MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Sól: Ένα βιώσιμο super yacht που «καταναλώνει» ήλιο

Το νεότερο μέλος του στόλου της Sunreef είναι ζωντανή απόδειξη ότι τα βιώσιμα σούπερ γιοτ μπορούν επίσης να είναι κομψά.

Monopoli Team

Το νεότερο μέλος του στόλου της Sunreef είναι ζωντανή απόδειξη ότι τα βιώσιμα σούπερ γιοτ μπορούν επίσης να είναι κομψά.

Ονομάστηκε εύστοχα από τη σκανδιναβική θεότητα του ήλιου, τη Sól καθώς διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες ενσωματωμένους άψογα στο κύτος, και την οροφή του.

Ο λόγος για το 80 Sunreef Power Eco, το οποίο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στις ΗΠΑ στη Διεθνή Έκθεση Σκαφών Fort Lauderdale την περασμένη εβδομάδα, που είναι εξοπλισμένο με τις καινοτόμες πράσινες τεχνολογίες του πολωνικού ναυπηγείου και που διασφαλίζουν τόσο εξαιρετική ενεργειακή απόδοση όσο και μηδενικές εκπομπές άνθρακα στη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νερό είναι στη δίνη της κλιματικής κρίσης. Τι έχει να πει γι’ αυτό η 1η Γιορτή της Επιστήμης;12.09.2018

Ντυμένο με «ηλιακό δέρμα»

Καλύπτοντας έκταση περίπου 2.000 τ.μ., η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση μπορεί να παράγει έως και 36 kWp από τις ακτίνες του ήλιου δημιουργώντας μια σταθερή παροχή ισχύος στο σκάφος. Αυτό το εξαιρετικά λεπτό «ηλιακό δέρμα» περιλαμβάνει τα ελαφρύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα στον κόσμο, σύμφωνα με τη Sunreef.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Πιστοποιητικό έρωτα στα εκκεντρικά «Fingernails» του Χρήστου Νίκου12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b