MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η… πολύχρωμη ομορφιά των Μαρμάρων του Παρθενώνα «αποκαλύπτεται» από τους επιστήμονες

Μια νέα εξέταση των γλυπτών που φυλάσσονται στο Βρετανικό Μουσείο, με τη χρήση καινοτόμων τεχνικών σάρωσης, αποκάλυψε εντυπωσιακές ενδείξεις για έναν «πλούτο σωζόμενων χρωμάτων».

Monopoli Team

Αν και τα μάρμαρα του Παρθενώνα θαυμάζονται εδώ και αιώνες για την εκθαμβωτική λευκή τους λάμψη, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι τα γλυπτά ήταν -αρχικά- ζωγραφισμένα με έντονα χρώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μουζίρις»: Ο αρχαίος ελληνικός πάπυρος που αποκαλύπτει τους εμπορικούς δρόμους που συνέδεαν Ινδία και Μεσόγειο12.09.2018

Μια νέα εξέταση των γλυπτών, που φυλάσσονται στο Βρετανικό Μουσείο, με τη χρήση καινοτόμων τεχνικών σάρωσης, αποκάλυψε εντυπωσιακές ενδείξεις για έναν «πλούτο σωζόμενων χρωμάτων». Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ζωγραφική των μαρμάρων ήταν «ένα πιο περίπλοκο εγχείρημα από ό,τι είχε ποτέ φανταστεί κανείς – ενδεχομένως τόσο περίπλοκο όσο και η γλυπτική τους».

Οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ορισμένα από τα γλυπτά είχαν έντονα μοτίβα με σχέδια, που περιλάμβαναν ανθρώπινες φιγούρες και μοτίβα από φύλλα φοίνικα, ζωγραφισμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν με τις πτυχές και την υφή του μαρμάρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤούρκος ιστορικός προειδοποιεί για την στατικότητα της Αγίας Σοφίας: «Αν δεν κλείσει, θα καταρρεύσει»12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b