MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Τυμφρηστός Φθιώτιδας: Το χωριό με τη «φιδίσια» διαδρομή και την ξεχωριστή θέα

Ένα γραφικό ορεινό χωριό μέσα στα έλατα, ιδανικός προορισμός για μια ημερήσια εκδρομή από το Καρπενήσι.

Monopoli Team

Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό ορεινό χωριό που συναντά κανείς στη διαδρομή από Λαμία προς Καρπενήσι. Σήμα κατατεθέν του είναι οι αλλεπάλληλες κατηφορικές ή ανηφορικές στροφές, καθώς και η ξεχωριστή θέα προς την κοιλάδα του Σπερχειού. Ο λόγος για τον Τυμφρηστό Φθιώτιδας, που είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στην ανατολική πλαγιά του ομώνυμου βουνού, σε απόσταση 60 χλμ. από τη Λαμία και μόλις 17 χλμ. από το Καρπενήσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 υπέροχα χωριά για αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη12.09.2018

Στο παρελθόν ονομαζόταν Πέρα Κάψη και μετονομάστηκε το 1929 σε Τυμφρηστός. Το χωριό καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της Κατοχής από γερμανικό απόσπασμα, γεγονός για το οποίο έχει ανακηρυχθεί Μαρτυρικό Χωριό.

Ο Τυμφρηστός είναι ένα γραφικό, παραδοσιακό χωριό με πέτρινα σπίτια διακοσμημένα με ξύλινες λεπτομέρειες. Τους χειμερινούς μήνες η λευκή του εικόνα μαγεύει τους επισκέπτες, καθώς δένει απόλυτα με τον λευκό όγκο του όρους Τυμφρηστός (ή Βελούχι), αλλά και με τα απέραντα ελατοδάση που το περιτριγυρίζουν. Αρκεί μονάχα να αναλογιστεί κανείς πως η περιοχή στην οποία υπάγεται, καλύπτεται από κοινοτικό ελατόδασος 12.500 στρεμμάτων, δασοαγρόκτημα 7.000 στρεμμάτων και δημόσιο δάσος ελάτης-καστανιάς 2.000 στρεμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑForbes: Ένα ελληνικό νησί στα 24 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 202412.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b