MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. Σειρά παραστάσεων LUNAPARK.works 04 στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα

Η ομάδα Λούνα Παρκ παρουσιάζει, στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2023 στο Πλύφα, την σειρά παραστάσεων LUNAPARK.works 04, που αποτελείται από σόλο και ομαδικά χορευτικά κομμάτια, όπως αυτά δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Συνάντησης για Νέους Χορευτές στην Αθήνα. Θα παρουσιαστούν τα έργα: Unbound, μια σόλο χορογραφία/περφόρμανς της Αγγελικής Αναργύρου σε πρωτότυπη μουσική Αντώνη Παλάσκα, Mellem, ένα ομαδικό έργο σε εξέλιξη, σε μουσική Μάνου Ναζλή και Kῆδος (lamentation) με τις  Άννα-Μαρία Καρούνου, Παναγιώτα Μπαφούνη, Άντζυ Σαριγεωργίου, Ανθή Στασινού, ερμηνεία: Άννα – Μαρία Καρούνου, Παναγιώτα Μπαφούνη, Ανθή Στασινού.
2/11, 21:00
Βιομηχανικό πάρκο παλιών Πλεκτηρίων-Υφαντηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWinona Ryder: Από εφηβικό είδωλο των 80’s σε σημερινό αστέρι του Χόλιγουντ12.09.2018

2. Θεατρική παράσταση “Αίνιγμα”, από τη θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» στο Θέατρο Σταθμός

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society έρχεται στο Θέατρο Σταθμός για να παρουσιάσει την 11η παράστασή της, με τίτλο «Αίνιγμα», σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Δορλή. Το έργο θέτει ερωτήματα, για τη ζωή και τον θάνατο. Τι δίνει αξία στη ζωή; Πρέπει να παίρνουμε τον θάνατο στα σοβαρά; Κατά την διάρκεια της ζωής μας αναπτύσσουμε σχέσεις. Ως κοινωνία έχουμε αποφασίσει ότι έχουμε συγκεκριμένες αξίες και ιδανικά. Τελικά, όμως, τις τηρούμε και τις αναγνωρίζουμε ως πανανθρώπινες αξίες ή προσπαθούμε να τις προσαρμόσουμε στις δικές μας επιθυμίες; Πολλές φορές, αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι και ανήμποροι. Νιώθουμε τη ζωή να μας προσπερνά. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε συνήθειες ή ενεργούμε όπως έχουμε μάθει και αυτό δεν αλλάζει; Μπορούμε να ζήσουμε πραγματικά όταν αδιαφορούμε για βασικά θέματα που αποτελούν τον πυρήνα της ζωής; Υπάρχει ελπίδα; Κάντε την οnline κράτησή σας εδώ.
2/11, 19.00
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

3.  Παρουσίαση του βιβλίου “Σκόρπια” του Ζωρζ Ντιντί Ουμπερμάν στο Eteron

Οι εκδόσεις νήσος σας προσκαλούν στην παρουσίαση-συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Σκόρπια – Ταξίδι στο αρχείο του γκέτο της Βαρσοβίας» του Ζωρζ Ντιντί Ουμπερμάν την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου στο Eteron. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Ζωρζ Ντιντί Ουμπερμάν, φιλόσοφος και ιστορικός της τέχνης, Νίκη Γιάνναρη, συγγραφέας, Βίκυ Ιακώβου, φιλόσοφος, Σάββας Μιχαήλ, συγγραφέας, Ρίκα Μπενβενίστε, σστορικός και μεταφράστρια του βιβλίου Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά και ελληνικά. Δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Το βιβλίο αυτό μας ταξιδεύει στα αρχεία του γκέτο της Βαρσοβίας. Αποτελεί μια προσπάθεια να ρίξουμε μια πρώτη ματιά σε ένα σώμα αδημοσίευτων εικόνων που συγκεντρώθηκαν λαθραία από τον Εμάνουελ Ρίνγκελμπλουμ και τους συντρόφους του από την ομάδα Oyneg Shabes μεταξύ 1939 και 1943 και που κατόρθωσαν να τεκμηριώσουν με εκπληκτική ακρίβεια την καθημερινή ζωή –και τον καθημερινό θάνατο– των κατοίκων του γκέτο.
2/11, 19:00
Ινστιτούτο Eteron, Λεωκορίου 38-40, Ψυρρή, Αθήνα

4. “Σ’ ένα πέλαο πλέω…” : Συναυλία – Αφιέρωμα στον Ντίνο Θεοτόκη στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

Την Πέμπτη πραγματοποιείται η συναυλία με τίτλο “Ντίνος Θεοτόκης: “Σ’ένα πέλαο πλέω…” για την παρουσίαση – σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση – μελοποιημένων σονέτων του Κερκυραίου συγγραφέα Κωνσταντίνου Θεοτόκη (1872-1923), καθώς και άλλων μελωδιών εμπνευσμένων από το έργο του και αφιερωμένων σε εκείνον, στην αίθουσα “Γιάννης Μαρίνος” του Συλλόγου “Οι φίλοι της Μουσικής” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σονέτα του λογοτέχνη που μιλούν για τον έρωτα, την κοινωνία και τον πόλεμο μελοποίησαν οι μουσικοσυνθέτες Σπύρος Μαυρόπουλος, Άλκης Μπαλτάς και Σπύρος Προσωπάρης. Σολίστ είναι ο λυρικός ερμηνευτής Παναγιώτης Πράτσος. Την ορχήστρα διευθύνει και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας ο μαέστρος Χρήστος Κολοβός. Συμμετέχει σε ρόλο αφηγητή η ηθοποιός Χριστίνα Θύμη. Συμπράττουν επίσης στη συναυλία, παρουσιάζοντας στην έναρξή της σύνθεση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν σε ποίηση του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, με μετάφραση από τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, λαμβάνοντας υπόψη σημείωση-προτροπή του Κερκυραίου συγγραφέα το 1915 η μετάφρασή του “να τραγουδιστεί κατά τη σύνθεση του Μπετόβεν”, η λυρική ερμηνεύτρια Ρόζα Πουλημένου και η πιανίστρια Μπήλιω Μωραΐτου-Καβαλλιεράτου.
2/11, 20:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Φιλαράκια: 10 (όντως) άγνωστα facts για τη σειρά-φαινόμενο των 90s12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b