MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΗΓΑΜΕ/ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ

Πήγαμε στο Sweet Factory Festival: Γίνεται να βρεις τόσα γλυκά σε ένα μόνο φεστιβάλ; Κι όμως γίνεται

Πήγαμε, δοκιμάσαμε και σας λέμε την άποψή μας για το Sweet Factory Festival, το πιο γλυκό φεστιβάλ της χρονιάς.

Μαριαλενα Μάλλιου | 28.10.2023

Λάτρεις του γλυκού ετοιμαστείτε! Το 1ο Sweet Factory Festival είναι γεγονός και θα κρατήσει μόνο ένα τριήμερο, οπότε μην καθυστερήσετε! Από χθες και για ακόμη δύο ημέρες -σήμερα και αύριο, καλά καταλάβατε- το πιο γλυκό φεστιβάλ της χρονιάς μάς περιμένει στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι, και, όπως μας είχε υποσχεθεί, φέρνει όλα τα γλυκά σε ένα φεστιβάλ.

Και για του λόγου το αληθές, εμείς πήγαμε (λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή;), φάγαμε και σας λέμε την άποψή μας για όσα είδαμε και δοκιμάσαμε στο φεστιβάλ. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί όσα μας άρεσαν και όσα δεν μας άρεσαν και τόσο στο 1ο Sweet Factory Festival, ώστε όσοι πάτε να ξέρετε πού να κινηθείτε και όσοι δεν πάτε, να κάνετε, τουλάχιστον, ένα “οφθαλμόλουτρο” με σοκολάτα και πολλά, πολλά γλυκά.

Για προφιτερόλ φιστίκι στο Pistachio Land
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ξεκινώντας, να πω πως πήγα προετοιμασμένη στο φεστιβάλ και, λέγοντας προετοιμασμένη, εννοώ ότι είχα αποφασίσει να μην φάω πολύ πριν πάω, για να μπορέσω να δοκιμάσω από όσο το δυνατόν περισσότερα stands. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, όταν φτάσαμε στο Παλιό Αμαξοστάσιο, πεινούσα ήδη αρκετά. Και ποιο ήταν το πρώτο μαγαζί στο οποίο αποφάσισα να κάνω στάση για γλυκό; -μα, φυσικά, το Pistachio Land.

Όσοι παρακολουθείτε αυτή τη στήλη θα ξέρετε ήδη ότι το αγαπημένο μου πράγμα στον κόσμο είναι το φιστίκι Αιγίνης.. Παράλληλα, το αγαπημένο μου γλυκό είναι το προφιτερόλ. Θέλετε να μαντέψετε τι βρήκα στο Pistachio Land και ξετρελάθηκα; Ναι, καλά σκεφτήκατε: προφιτερόλ φιστίκι! Για εμένα το πιο νόστιμο γλυκό που δοκίμασα στο Sweet Factory, το προφιτερόλ φιστίκι αξίζει, οπωσδήποτε, να μπει στη λίστα σας (εγώ, προσωπικά, αν ξαναπήγαινα στο Sweet Factory θα δοκίμαζα και τα paris-brest και τα εκλέρ με φιστίκι του μαγαζιού)

Για κρουασάν-υπερπαραγωγή στο Mommy’s Cake
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Δεν θέλω να γίνω γραφική, αλλά και το δεύτερο γλυκό που δοκιμάσαμε στο φεστιβάλ, είχε σαν κύριο συστατικό του το φιστίκι. Πιο συγκεκριμένα, διαλέξαμε ένα κρουασάν φιστίκι από του Mommy’s Cake, το οποίο μας υποδέχτηκε σε άκρως halloweenίστικη διάθεση.

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σκελετοί, κολοκύθες και πολλά πολλά γλυκά: capcakes, donuts και, φυσικά, 3 κρουασάν υπερπαραγωγή: με φράουλα, με σοκολάτα και με φιστίκι και -όπως θα είδατε και τη φωτογραφία- άκρως εντυπωσιακό σερβίρισμα. Το +1 μας για το μαγαζί -εκτός από το πεντανόστιμο κρουασάν φιστίκι- ήταν η χαρούμενη επικοινωνιακή διάθεση της κοπέλας που βρισκόταν στο stand. Από εμάς είναι σίγουρα must visit.

