MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αθήνα

Νύχτες κλασικής μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz παρουσιάζει για μια ακόμα χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. To Curtis on Tour, The Nina von Maltzahn Global Touring Initiative of the Curtis Institute of Music, η παγκόσμια περιοδεία του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis, επιστρέφει στην Αθήνα σταθερά, όπως κάθε φθινόπωρο από το 2015. Το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour φιλοξενεί απόφοιτους, σπουδαστές και καθηγητές του Curtis. Οι συναυλίες θα μεταδοθούν και με live streaming μέσω YouTube. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
29/9, 20:00
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Σουηδίας 61, Αθήνα

Φεστιβάλ “Συνύπαρξη” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ “Συνύπαρξη”, με στόχο να τιμηθεί η προσφυγική ιστορία του Ταύρου. Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα συνεχίζει με μια εκδήλωση και δύο προβολές ταινιών. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συχήτηση με κεντρικό τίτλο  «Για έναν κόσμο που χωράει πολλούς κόσμους», στην οποία θα παρεμβαίνουν το Forum Προσφύγων, Μεταναστευτικές κοινότητες και τοπικοί σύλλογοι του Ταύρου – Μοσχάτου. Στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «11.20 π.μ.» του Δημήτρη Νάκου, η οποία ακολουθεί την ιστορία της Όλγας, μίας οικιακής βοηθού με καταγωγή από την Αλβανία, βρίσκεται σε ένα από τα σπίτια στα οποία εργάζεται στη σωστή στιγμή, ή μήπως τη λάθος; Στις 21:30 παρουσιάζεται η ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου. Υπόθεση:Ένα τραγικό συμβάν στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελή ελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.
29/9, 19:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Nick Fox φέρνει την Longing Disco στο ΕΜΣΤ

Ερωτευτήκατε ποτέ κάποιο άτομο που δεν έπρεπε να ερωτευτείτε; Διαλυθήκατε ποτέ από έρωτα, να μην ξέρετε τι να κάνετε και να παίζετε τον ίδιο δίσκο ξανά και ξανά; Ο «ερωτοχτυπημένος» σας δίσκος και οι ιστορίες ερωτικής απογοήτευσής σας μπορούν να γίνουν μέρος της Longing Disco: μια μοναδική εκδήλωση την οποία οργανώνει ο καλλιτέχνης Nick Fox στο πλαίσιο του Modern Love Festival, που πραγματοποιείται στο ΕΜΣΤ | Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Αθήνα. Η Longing Disco είναι μια ζωντανή καλλιτεχνική εκδήλωση, η οποία διαμορφώνεται από τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτή. Κάθε τραγούδι της Longing Disco έχει μια μοναδική ιστορία να πει. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζητούν ανώνυμα το τραγούδι που συνδέεται περισσότερο με προσωπικές τους ιστορίες που εξιστορούν σχέσεις στα ουράνια, ειδύλλια με τραγική κατάληξη, ανεκπλήρωτους έρωτες, ξαφνικούς αποχωρισμούς, απώλειες, ελπίδες και όνειρα.
29/9, 22:30 – 01:30
ΕΜΣΤ | Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Έκθεση σύγχρονης τέχνης “Μεταίχμιο” στο χώρο τέχνης ETCH INK

Το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών – Pandolfini & Σιατερλή Α.Μ.Κ.Ε. παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Μεταίχμιο”, της ομάδας ΕΝ ΦΛΩ στο χώρο τέχνης ETCH INK. 24 σύγχρονοι καλλιτέχνες διερευνούν και πειραματίζονται πάνω στην έννοια της αιχμηρότητας και του μεταίχμιου συγκεντρώνοντας πρωτότυπα εικαστικά έργα που δημιούργησαν ως αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας. Μέσα από μια πολύμηνη ερευνητική διαδικασία καθώς και ένα πρόγραμμα artist residency στον καλλιτεχνικό σταθμό της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας στους Ψαράδες στην περιοχή των Πρεσπών, οι συμμετέχοντες συνέλεξαν προσωπικά εργαλεία,
εικαστικά μέσα και υλικά τα οποία εναποθέτουν σε μια συλλογική εγκατάσταση. Ωράρια Λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή: 17:00 – 21:00, Σάββατο: 11:00 – 15:00
29/9, 18:30 – 22:30
ETCH INK, Αργυρουπόλεως 16 (και Κλεφτών & Αρματολών 20 ), Λυκαβηττός

Κορινθία

Παράσταση ”Αγωνία Ιερή” στον Αρχαιολογικό Χώρο Ηραίου Περαχώρας

Στις 29 και τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Ηραίο Περαχώρας, ο Κωνσταντινος Αβράμης και η Ελένη Νιωτάκη παρουσιάζουν την ιστορία της Εύας Palmer – Σικελιανού, μιας ιδιοσυγκρασιακής καλλιτέχνιδας που αφιέρωσε τη ζωή της σε ένα άπιαστο όνειρο, τον ιερό πανικό. Μια πρωτότυπη δραματουργία βασισμένη στις βιογραφίες, τις επιστολές και τα δημοσιεύματα της εποχής για την αμερικανίδα που αμφισβήτησε τους έμφυλους ρόλους, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, μυήθηκε στις παραδοσιακές ασχολίες των γυναικών της υπαίθρου και αναβίωσε το αρχαίο θέατρο. Κράτηση δελτίων εισόδου εδώ.
29/9, 18:15
Ηραίο Περαχώρας, Κορινθία


Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b