MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Solar Airship One: Το αερόπλοιο μηδενικών ρύπων που θα κάνει το γύρο του κόσμου σε 20 μέρες χωρίς στάση

Τον γύρο του κόσμου με το αερόπλοιο Solar Airship One, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η γαλλική εταιρεία Euro Airship. Το ταξίδι θα διαρκέσει 20 ημέρες χωρίς καμία στάση ανεφοδιασμού, χάρη σε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια και υδρογόνο.

Monopoli Team

Η γαλλική εταιρεία Euro Airship φαίνεται ότι έχει θέσει ως αποστολή της δύο πράγματα: να πείσει τον κόσμο ότι τα αερόπλοια είναι πλήρως ασφαλή αλλά και ότι αποτελούν το μέλλον των πτήσεων με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, η εταιρεία σχεδιάζει κάτι που θυμίζει μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας: να κάνει το γύρο του κόσμου σε ένα ταξίδι χωρίς στάσεις ανεφοδιασμού, διανύοντας πάνω από 24.000 μίλια (39.000 χλμ. περίπου) σε μόλις 20 ημέρες.

Για να πραγματοποιήσει το μεγαλεπήβολο αυτό εγχείρημα, η Euro Airship αναπτύσσει στη Γαλλία ένα υπερσύγχρονο άκαμπτο αερόπλοιο με το όνομα «Solar Airship One», το οποίο διαφημίζεται ως κόσμημα τεχνολογίας, ενέργειας, απόδοσης και ασφάλειας. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα άκαμπτα αερόπλοια, πρόκειται για έναν τύπο αεροσκάφους που ίπταται χάρη σε ένα τεράστιο περίβλημα με εσωτερικό σκελετό, το οποίο είναι γεμάτο με αέριο ελαφρύτερο από τον αέρα, όπως το ήλιο.

Αν και δεν πρόκειται για καινούργια εφεύρεση, τα άκαμπτα αερόπλοια και η εποχή τους τερματίστηκαν απότομα λόγω της τραγικής καταστροφής του γερμανικού επιβατικού «Χίντενμπουργκ» στις 6 Μαϊου του 1937. Το μοιραίο αερόπλοιο -το οποίο είχε πραγματοποιήσει ήδη 10 υπερατλαντικά ταξίδια, από τη Γερμανία στις ΗΠΑ- παραδόθηκε στις φλόγες κατά την προσπάθειά του να προσγειωθεί στο Νιου Τζέρσεϊ, προκαλώντας το θάνατο 35 εκ των 97 επιβαινόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεσσαλονίκη: Εθελοντές καθάρισαν τον Θερμαϊκό – Τα απίστευτα ευρήματα που “ψάρεψαν”12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b