Για το απόλυτο κέικ σοκολάτας στο CapCap
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Γιορτή χωρίς γλυκό δεν γίνεται και -για να συνεχίσουμε το συγκεκριμένο “απόφθεγμα”- γιορτή αφιερωμένη στα γλυκά χωρίς σοκολάτα, επίσης δεν γίνεται. Έτσι, λοιπόν, αφού ξεκινήσαμε δυναμικά με φιστίκι, έπρεπε τη σκυτάλη να πάρει η σοκολάτα και μετακινηθήκαμε σε ακόμα ένα άκρως spooky stand, με διακόσμηση εμπνευσμένη από το πνεύμα των ημερών. Πιο συγκεκριμένα, στο περίπτερο του CapCap -ενός μαγαζιού που είναι κατεξοχήν εμπνευσμένο από το Halloween- βρήκαμε το απόλυτο κέικ σοκολάτας, που λιώνει στο στόμα, με τρία διαφορετικά toppings: σοκολάτα, bueno και βουτυρόκρεμα, αλλά και butterbeer -εμπνευσμένη, προφανώς, από τον κόσμο του Harry Potter- η οποία, αν είσαι των γλυκών γεύσεων, θεωρώ είναι must try.

Για προφιτερόλ round 2 στη Ζουμπουρλού
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Είμαι σίγουρη πως κάποια στιγμή στο παρελθόν σας έχω ξαναμιλήσει για ένα από τα αγαπημένα μου γλυκοπωλεία της Αθήνας. Ναι, καλά καταλάβατε, ο λόγος για τη Ζουμπουρλού, την οποία αγαπώ για 2 λόγους: 1ον για πεντανόστιμα προφιτερόλ της και 2ον για τις μεγάλες μερίδες της. Μιας και την πετύχαμε, λοιπόν, στο φεστιβάλ, είπαμε να πάρουμε ένα από τα -κατά τη γνώμη μας- must try προφιτερόλ του μαγαζιού. Οι γεύσεις είναι τρεις: με bitter σοκολάτα, με σοκολάτα γάλακτος και με bueno. Εμείς, ως πιο παραδοσιακοί, κινηθήκαμε στην κλασσική και αγαπημένη σοκολάτα γάλακτος και δεν το μετανιώσαμε! Και, επειδή, όπως είπα, οι μερίδες του μαγαζιού είναι αρκετά μεγάλες, ένα προφιτερόλ είναι ότι πρέπει για 2 -ή και 3- άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBeer Factory Festival: 5 ελληνικές μικροζυθοποιίες που ξεχωρίσαμε και αξίζει να γνωρίσεις κι εσύ12.09.2018

Για όλες τις παραλλαγές του μπακλαβά στο Smyrni Baklava
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Εδώ και πάρα πολύ καιρό παρακολουθώ στο instagram το Smyrni Baklava και, όταν είδα πως το μαγαζί θα έχει δικό του περίπτερο στο Sweet Factory Festival, ενθουσιάστηκα! Έχοντας δοκιμάσει όλα τα προηγούμενα που ανέφερε, ωστόσο, δεν μπορούσαμε να φάμε πολύ ακόμα, οπότε αποφασίσαμε να πάρουμε μικρά μπακλαβαδάκια και να δοκιμάσουμε λίγο από όλα.

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πιο συγκεκριμένα δοκιμάσαμε μπακλαβά κλασσικό με φιστίκι, με extra φιστίκι, mussel με φιστίκι και μπακλαβά με σοκολάτα και, παρόλο που κάποιος -βάσει όσων έχουν ειπωθεί νωρίτερα- θα περίμενε η αγαπημένη μας γεύση να είναι μία από τις 3 που περιείχαν φιστίκι, προς μεγάλη μας έκπληξη, ο μπακλαβάς που μας έκανε το κλικ ήταν εκείνος με τη σοκολάτα. Πραγματικά, ένας από τους καλύτερους μπακλαβάδες που έχουμε δοκιμάσει!

Κλείνοντας…
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Φυσικά υπήρχαν και άλλα stands από τα οποία θέλαμε πάρα πολύ να δοκιμάσουμε, όπως και περίπτερα από τα οποία έχουμε ξαναδοκιμάσει σε άλλα φεστιβάλ και ξέρουμε ότι αξίζουν 100% (όπως, για παράδειγμα, η πολυαγαπημένη μας Καμινάδα), ωστόσο, προσπαθήσαμε να αποφύγουμε το ζάχαρο και περιοριστήκαμε στα παραπάνω.

Προτείνουμε σίγουρα το Pistachio Land, ενώ το δικό μας top3 θα συμπληρώσει το κρουασάν φιστίκι από Mommy’s Cake και ο μπακλαβάς σοκολάτα από Smyrni Baklava. Στο Sweet Factory Festival θα βρείτε, επίσης, ανάμεσα στα υπόλοιπα μαγαζιά και stands με ζαχαρωτά, μαλλί της γριάς, μία τεράστια ποικιλία από σοκολάτες, αλλά και μία γωνιά για face painting, κατάλληλη για όσους έχουν παιδιά. Ό,τι και αν επιλέξετε να δοκιμάσετε και να κάνετε στο Sweet Factory, ελπίζουμε να περάσετε όσο πιο “γλυκά” γίνεται!

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b