MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τσεχία: Μια μέρα στο Μπρνο, εκεί που η ιστορία συναντά την επιστήμη

Ο travel blogger Νικόλας Ραχιώτης ταξίδεψε στο Μπρνο και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας.

Monopoli Team

Tο Μπρνo είναι μια πολύ ζωντανή πόλη, ικανή να ενθουσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Εκεί θα συναντήσεις από εκπληκτική αρχιτεκτονική, μέχρι ενδιαφέρουσα ιστορία και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για την απόλυτη μονοήμερη εκδρομή!

Ένα μικρό μάθημα ιστορίας

Το Μπρνo έχει μια μακρά και πλούσια ιστορία που χρονολογείται αιώνες πίσω. Ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους οικισμούς στην περιοχή. Με το πέρασμα των αιώνων, η πόλη αναπτύχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και οικονομικά κέντρα της Μοραβίας. Μάλιστα, έχει υπάρξει και κέντρο πολλών ιστορικών μαχών ανά τους αιώνες. Σήμερα, αποτελεί μία πολύ όμορφη και ζωντανή πόλη, η οποία καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά τον μεσαιωνικό χαρακτήρα με την μοντέρνα αισθητική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρία Ναυπλιώτου: “Ο ρόλος της Μαρία Κάλλας ήταν ευλογία – Πέρασα δύσκολα στις πρόβες”12.09.2018

Πώς να πάτε στο Μπρνo

Το ταξίδι προς Μπρνo (ακόμα και για μία μέρα), είναι πάρα πολύ εύκολο. Η πόλη είναι πολύ καλά συνδεδεμένη με την υπόλοιπη Τσεχία, αλλά και τις γύρω χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Οι κύριοι τρόποι που μπορεί κανείς να φτάσει εκεί είναι με τρένο, οδικώς, ή με αεροπλάνο. Προφανώς, για την μονοήμερη εκδρομή σας οι δύο πρώτοι θα είναι πιο χρήσιμοι.

Αν ταξιδεύετε από την Πράγα υπάρχουν δύο επιλογές – μπορείτε να πάρετε ένα τρένο το οποίο θα σας πάει απευθείας στον προορισμό σας σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες. Αν προτιμάτε την οδήγηση από την άλλη, υπάρχει εθνική οδός που θα σας πάει κατευθείαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinema Made In Italy/ Athens: Κινηματογραφικό αφιέρωμα με άρωμα Ιταλίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b