MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 7 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου.

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας
Monopoli Team

Θέατρο

Τα κλειδιά – για μια δυνατή ζωή: Μια παράσταση για παιδιά με τη Νάντια Κοντογεώργη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Στην πρωτότυπη παράσταση, «Τα κλειδιά – για μια δυνατή ζωή», που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η Νάντια Κοντογεώργη συνδυάζει για πρώτη φορά το μουσικό θέατρο με την ψυχοθεραπευτική αφήγηση, σε μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς αλλά και στο «εσωτερικό παιδί» του καθενός από εμάς. Η Νάντια Κοντογεώργη εμπνέεται από τις ιστορίες για παιδιά και ενήλικες από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών της Αμερικανίδας καταξιωμένης ψυχολόγου Νάνσυ Ντέιβις, Ph.D., Therapeutic Stories that Teach and Heal. οι ιστορίες αυτές απευθύνονται στο συναισθηματικό και διαισθητικό κομμάτι του εγκεφάλου, ή αλλιώς στο δεξί του μέρος, και λειτουργούν στο υποσυνείδητο, χωρίς επεξηγήσεις και κατευθύνσεις για την ερμηνεία τους. Οι ιστορίες δραματουργικά και επιστημονικά επεξεργασμένες από την παιδοψυχίατρο Βάλια Καράγιωργα στοχεύουν, μέσα από σύμβολα και μεταφορές, να βοηθήσουν τους ακροατές να αντιληφθούν με διαφορετικό τρόπο τα ερεθίσματα της ζωής, χωρίς να δεσμεύονται από βιώματα του παρελθόντος τους.
Παραστάσεις: Από 14 Οκτωβρίου 2023 έως 10 Δεκεμβρίου 2023. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος. Προπώληση: more.com
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 210 9212900. 

Ραπουνζέλ Χωρίς Παραμύθι, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα

Φωτογραφία: Giorgos Gainnopoulos

Η παράσταση που αγαπήθηκε από 40.000 θεατές όλων των ηλικιών σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά έρχεται ξανά στο θέατρο Κάππααπό τις 15 Οκτωβρίου. Το εμβληματικό έργο του Mike Kenny «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μικρών και μεγάλων. Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική…  χήνα. *Παίζουν: Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Idra Kayne, Μάκης Νάνος | Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος. Μουσική ζωντανά στη σκηνή: String Demons.
Παραστάσεις: Από 15 Οκτωβρίου 2023. Κυριακή στις 11.30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€. Παιδικό: 9€. Πολύτεκνοι/Τρίτεκνοι: 9€. Ανέργων: 9€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη | Τηλ. 2107707227, 2108827000.

Το νησί των θησαυρών: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια στο Θέατρο Πόρτα

Η Μικρή Πόρτα παρουσιάζει φέτος μία μεγάλη και εντυπωσιακή παραγωγή για όλη την οικογένεια. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επανέρχεται στο αγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον«Το Νησί των θησαυρών». Το «Νησί των Θησαυρών» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της κλασικής λογοτεχνίας. Κεντρικός ήρωας ο νεαρός Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη που δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί. Ο Τζιμ μπλέκει με παρέες «καλών» αλλά και «κακών παιδιών» που εποφθαλμιούν τα πλούτη που αποκαλύπτει ο χάρτης και βρίσκεται εν τέλει να σαλπάρει σε ένα εξωφρενικό ταξίδι όπου πέρα από νέοι τόποι θα του αποκαλυφθούν και νέοι τρόποι να ερμηνεύει τους ανθρώπους και τα κίνητρά τους. *Παίζουν: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου Γκλίναβος, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης κ.α.
Παραστάσεις: Από 15 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30, 15:00.
Εισιτήρια: 2 ευρώ . Ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) 9 ευρώ. Σχολικό 7 ευρώ. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333.

