MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι 5 ταινίες που γέμισαν τα ταμεία και άλλαξαν τον κόσμο μας

Αυτές οι πέντε ταινίες, παλιές και νέες, σημείωσαν ανέλπιστες εισπράξεις αλλά ταυτόχρονα άφησαν εποχή για τον κοινωνικό τους αντίκτυπο.

Monopoli Team

Tο Hollywood μπορεί να είναι μια μαγική βιομηχανία θεάματος αλλά δεν παύει να είναι βιομηχανία. Και όπως κάθε βιομηχανία θέλει να έχει κέρδη δημιουργώντας ταινίες που, όχι μόνο γεμίζουν τα ταμεία με ζεστό χρήμα, αλλά και περνούν κοινωνικά μηνύματα. Ποιες είναι οι ταινίες εκείνες, σύμφωνα με το therichest.com, που σημείωσαν ανέλπιστες εισπράξεις την ίδια στιγμή που έχουν αφήσει εποχή για τον κοινωνικό τους αντίκτυπο;

1) Avatar (2009)-εισπράξεις: 2,9 δισ. δολάρια: Κάθε μας πράξη έχει συνέπειες

Ο μαγικός κόσμος του Avatar, με τα μυστηριώδη πλάσματα που δημιούργησε ο Τζέιμς Κάμερον, αποτελεί τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, μέχρι σήμερα, με εισπράξεις που έφτασαν τα 2,9 δισ. δολάρια παγκοσμίως.
Ο κόσμος του Avatar, μπορεί να μοιάζει διαφορετικός αλλά έχει πολλές ομοιότητες με τη ζωή στη Γη. Σκοπός της ταινίας δεν ήταν απλά η διασκέδαση αλλά και η προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος που οι άνθρωποι κοιτάζουν τα πράγματα. Το μήνυμα του Avatar ήταν ο σεβασμός στις διαφορετικές κουλτούρες αλλά και η αγάπη για τη ζωή και τη φύση. Το καλό πάντα κερδίζει το κακό στο τέλος και αυτό το κατάλαβαν όλοι όσοι «χάθηκαν» στις μαγικές σκηνές μιας ανεπανάληπτης ταινίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Ο Τζέικ, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, γίνεται ο ήρωας μιας φυλής. Το δέντρο των ψυχών, υπενθυμίζει στους ανθρώπους πόσο ευλογημένοι είναι όταν είναι περιτριγυρισμένοι από δέντρα…Στη Pandora, τον κόσμο του Avatar, όλα είναι αλληλένδετα – όπως και στη Γη, όπου οι ενέργειές μας έχουν συνέπειες η μια για την άλλη. Ο κόσμος του Avatar μάς υπενθυμίζει, πως κάθε μας πράξη, μικρή η μεγάλη έχει συνέπειες για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Όπως ακριβώς και στη Γη…

2) Barbie (2023)- εισπράξεις: 1,43 δισ. δολάρια: Η αλλαγή ήρθε για να μείνει

Οι αλλαγές έχουν ήδη μπει για τα καλά στη ζωή μας, όμως η ταινία Barbie ήταν εκείνη που μας έδειξε πως και το Hollywood ήδη διανύει μια διαφορετική τροχιά. Με πρωταγωνίστρια τη Μάργκοτ Ρόμπι, στο ρόλο της αψεγάδιαστης κούκλας των παιδικών μας χρόνων, η Barbie μας θύμισε πως οι γυναίκες μπορούν-και πρέπει-να σπάσουν τα στερεότυπα και να κάνουν όλα όσα επιθυμούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτη φωτιά: Η Ζιλιέτ Μπινός στο trailer της ταινίας-έναρξης του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης12.09.2018

Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του 2023, σίγουρα ξάφνιασε τους θεατές που πήγαν να δουν μια «γλυκανάλατη» ταινία και φεύγοντας από το σινεμά συζητούσαν για ώρες τα δεκάδες μηνύματα που «πέρασε» με έξυπνο τρόπο η ταινία.

Παρόλο που το Hollywood πίστεψε πως η ταινία θα προσελκύσει κυρίως γυναίκες, η απίστευτη εμπορική επιτυχία της δείχνει πως και οι άνδρες την παρακολούθησαν κυρίως λόγω περιέργειας μετά τον «ντόρο» που προκλήθηκε με την προβολή της.

Και όπως σωστά αναφέρουν και οι παραγωγοί της ταινίας, ακόμη και οι πιο παραδοσιακοί θεατές θα καταλάβουν πως αφού και η πατροπαράδοτη Βarbie μπόρεσε να εξελιχθεί και να αλλάξει, τελικά όλοι μπορούν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStar Wars – Ahsoka: Ικανοποίησε τις προσδοκίες μας η νέα γαλαξιακή ιστορία του Disney+;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Insider 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b