MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. Συναυλία για το μνημείο “Ο Χορός του Ζαλόγγου” στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου σε συνεργασία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσιάζουν σε πρώτη εκτέλεση το έργο του Γιώργου Βούκανου, “Ζάλογγο, Χορός των Γυναικών – Συμφωνία Σιωπής” σε κείμενα/στίχους Έφης Παναγοπούλου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Το μνημείο “Ο Χορός του Ζαλόγγου” του Γιώργου Ζογγολόπουλου ως διεθνές τοπόσημο για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών”. Τραγουδούν: Άντα Αθανασοπούλου, Μιχάλης Δημητρακάκος. Αφήγηση: Χρύσα Ρώμα
10/11, 20:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 βιβλία του Καζούο Ισιγκούρο που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη12.09.2018

2. Μυστήριο 56 4η Συνάντηση Πολιτισμός 2030: Εργαστήρια, ομιλίες, και μια συναυλία με τη Λένα Κιτσοπούλου στην Ελευσίνα

Credit: John Kouskoutis

Tο Μυστήριο 56 Συνάντηση Πολιτισμός 2030, μια γιορτή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αφιερωμένη σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού, επιστρέφει στην 4η έκδοσή της στην Ελευσίνα, με τίτλο «Από Περιθώριο Κέντρο». Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της Συνάντησης Πολιτισμός 2030, υπό την επιμέλεια της Κέλλυς Διαπούλη, πολιτικοί, καλλιτέχνες και εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν τη δυνατότητα υιοθέτησης ενός νέου θεσμού, τους όρους και τις συνθήκες λειτουργίας του, ο οποίος θα στοχεύει ισότιμα στην πολιτιστική ανάπτυξη όλων των περιφερειακών πόλεων, ανεξαρτήτως μεγέθους ή πρόθεσης διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Και όπως πάντα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου πλαισιώνουν εργαστήρια με καλλιτέχνες και επαγγελματίες από ευρωπαϊκά και ευρύτερα διεθνή πολιτιστικά δίκτυα, καλλιτεχνικές δράσεις, συμπόσια, καθώς και η Αγορά, ένας ανοιχτός χώρος συνάθροισης, δικτύωσης και ανταλλαγής. H δεύτερη μέρα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τα εργαστήρια  “Καλλιτεχνική κινητικότητα στη Μεσόγειο” και “Από τη διεκδίκηση στην ανακήρυξη”, την κεντρική ομιλία του Γιώργου Σκιάνη «Πως οι επιθυμίες μας αλλάζουν την πόλη», το εργαστήριο – επίσκεψη στο μουσείο του Συλλόγου Ποντίων «Νέα Τραπεζούντα» (σημείο αναχώρησης X-Bowling Art Center, 17:00) και την συναυλία «Παιδί της νύχτας μια ζωή», με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από την Λένα Κιτσοπούλου στο Παλαιό Ελεουργείο Ελευσίνας. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα εδώ.
10/11, 10:30 – 23:00
X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12, Ελευσίνα)

3. Διήμερο βραβευμένων ταινιών από το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας “Αγών” στη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”

Στιγμιότυπο από την ταινία “Marat”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας “Αγών”, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 12ης έκδοσής του που προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2024, διοργανώνει διήμερο προβολών με ελεύθερη είσοδο στις 10 και 11 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη”, του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα προβληθούν ταινίες που βραβεύτηκαν και ξεχώρισαν στο 11ο Φεστιβάλ “Αγών”, ενώ το βράδυ της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ., διοργανώνεται ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Αρχαιολογία και Κινηματογράφος – Επιστήμη και Τέχνη σε μια γοητευτική σύζευξη”, με τη συμμετοχή σημαντικών σκηνοθετών και αρχαιολόγων. Αναλυτικό πρόγραμμα ταινιών εδώ.
10/11, 16:00
Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”

4. Παρουσίαση βιβλίου «Έρωτες, έρωτες, έρωτες» του Βαγγέλη Ραπτόπουλου στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Ραπτόπουλου «Έρωτες, έρωτες, έρωτες». Το βιβλίο πραγματεύεται δώδεκα ιστορίες με πρωταγωνιστές που επιμένουν να παλεύουν για την ικανοποίηση της ερωτικής επιθυμίας τους. Δώδεκα παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα, με την τελευταία και μεγαλύτερη να αγκαλιάζει όλες τις προηγούμενες. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος και συντονίστρια του Athens Culture Net Δήμου Αθηναίων, Εριφύλη Μαρωνίτη.
10/11, 19:00
Πάρκο Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιο είναι το μέλλον για τους παγκόσμιους υδάτινους πόρους και τις χρήσεις τους;12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b