Ιλιάδα, από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater

Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους έρχονται στο Christmas Theater για να μάς παρουσιάσουν την παράσταση Ιλιάδατου Ομήρου. Ένα έργο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους. *Παίζουν: Τίνα Αλεξοπούλου, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Γεωργάκη, Άρης Δελαγραμμάτικας, Κώστας Ζωγραφόπουλος κ.α.
Παραστάσεις: Από 14 Οκτωβρίου 2023. Σάββατο στις 19:00, Κυριακή στις 12:00 και στις 17:00.
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη: 30 ευρώ, Α Ζώνη: 25 ευρώ, Β Ζώνη: 20 ευρώ, Γ Ζώνη: 15 ευρώ, Δ Ζώνη: 10 ευρώ, Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 21117701700): 10 ευρώ. Προπώληση: more.com
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι. Τηλέφωνο: 21 1770 1700.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡαπουνζέλ Χωρίς Παραμύθι, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα12.09.2018

Κινηματογράφος

Το μεγάλο ταξίδι του μικρού Γκρίζλι (μεταγλωττισμένη)

Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια που θα πάει στην άλλη άκρη του κόσμου κυριολεκτικά – γιατί μερικές φορές, απ’ ό,τι φαίνεται, μια οικογένεια μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με τη βοήθεια… ταχυδρόμου. Οι μέρες περνούν μες στη χαλάρωση για τον αξιαγάπητο αρκούδο Μικ Μικ και τον πανέξυπνο λαγό Όσκαρ . Αλλά δεν είναι γραφτό τους να απολαύσουν την ηρεμία τους για πολύ καιρό, γιατί ξαφνικά η περιπέτεια τούς χτυπά την πόρτα: μια μέρα, το κλάμα ενός μωρού ακούγεται κοντά στο σπίτι τους κι εκείνοι δεν πιστεύουν στα αυτιά τους – άλλη μια λανθασμένη μωρό-παράδοση από τον πελαργό έχει γίνει πια δικός τους μπελάς.
Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Η ζουγκλοπαρέα 2: Ο γύρος του κόσμου (μεταγλωττισμένη)

Το animation της εβδομάδας είναι γαλλικής προέλευσης. Όταν ένας μυστηριώδης Σούπερ Κακός καλύπτει τη ζούγκλα με έναν τοξικό ροζ αφρό που εκρήγνυται όταν έρθει σε επαφή με το νερό, τότε η Ζουγκλοπαρέα καλείται να σώσει την κατάσταση. Σε λιγότερο από ένα μήνα έρχεται η περίοδος των βροχών, οπότε ο αγώνας είναι σε εξέλιξη! Οι ήρωές μας, μαζί με νέους συμμάχους, θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο αναζητώντας ένα αντίδοτο. Από τις μακρινές περιοχές του Βορρά, μέχρι την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, θα ξεκινήσουν για τη μεγαλύτερη περιπέτεια που έχουν κάνει ποτέ.
Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού με την τέχνη στο Μέγαρο: Τι περιλαμβάνουν οι εκπαιδευτικές δράσεις;12.09.2018

Φεστιβάλ

Mikropolis Festival: Τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων για παιδιά και γονείς στο Τhe Ellinikon Experience Park

Το Mikropolis Festival, η μεγαλύτερη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, γνώσης και ψυχαγωγίας για παιδιά και γονείς, επανέρχεται δυναμικά στο Τhe Ellinikon Experience Park. Από 12 έως 15 Οκτώβρη και για τέσσερις ημέρες η Πλατεία A του Τhe Ellinikon Experience Park μεταμορφώνεται σε ένα συναρπαστικό χώρο εμπειριών και ψυχαγωγίας. Στη φετινή Mikropolis καταξιωμένοι φορείς και καλλιτέχνες ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις μαζί με χιλιάδες παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα, στο αγαπημένο αστικό Πάρκο της Αθήνας το The Ellinikon Experience Park. Παιδιά και ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις μοναδικές θεματικές γειτονιές της Mikropolis, να πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια, ευρηματικά εκπαιδευτικά και διαδραστικά προγράμματα, συναρπαστικές πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις.
12-15 Οκτωβρίου 2023 | Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 11.00 – 19.00: Παιδιά, γονείς και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.
Εισιτήρια: Από 2 €. Προπώληση εισιτήριών μέσω more by Viva. Εισιτήρια θα διατίθενται και στην Είσοδο της Πλατείας Α, κατά τη διάρκεια του Mikropolis Festival.
The Ellinikon Experience Park, Πρώην Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελληνικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMikropolis Festival: Τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων για παιδιά και γονείς στο Τhe Ellinikon Experience Park12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b