MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
10
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στη φωτιά: Η Ζιλιέτ Μπινός στο trailer της ταινίας-έναρξης του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στην βραβευμένη στις φετινές Κάννες ταινία του Τραν Αν Χουνγκ, η οποία αποτελεί, επίσης, την επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, Ζιλιέτ Μπινός και Μπενουά Μαζιμέλ ανακαλύπτουν τη “γεύση” της αγάπης.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Ζιλιέτ Μπινός ανακαλύπτει μια νέα γεύση, εκείνη της καινούριας αγάπης στην ταινία του γαλλο-βιετναμέζου σκηνοθέτη Τραν Αν Χουνγκ, «Στη Φωτιά», η οποία θα ανοίξει το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 2 Νοεμβρίου.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τραν Αν Χουνγκ, η ταινία αποτελεί, επίσης, την επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για τα Όσκαρ, στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Το «Στη Φωτιά» έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, το 2023, κερδίζοντας το Βραβείο Σκηνοθεσίας. Στο πλευρό της Μπινός πρωταγωνιστεί ο Γάλλος ηθοποιός Μπενουά Μαζιμέλ.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα «La vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet» του Μαρσέλ Ρουφ, το ρομαντικό αυτό δράμα εποχής διαδραματίζεται στη Γαλλία των τελών του 19ου αιώνα και παρακολουθεί τη ζωή του Dodin Bouffant (Μαζιμέλ), ενός καταξιωμένου σεφ που συζεί με την προσωπική του μαγείρισσα και ερωμένη Eugénie (Μπινός). Η Eugénie και ο Dodin μοιράζονται μια μακρά ιστορία γαστρονομίας και αγάπης. Ενώ τα συναισθήματα παραμένουν συγκρατημένα, οι γαστρονομικές ανακαλύψεις είναι, από την άλλη πλευρά, εκπληκτικά εξαιρετικές. Το μόνο εμπόδιο είναι ότι η Eugénie αρνείται να παντρευτεί τον Dodin. Έτσι, ο λάτρης της γαστρονομίας αποφασίζει να κάνει κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ: να μαγειρέψει γι’ αυτήν.

Το «Στη Φωτιά» ξεδιπλώνει τη σύνθετη σχέση ανάμεσα στους Dodin και Eugénie, προσκαλώντας μας να γευτούμε τη ζωή στο έπακρο, εξερευνώντας τον υπερβατικό δεσμό που συνδέει την ερωτική επιθυμία με την απόλαυση του φαγητού. Παράλληλα, θέτει διαχρονικά ερωτήματα για τη φύση των ανθρώπινων σχέσεων, αφήνοντας ένα διακριτικό φεμινιστικό σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ταινίες σπουδαίων δημιουργών στην έναρξη και τη λήξη της φετινής διοργάνωσης12.09.2018

Η ταινία σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή ενός χαρισματικού σκηνοθέτη, ο οποίος είχε μαγέψει κοινό και κριτικούς στη δεκαετία του ’90, κερδίζοντας τόσο τη Χρυσή Κάμερα στις Κάννες («Η μυρωδιά της πράσινης παπάγιας», 1993) όσο και τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία («Cyclo», 1995). Στις ελληνικές αίθουσες θα κυκλοφορήσει από τη Rosebud.21 στις 9 Νοεμβρίου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Για Σένα»: Νέα δραματική σειρά με Τζομπανάκη, Δημητροπούλου και Παρασύρη έρχεται στον Alpha
Cine News
Σινεμά για τη «γενιά του scrolling»: Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα
Cine News
Αλλού ο Δρόμος: Η Αθήνα μέσα από τις ιστορίες 3 οδηγών ταξί – Η πρώτη ταινία της Ειρήνης Βουρλούμη
Cine News
Στις Νύχτες Πρεμιέρας, είδαμε τις «Δαιμονισμένες» όπως θα ήθελε ο Ken Russell
Cine News
Η «Ηλέκτρα» του Τάρλοου έγινε ταινία και ταξιδεύει στο εξωτερικό
Cine News
«Primordial»: Τέσσερα διεθνή βραβεία για την ελληνική ποιητική ταινία
Cine News
Τι βλέπουμε στην TV: Η Carrie του Στίβεν Κινγκ επιστρέφει δια χειρός Mike Flanagan
Cine News
Αυτό το ΣΚ βλέπουμε Scrubs: Η αγαπημένη ιατρική κωμωδία έχει πάλι εφημερία
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO Athens: Ανακοινώνει τις ημερομηνίες της διοργάνωσης του 2027
Cine News
Συμφωνία MagentaTV και Amazon MGM Studio: Κορυφαίες ταινίες απ’ τον Νοέμβριο στην πλατφόρμα
Cine News
48 ώρες στη Σύρο για το Animasyros – Όσα μάθαμε σε ένα γεμάτο ΣΚ
Cine News
«Νταντά της γειτονιάς»: Φρέσκο backstage υλικό από τη νέα κωμική σειρά του MEGA