MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στη φωτιά: Η Ζιλιέτ Μπινός στο trailer της ταινίας-έναρξης του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στην βραβευμένη στις φετινές Κάννες ταινία του Τραν Αν Χουνγκ, η οποία αποτελεί, επίσης, την επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, Ζιλιέτ Μπινός και Μπενουά Μαζιμέλ ανακαλύπτουν τη “γεύση” της αγάπης.

Monopoli Team

Η Ζιλιέτ Μπινός ανακαλύπτει μια νέα γεύση, εκείνη της καινούριας αγάπης στην ταινία του γαλλο-βιετναμέζου σκηνοθέτη Τραν Αν Χουνγκ, «Στη Φωτιά», η οποία θα ανοίξει το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 2 Νοεμβρίου.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τραν Αν Χουνγκ, η ταινία αποτελεί, επίσης, την επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για τα Όσκαρ, στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Το «Στη Φωτιά» έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, το 2023, κερδίζοντας το Βραβείο Σκηνοθεσίας. Στο πλευρό της Μπινός πρωταγωνιστεί ο Γάλλος ηθοποιός Μπενουά Μαζιμέλ.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα «La vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet» του Μαρσέλ Ρουφ, το ρομαντικό αυτό δράμα εποχής διαδραματίζεται στη Γαλλία των τελών του 19ου αιώνα και παρακολουθεί τη ζωή του Dodin Bouffant (Μαζιμέλ), ενός καταξιωμένου σεφ που συζεί με την προσωπική του μαγείρισσα και ερωμένη Eugénie (Μπινός). Η Eugénie και ο Dodin μοιράζονται μια μακρά ιστορία γαστρονομίας και αγάπης. Ενώ τα συναισθήματα παραμένουν συγκρατημένα, οι γαστρονομικές ανακαλύψεις είναι, από την άλλη πλευρά, εκπληκτικά εξαιρετικές. Το μόνο εμπόδιο είναι ότι η Eugénie αρνείται να παντρευτεί τον Dodin. Έτσι, ο λάτρης της γαστρονομίας αποφασίζει να κάνει κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ: να μαγειρέψει γι’ αυτήν.

Το «Στη Φωτιά» ξεδιπλώνει τη σύνθετη σχέση ανάμεσα στους Dodin και Eugénie, προσκαλώντας μας να γευτούμε τη ζωή στο έπακρο, εξερευνώντας τον υπερβατικό δεσμό που συνδέει την ερωτική επιθυμία με την απόλαυση του φαγητού. Παράλληλα, θέτει διαχρονικά ερωτήματα για τη φύση των ανθρώπινων σχέσεων, αφήνοντας ένα διακριτικό φεμινιστικό σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ταινίες σπουδαίων δημιουργών στην έναρξη και τη λήξη της φετινής διοργάνωσης12.09.2018

Η ταινία σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή ενός χαρισματικού σκηνοθέτη, ο οποίος είχε μαγέψει κοινό και κριτικούς στη δεκαετία του ’90, κερδίζοντας τόσο τη Χρυσή Κάμερα στις Κάννες («Η μυρωδιά της πράσινης παπάγιας», 1993) όσο και τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία («Cyclo», 1995). Στις ελληνικές αίθουσες θα κυκλοφορήσει από τη Rosebud.21 στις 9 Νοεμβρίου.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b