οι καθρέφτες στους τοίχους, η ολάνθιστη ταπετσαρία με τα μεγάλα τριαντάφυλλα, τα μαρμάρινα τραπέζια κι η μπάρα, οι πράσινες βελούδινες πολυθρόνες και καναπέδες, οι πολυέλαιοι, τα κεριά, αλλά και ο διακριτικός ήχος του πιάνου δημιουργούν ένα σκηνικό με γαλλική αύρα.

H παράδοση συναντά τη δημιουργική κουζίνα

Ωστόσο και εδώ ισχύει ότι η καρδιά μιας brasserie είναι η κουζίνα της. Το μενού στη Brasserie Lorraine που υπογράφει ο chef Παναγιώτης Ζόκος περιλαμβάνει κλασικά Γαλλικά πιάτα, όπως το Côte de bœuf, το Chateaubriand, το φιλέτο entrecôte που συνοδεύονται από εξαιρετικές sauce béarnaise, poivre, café de paris, τo ζεστό foiegras αλλά και νέες προτάσεις όπως τα στρείδια Ροκφέλερ, ο αστακός θερμιντόρ, η σαλάτα με το βασιλικό καβούρι, το ριζότο με φρέσκια τρούφα εποχής, μπρι και φουντούκι.

Κάθε γεύση συνδυάζεται άριστα με καλοδιαλεγμένες επιλογές από τον γαλλικό κι αμερικάνικο αμπελώνα χωρίς να λείπουν οι ελληνικές προτάσεις από ξεχωριστές ετικέτες που διαφοροποιούνται κάθε χρονιά, ενώ πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα κοκτέιλ όπως το «surmesure» drymartini.

Εξαιρετικά και τα γλυκά όπως το Paris-Brest με αφράτο σου και πραλίνα φουντουκιού, το Goldenapple με χειροποίητοcrumble, μους λευκής σοκολάτας, αμύγδαλο, ψητό μήλο και τραγανή καραμέλα, το Moelleux με αλμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια.

Η BrasserieLorraine λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα με Σάββατο, από τις 7 το απόγευμα, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να απολαύσουν τις μοναδικές της γεύσεις και στον εξωτερικό της χώρο. Επίσης υπάρχει και valet parking.

Brasserie Lorraine: Σπευσίπου & Γλύκωνος 2, Αθήνα, τηλ.: 211 1082920

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Brasserie Lorraine: Σπευσίπου & Γλύκωνος 2, Αθήνα, τηλ.: 211 1082920

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b