MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Παγκόσμια έρευνα: Η ανθρωπότητα δεν είναι προετοιμασμένη για την επόμενη πανδημία

Οι χώρες θα πρέπει να ενισχύσουν τους μηχανισμούς παρακολούθησής τους για να μπορούν να εντοπίζουν νέες ασθένειες σε αρχικό στάδιο, αναφέρεται στην έκθεση.

Monopoli Team

Η παγκόσμια κοινότητα παραμένει ανεπαρκώς προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο μιας νέας υγειονομικής κρίσης ή πανδημίας, σύμφωνα με μια παγκόσμια ανάλυση για το επίπεδο ετοιμότητας που εκπονήθηκε από ανεξάρτητο οργανισμό και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε έκθεσή του, η οποία αξιολογεί την παγκόσμια ετοιμότητα απέναντι σε πανδημίες και άλλες υγειονομικές έκτακτες καταστάσεις, το Συμβούλιο Παρακολούθησης Παγκόσμιας Ετοιμότητας προειδοποίησε ότι η παγκόσμια ικανότητα αντιμετώπισης μιας πιθανής νέας πανδημίας παραμένει ανεπαρκής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Παγκόσμια Τράπεζα σύστησαν το 2018 το Συμβούλιο Παρακολούθησης Παγκόσμιας Ετοιμότητας ως απάντηση στην επιδημία του ιού Έμπολα στην Δυτική Αφρική.

Το παρατηρητήριο αυτό έχει ως έργο του να αναλύει το επίπεδο προετοιμασίας απέναντι σε υγειονομικές κρίσεις ανά τον κόσμο και να προχωράει σε συστάσεις.

Όπως επισημαίνει, έχει γίνει έργο στον απόηχο της πανδημίας της Covid-19, αλλά κάποιες χώρες έχουν μειώσει τις προετοιμασίες άμεσης ανταπόκρισης σε παρόμοιες υγειονομικές κρίσεις, ενώ σε άλλες χώρες έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜελέτη επιβεβαιώνει την ασφάλεια και τα οφέλη των νεογέννητων από τον εμβολιασμό των εγκύων κατά της Covid-1912.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b