MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Mikropolis Festival: Τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων για παιδιά και γονείς στο Τhe Ellinikon Experience Park

Η μεγαλύτερη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, γνώσης και ψυχαγωγίας για παιδιά και γονείς, το Mikropolis Festival, έρχεται, στην Πλατεία Α του Τhe Ellinikon Experience Park, για ένα τετραήμερο συναρπαστικών εμπειριών και ψυχαγωγίας.

Mikropolis Festival: Τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων για παιδιά και γονείς στο Τhe Ellinikon Experience Park
Monopoli Team

Το Mikropolis Festival, η μεγαλύτερη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, γνώσης και ψυχαγωγίας για παιδιά και γονείς, επανέρχεται δυναμικά και με τη στρατηγική συνεργασία και υποστήριξη της Lamda Development και του Τhe Ellinikon Experience Park καλεί μικρούς και μεγάλους στη νέα της εποχή.

Από 12 έως 15 Οκτώβρη και για τέσσερις ημέρες η Πλατεία A του Τhe Ellinikon Experience Park μεταμορφώνεται σε ένα συναρπαστικό χώρο εμπειριών και ψυχαγωγίας.

Το φεστιβάλ με μια ματιά

Στη φετινή Mikropolis καταξιωμένοι φορείς και καλλιτέχνες ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις μαζί με χιλιάδες παιδιά και γονείς από όλη την Ελλάδα, στο αγαπημένο αστικό Πάρκο της Αθήνας το The Ellinikon Experience Park.

Παιδιά και ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις μοναδικές θεματικές γειτονιές της Mikropolis, να πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια, ευρηματικά εκπαιδευτικά και διαδραστικά προγράμματα, συναρπαστικές πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Τη «Μικρή Πόλη» συνθέτουν 6 θεματικές «Γειτονιές»:

Η Γειτονιά των e-Sports

Σε συνεργασία με τη HADO Greece & Cyprus. (14.10 & 15.10). Μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στον κόσμο των e-Sports & θα γνωρίσουν το δημοφιλές VR «τεχνό-άθλημα» HADO.

Η Γειτονιά της Τεχνολογίας & της Ρομποτικής

Σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «SciCo». Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους νόμους της φυσικής, μέσα από συναρπαστικά επιστημονικά εργαστήρια και θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό́ συμμετέχοντας σε εργαστήρια ρομποτικής.

Η Γειτονιά της Φύσης

Σε συνεργασία με την οργάνωση “The Bee Camp” & το Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ». Μια πρωτότυπη εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, θα «μυήσει» τα παιδιά στο θαυμαστό κόσμο των μελισσών των φυτών & της θαλάσσιας χελώνας.

Η Γειτονιά της Αρχιτεκτονικής

Από το Arkki by AKTO (School of Architecture for Children and Youth). (14.10 & 15.10). Τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να κατασκευάσουν χάρτινες πολιτείες και πελώριους πύργους με στόχο να αναπτύξουν την τρισδιάστατη αντίληψη, της μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Η Γειτονιά του Φίλου μου του Σκύλου

Σε συνεργασία με τη M.K.O «Liberty Assistance & Guide Dogs» & το «Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ)». Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια προσομοίωση «βόλτας με σκύλους-οδηγούς». Παράλληλα το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να υιοθετήσει κάποιο από τα αδέσποτα ζωάκια του «Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, ΣΠΑΖ».

Η Γειτονιά της Οδικής Αγωγής

Σε συνεργασία με Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς” (Ι.Ο.ΑΣ.)». Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων, με στόχο την  εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Παράλληλες Δράσεις:

«Τόλμησε να ονειρευτείς» με τον Νίκο Κακλαμάνακη (12.10 & 13.10)

Ο αγαπημένος Έλληνας ιστιοπλόος και χρυσός Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης θα παρακινήσει τα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους μέσα από ένα μοναδικό βιωματικό ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού με την τέχνη στο Μέγαρο: Τι περιλαμβάνουν οι εκπαιδευτικές δράσεις;12.09.2018

«Μουσική Γιορτή» με τους «The Burger Project»

Το Mikropolis Festival θα πλαισιωθεί από το μουσικό συγκρότημα «The Burger Project», με δύο μοναδικές εμφανίσεις και θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 17.30.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας

  • Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, 10.00 -15.00: Προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.
  • Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 15.00 – 19.00: Παιδιά, γονείς και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.
  • Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 11.00 – 19.00: Παιδιά, γονείς και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί.

Εισιτήρια

  • Προπώληση εισιτήριών μέσω more by Viva
  • Εισιτήρια θα διατίθενται και στην Είσοδο της Πλατείας Α, κατά τη διάρκεια του Mikropolis Festival
Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b