MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. Μusic Escapades: In Orbit v.4: Ταφ Λάθος, Vikkie, Complex Shadow, Danaya στο ΚΠΙΣΝ

1 φεστιβάλ, 3 ημέρες, 12 μουσικά σχήματα, μία πλήρης τροχιά γύρω από τον πυρήνα της σύγχρονης αθηναϊκής μουσικής σκηνής. Το Music Escapades: In Orbit v.4 συνεχίζει την ανήσυχη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, αναγνωρίζει τις τάσεις, εντοπίζει νέα ταλέντα και παρουσιάζει τον ήχο της πόλης. Την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, o Θόλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί εδραιωμένα και ανερχόμενα ονόματα της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής και ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα ενδεικτικό του μουσικού σύμπαντος της πόλης που παίρνει διαρκώς νέες μορφές και διαστάσεις. Την Παρασκευή, η μέρα ανήκει στη hip hop σκηνή με πρωτοπόρους καλλιτέχνες του είδους, όπως οι Ταφ Λάθος, Vikkie, Complex Shadow και Danaya.
6/10, 20:00
Θόλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

2. Tο Athens Art Book Fair επιστρέφει στο Ωδείο Αθηνών

Tο Athens Art Book Fair επιστρέφει και παρουσιάζει 82 καλλιτέχνες, φωτογράφους, ζινάδες, ανεξάρτητα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Ωδείο Αθηνών φιλοξενεί και φέτος το Athens Art Book Fair στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου 2023. Όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση αποτελεί φυσικό χώρο συνάντησης για τα σύγχρονα εικαστικά, τη φωτογραφία, την ποίηση, το design και την τυπογραφία. Η ομάδα του AABF προσεγγίζει την πολυθεματικότητα του μέσου πολιτικά και επιμελείται τη μεγαλύτερη διαθεματική γιορτή αφιερωμένη στο έντυπο ως έργο τέχνης. Η έκθεση φιλοξενεί καταξιωμένους εκδοτικούς οίκους, πειραματικές DIY εκδόσεις, micro-publishers, χώρους σύγχρονης τέχνης, διεπιστημονικές συλλογικότητες, riso studios και άλλα αντιπροσωπευτικά εγχειρήματα που απαρτίζουν τις παράλληλες και αλληλοεξαρτώμενες σκηνές των καλλιτεχνικών εκδόσεων. Στη φετινή διοργάνωση παρουσιάζονται 70 μοναδικά έντυπα έργα από το αρχείο του Athens Art Book Fair, σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό έπιπλο σχεδιασμένο από την ομάδα Ludd Lab. Εκεί θα βρείτε zines, photozines και prints από καλλιτέχνες-εκδότες που δραστηριοποιούνται την Ελλάδα, καθώς και περιοδικά και καλλιτεχνικά βιβλία από διεθνή εκδοτικά εγχειρήματα. Περισσότερα εδώ.
6/10, 12:00-20:00
Ωδείο Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕ_ΦΥΓΑ Τριλογία: Η Γιολάντα Μαρκοπούλου παρουσιάζει στην Ελευσίνα τρεις ιστορίες ξεριζωμού12.09.2018

3. Μυστήριο 13 Ε_ΦΥΓΑ Τριλογία, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου στην Ελευσίνα

Ε_ΦΥΓΑ Εγκατάσταση credit: Ελίνα Γιουνανλή

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει από τις 4 έως τις 7 Οκτωβρίου τα καλλιτεχνικά έργα της τριλογίας Μυστήριο 13 Ε_ΦΥΓΑ, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μιας πολυετούς έρευνας με θέμα τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και την επανεκκίνηση της ζωής σε έναν νέο τόπο. Η παράσταση Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία (19:00)αποτελεί ένα ιδιότυπο χρονικό της ιστορίας των Μικρασιατών προσφύγων της Άνω Ελευσίνας με πρωταγωνιστές τους απογόνους τους. Οι ψηφίδες των διηγήσεων που συνθέτουν το μωσαϊκό της παράστασης, οδηγούν τους θεατές ανάμεσα στα μικρά προσφυγόσπιτα και τα αδιέξοδα σοκάκια του Συνοικισμού. Εκεί αποκαλύπτεται μια νέα εκδοχή της ιστορίας που κατατίθεται για πρώτη φορά, μέσα από μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση που αξιοποιεί εκφραστικά μέσα των εικαστικών και παραστατικών τεχνών αλλά και της ψηφιακής τεχνολογίας. Το Ε_ΦΥΓΑ Πόντος(21:00) διηγείται ένα υποφωτισμένο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Οι αφηγήσεις, που ξεδιπλώνονται με δάκρυα στα μάτια αλλά και χιούμορ, καθρεφτίζουν το διαχρονικό τραύμα που έφερε η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, κοστίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες όλων των ηλικιών. Θα πραγματοποιηθεί μεταφορά κοινού από το Έ_ΦΥΓΑ Μικρασία (Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας) στο Έ_ΦΥΓΑ Πόντος (Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας “Νέα Τραπεζούντα”) με πούλμαν της 2023 Ελευσίς.
6/10, 19:00, 21:00
Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας “Νέα Τραπεζούντα”, Ελευσίνα

4. Τραγούδια και παινέματα ξέρω να πω καμπόσα: Μουσική βραδιά στον ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική δημοτική μουσική, με τίτλο «Τραγούδια και παινέματα ξέρω να πω καμπόσα», την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 (ώρα 20:30), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Η Ορχήστρα και η Χορωδία του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» (ΚΕΜΦΑ) θα συμπράξουν, σε επιμέλεια της Ελένης Μπαΐλη και της Ευαγγελίας Χαλδαιάκη αντιστοίχως, για να παρουσιάσουν ένα ταξίδι στον πλούσιο κόσμο της ελληνικής μουσικής παράδοσης, με τραγούδια και σκοπούς από τη Μικρά Ασία και το Βορειοανατολικό Αιγαίο έως τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τη Μακεδονία.
6/10, 20:30
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς Βιβλιοθήκη | Ιστορικό Αρχείο, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

 Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒλαδίμηρος Κυριακίδης: Τα βράδια λέω στον εαυτό μου πως είμαι ένα τίποτα ώστε να ξεκινώ από την αρχή12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b