MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Vamvakou Revival: Οκτώβρης γεμάτος δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Μικροί και μεγάλοι υποδεχόμαστε το φθινόπωρο, στη Vamvakou Λακωνίας, με ήθη, έθιμα και ιστορία, καρυδένιο πικ νικ, μουσική και ατέλειωτο παιχνίδι για όλους.

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας
Monopoli Team

Τι κι αν ήρθε το φθινόπωρο κι έχουν αρχίσει κι οι βροχές; Το γλυκό φθινόπωρο είναι εδώ και η Vamvakou Revival μάς προσκαλεί να το απολαύσουμε, όλοι μαζί, στο χωριό, με πολύ παιχνίδι, μουσική, messy play, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και βιωματικά και γαστρονομικά εργαστήρια που υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μικροί και μεγάλοι υποδεχόμαστε το φθινόπωρο, στη Vamvakou Λακωνίας, με ήθη, έθιμα και ιστορία, καρυδένιο πικ νικ, μουσική και ατέλειωτο παιχνίδι για όλους.

Βιωματικά εργαστήρια με άρωμα ιστορικό και ανέμελες στιγμές παιχνιδιού

Αυτόν τον μήνα, θα κυνηγήσετε τους κρυμμένους «θησαυρούς» της κοινοτικής ζωής της Βαμβακούς μέσα από τις Βαμβακορροές (07/10) σε μία περιήγηση που συνδέει την ιστορία, την υφαντική παράδοση και το σήμερα, ακολουθώντας τη ροή με παιχνίδια και εκπλήξεις. Μια φορά και έναν καιρό… το έπος του ’40 ζωντανεύει ξανά στο χωριό (21/10) με το γαλάζιο του ουρανού και τα χρώματα του Αλέκου Φασιανού να γίνονται έμπνευση για να φτιάξετε τη δική σας γαλανόλευκη σημαία και να μάθετε τους συμβολισμούς της. Κι αν έχει ήδη μπει το φθινόπωρο, θα αναβιώσετε τα καλύτερα κατασκηνωτικά σας όνειρα σε ομάδες, καθώς το παιχνίδι επιστρέφει στον χώρο… του παιχνιδιού (22/10). Με διάθεση ανεβασμένη, γεμάτοι φαντασία και χαρά, θα αποχαιρετήσετε τον Οκτώβρη και θα δώσετε τη σκυτάλη στον επόμενο μήνα, παίζοντας σε ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα (29/10).

Γαστρονομικές και μουσικές αναζητήσεις

Ο μήνας του καρυδιού έφτασε στον Πάρνωνα και η Βαμβακού τον υποδέχεται  με.. Πικ Νικ κάτω από τις καρυδιές (14/10), όπου θα παρακολουθήσετε και θα συμμετέχετε ενεργά στη διαδικασία συγκομιδής και θα καρυδο-μαγειρέψετε στην ύπαιθρο. Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, το μουσικό σχήμα «Γραμμές» μας ταξιδέψει σε αλλοτινές εποχές της ελληνικής λαϊκής και έντεχνης δισκογραφίας, σε μία μουσική βραδιά στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο που συνδυάζει κέφι, γαστρονομία και νοσταλγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMikropolis Festival: Τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων για παιδιά και γονείς στο Τhe Ellinikon Experience Park12.09.2018

Απολαυστικές φθινοπωρινές μέρες στο σχολείο ή στα μονοπάτια της Βαμβακούς

Τι καλύτερο από μία πεζοπορία ή μία ποδηλατάδα στη φύση αυτήν την εποχή που αλλάζει τα χρώματά της; Ακολουθήστε κάποιο από τα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Βαμβακούς που συνθέτουν ένα δίκτυο δύο πεζοπορικών και τριών ποδηλατικών διαδρομών πέριξ του χωριού, όπου οι μυρωδιές και οι εικόνες του φθινοπωρινού δάσους θα σας συνεπάρουν. Κι αν κουραστείτε, κάθε Σαββατοκύριακο στο σχολείο σας περιμένουν μπάλες όλων των ειδών, ping pong, χειροτεχνίες, σπάνια βιβλία, αλλά και ατελείωτες εικονικές βόλτες με τα Oculus Quest του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF).

Οκτώβρης βροχερός, Οκτώβρης καρπερός, Οκτώβρης με δραστηριότητες γεμάτος και γλυκός!

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b