MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

H Kίνα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει ανθρωποειδή ρομπότ μέχρι το 2025

Η κυβέρνηση της Κίνας στηρίζει τις ανερχόμενες εταιρείες ρομποτικής για να διασφαλίσει ότι το φιλόδοξο σχέδιο θα καρποφορήσει.

Monopoli Team

Η Κίνα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα πρώτα ανθρωποειδή ρομπότ σε περίπου δύο χρόνια. Σύμφωνα με ένα φιλόδοξο σχέδιο που δημοσίευσε πρόσφατα το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής, η χώρα σχεδιάζει να παράγει τα πρώτα της ανθρωποειδή ρομπότ μέχρι το 2025.

Το Υπουργείο υποστηρίζει ότι τα προηγμένα δίποδα ανδροειδή έχουν τη δύναμη να αναδιαμορφώσουν τον κόσμο, εκτελώντας επαναλαμβανόμενα καθήκοντα σε αγροκτήματα, εργοστάσια και σπίτια, προκειμένου να ανακουφίσουν τον φόρτο εργασίας μας.

«Αναμένεται να γίνουν τα πιο ανατρεπτικά προϊόντα μετά τους υπολογιστές, τα smartphones και τα οχήματα ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρεται στο έγγραφο. Η κυβέρνηση θα επιταχύνει την ανάπτυξη των ρομπότ, χρηματοδοτώντας περισσότερες νέες εταιρείες στον τομέα αυτό, όπως αναφέρει το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα έρχεται στους κινηματογράφους – Α’ τηλεοπτική μετάδοση στην COSMOTE TV το 202412.09.2018

Η Fourier Intelligence είναι μια τέτοια κινεζική νεοφυής επιχείρηση που ελπίζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή ανθρωποειδών ρομπότ γενικής χρήσης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το Fourier GR-1 έχει διαστάσεις 1,75 μέτρα και ζυγίζει περίπου 121 κιλά.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 βιβλία του Καζούο Ισιγκούρο που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b