MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ATZENTA

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 17 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. Η ιστορία των δέντρων: Παρουσίαση βιβλίου της Maja Lunde στον Ιανό

Η συγγραφέας  Maja Lunde, που θεωρείται από τους πρωτοπόρους του λογοτεχνικού είδους climate fiction, επιστρέφει στην Αθήνα με αφορμή το τέταρτο, αυτοτελές βιβλίο της, “Η ιστορία των δέντρων”, το οποίο και ολοκληρώνει την Τετραλογία του Περιβάλλοντος, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της νορβηγικής λογοτεχνίας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την Κική Τσιλιγγερίδου, δημοσιογράφο, και την Όλγα-Ιωάννα Καλαντζή, Αν. Καθ. του Τμ. Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouΤube και στη σελίδα Facebook του Ιανού. Μετά το πέρας της παρουσίασης, η Maja Lunde θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
17/10, 19:30
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟμάδα ARTimeleia: Αρτιμελείς και μη, ισότιμα επί σκηνής12.09.2018

2. Προβολές ταινιών μικρού μήκους στο Petit Plan: Europa IV

Το Petit Plan: Europa – Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει για 4η χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που περιλαμβάνει 80 ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους. Στην τέταρτή του χρονιά το φεστιβάλ έχει ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών, με 10 θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων ταινίες μικρού μήκους με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειές του, ταινίες με επίκεντρο τη γυναίκα, ιστορίες που μιλούν για θέματα όπως οι ανισότητες και η τοξική αρρενωπότητα, φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους κ.λπ. Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ με τις θεματικές, Kurzfilme και European Perspectives, είναι αφιερωμένη σε γερμανικές ταινίες μικρού μήκους, καθώς επίσης και σε ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάζουν επίκαιρες ιστορίες από όλη την Ευρώπη.
17/10, 17:45, 19:30
Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών, Ομήρου 14-16, Αθήνα (Χώρος προσβάσιμος σε αμαξίδια)

3. Bιντεοεγκατάσταση Play-Pause-Stop: Screens In Loop στο 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου

Το 6ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου συνεχίζει τις πρωτότυπες προβολές του. Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και για τρεις συνεχόμενες μέρες το Zoetrope φιλοξενει την βιντεοεγκατάσταση Play-Pause-Stop: Screens In Loop, που συμπεριλαμβανει τέσσερις οθόνες με προγραμματα επιμελημένα από την ομάδα του BCK. Συνολικά προβάλλονται 35 ταινίες μικρού μήκους. Πρόκειται για ελληνικές ταινίες βιντεοτέχνης, animation και πειραματικές, που σπάνε την φόρμα και δημιουργούν νέα πεδία αφήγησης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.
17/10, 17.00 – 20.30
Zoetrope, Κιμώλου 17, 11362, Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #84: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b