MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πού τρώμε τα πιο “κολασμένα” ζυμαρικά στην Αθήνα;

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών πλησιάζει κι εμείς ξέρουμε πού θα γιορτάσουν οι μακαρονάδες: Σε 5 αγαπημένα αθηναϊκά μαγαζιά που ξέρουν από καλά ζυμαρικά.

Μαριαλενα Μάλλιου | 21.10.2023

Με το που πλησιάζει το τέλος του Οκτώβρη όλοι περιμένουν το Halloween – και πολύ λογικό – με τον spooky στολισμό και τις μεταμφιέσεις που συνθέτουν την όλη dark ατμόσφαιρα γύρω. Υπάρχουμε όμως κι εμείς, που εκτός από το Halloween, περιμένουμε και την 25η Οκτωβρίου. Γιατί; Γιατί αυτή την ημέρα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών και – αν δεν το έχουμε αναφέρει ήδη αρκετές φορές – είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;

Σε 4 ημέρες, λοιπόν, καταφθάνει η παγκόσμια γιορτή του αγαπημένου μας φαγητού. Πώς θα το γιορτάσουμε; Με ένα μικρό sum up από τις αγαπημένες μας μακαρονάδες στα αθηναϊκά μαγαζιά. Πάμε να ξεκινήσουμε!

Για Truffle στο Alex The Fresh Pasta Bar
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Κλασσικό και αγαπημένο, πλέον, μακαρονάδικο του Κέντρου, το Alex φτιάχνει τα δικά του ζυμαρικά και μάς τα συστήνει μέσα από ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα γούστα. Ανάμεσα σε όλα του τα πιάτα -που είναι, πραγματικά, πεντανόστιμα- υπάρχει μία πρόταση, την οποία έχουμε ξεχωρίσει και θεωρούμε πώς είναι το “σήμα κατατεθέν” του μαγαζιού. Αυτή δεν είναι άλλη από την truffle. Μακαρόνι κοχυλάκι, σε μία λευκή σάλτσα μανιταριών, με μαύρη τρούφα. Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να γιορτάσετε την ημέρα των ζυμαρικών (και όχι μόνο).
Διεύθυνση: Μασσαλίας 16, Αθήνα 10680
Τηλέφωνο: 2103644142

Για Aliola’s Truffles στο Aliola’s Pasta Bar
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και πάμε σε ακόμα ένα αγαπημένο pasta bar του κέντρου, το Aliola’s, και σε ακόμα μία μακαρονάδα με μανιτάρια, αυτή τη φορά λίγο διαφορετική – δεν θα προτείναμε, φυσικά, την ίδια μακαρονάδα δύο φορές. Τι το ιδιαίτερο έχει το Aliola’s Truffles και μάς τράβηξε τόσο την προσοχή; Μία δημιουργική προσέγγιση, που μάς αρέσει πολύ! Μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα σύκο και φρέσκες τρούφες συνθέτουν τη σάλτσα, που πλαισιώνει το πιάτο, και, εμείς, φυσικά, εγκρίνουμε!
Διεύθυνση: Ερμού 18 & Διομείας 2, Αθήνα 10563
Τηλέφωνο: 2111199267

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα εστιατόρια της Αθήνας που πήραν αστέρι Michelin το 202312.09.2018

Για Gnocchi με gorgonzola, αχλάδι και καρύδια στο Ovio
@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία

@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία

Είναι δυνατόν να μιλήσουμε για ζυμαρικά και να μην αναφερθούμε στα gnocchi; Εντάξει, δεν είναι τα κλασσικά ζυμαρικά, που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά είναι ένα αγαπημένο κομμάτι της ιταλικής γαστρονομίας, που δίνει μία διαφορετική νότα στην pasta. Πάμε, λοιπόν, στο Ovio και στα gnocchi με gorgonzola και αχλάδι, που δημιουργούν ένα πιάτο με ένταση και φρουτώδες άρωμα, το οποίο δεν γινόταν να μην είναι στη λίστα μας.
Διεύθυνση: Απόλλωνος 4, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2114115755

Για κλασσικά ιταλικά Rigantoni alla Carbonara στο Trattoria Capanna
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Μέχρι τώρα θα ξέρετε πως η “καρμπονάρα”, που μάς έφτιαχναν όταν ήμασταν μικρά, με την κρέμα γάλακτος, δεν ήταν η κλασσική ιταλική καρμπονάρα, όπως πιστεύαμε. Θα ξέρετε, επίσης, ότι η παραδοσιακή καρμπονάρα γίνεται με αυγό. Αυτό που, ίσως, δεν ξέρετε, είναι πως μία από τις καλύτερες καρμπονάρες (“ελληνικοποιημένος” πληθυντικός) στην Αθήνα θα δοκιμάσετε στο Trattoria Capanna, με κρόκο αυγού, πεκορίνο, guanciale και τριμμένη παρμεζάνα, έτσι, για το topping. Από εμάς, πάντως, είναι ναι!
Διεύθυνση: Πλουτάρχου 38, Αθήνα 10675
Τηλέφωνο: 2107241777

Για Orecchiette Fresca στο Me, Kolonaki
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ποια είναι η γνώμη σας για τα orecchiette; Εμάς είναι η καλύτερη και, έτσι, αφού μιλάμε για must try πιάτα για ζυμαρικά στην Αθήνα, σας πάμε στο Me, Kolonaki και στα orecchiette με πέστο πασατέμπο -ναι, καλά διαβάσατε, πέστο πασατέμπο- πανσέτα και παρμεζάνα. Ένα ανάλαφρο, δροσερό πιάτο, με φρέσκα ζυμαρικά, κατάλληλο για τις ζεστές φθινοπωρινές μέρες, που ακόμα καλά κρατούν (όχι πως όταν χειμωνιάσει λίγο θα πτοηθούμε).
Διεύθυνση: Καψάλη 10, Αθήνα 10674
Τηλέφωνο: 2107242588

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού τρώμε καλό και οικονομικό sushi στην Αθήνα;12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b