MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς, του Χρόνη Μίσσιου: Για δεύτερη χρονιά από την ομάδα GAFF στο Σύγχρονο Θέατρο

Η ομάδα GAFF και η βραβευμένη σκηνοθέτις Σοφία Καραγιάννη, (Βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου από την Ένωση Θεατρικών Κριτικών για την «Πανούκλα» του Α. Καμύ) μετακομίζουν στο Σύγχρονο Θέατρο και παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά το αφήγημα του Χρόνη Μίσσιου, «…Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που η Ελλάδα παραδίνεται στο χάος του Εμφυλίου, ο δεκαεξάχρονος Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Αποφυλακίζεται το 1973, αφού έχει περάσει εικοσιένα χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Αυτήν την περίοδο της ζωής του διηγείται στο σπουδαίο αφήγημα-μαρτυρία «…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». *Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός, Γιάννης Μάνθος.
Παραστάσεις: Από 25 Σεπτεμβρίου. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 16, 15 ευρώ, μειωμένο: 14, 13 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 0346 4380.

Blackberry Trout Face, του Lawrence Wilson στο Θέατρο Σταθμός

Η Αθηνά Δελιάδη σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο του Laurence Wilson («Urban Legend», «Lost Monsters»«Black Berry Trout Face», μια τρυφερή όσο και άγρια ιστορία ενηλικίωσης που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα κι επαναλαμβάνεται στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης. Σε ένα διαμέρισμα του Λίβερπουλ -που θα μπορούσε να είναι στον κάτω όροφο μιας οποιαδήποτε ελληνικής πολυκατοικίας- μεγαλώνουν μαζί, αλλά και ο καθένας μόνος, τρεις έφηβοι. Ο Τζέηκι, η Κέρι και ο Κάμερον -τα τρία πρόσωπα του έργου- είναι ετεροθαλή αδέρφια από την ίδια μητέρα και διαφορετικούς πατεράδες. Μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου οι μόνες διέξοδοι είναι οι τοξικοεξαρτήσεις, η πορνεία και οι συμμορίες. Όταν η μητέρα τους τούς εγκαταλείπει αναγκάζονται να αναζητήσουν την ουσία της μητρότητας: δηλαδή ό,τι τρυφερά ανθρώπινο επιβιώνει. *Παίζουν: Ανδρέας Γιαννακούλας, Μαντώ Παπαρρηγοπούλου, Γιάννης Τσουμαράκης.
Παραστάσεις: Από 25 Σεπτεμβρίου έως 17 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ και 13 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267 . E-mail:[email protected] | http://stathmostheatro.gr/

Ο τόρνος, του Γιάννη Κεντρωτά επιστρέφει στο Θέατρο OLVIO

Η μαύρη κωμωδία «Ο τόρνος» του Γιάννη Κεντρωτά σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κοιλάκου παρουσιάζεται ξανά στο Θέατρο OLVIΟ κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 25 Σεπτεμβρίου. Το έργο γράφτηκε μέσα στην προηγούμενη δεκαετία της ελληνικής και διεθνούς οικονομικής και πολιτικής κρίσης και μεταξύ κωμωδίας και δράματος, στέκεται κριτικά στις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Παρουσιάζεται για τρίτη φορά πάντα σε παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Ξανθίας. *Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Τάνια Παλαιολόγου, Σήφης Πολυζωΐδης, Φοίβος Συμεωνίδης.
Παραστάσεις: Από 25 Σεπτεμβρίου.  Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Εισιτήρια: Είσοδος 15€, Φοιτητικά 10€, Άνεργοι και ΑμεΑ 5€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός. Τηλ: (+30) 210 3414118, (18:00 – 21:00). 

Macrokosmos, της Αλεξάνδρας Τσόμπου στο Θέατρο 104

Η παράσταση «Macrokosmos», σε σύλληψη κειμένου Αλεξάνδρας Τσόμπου και σκηνοθεσία Περσεφόνης Παντοπούλου, παρουσιάζεται στο Θέατρο 104. Ένα οκταώροφο κτίριο με σημείο αναφοράς ένα θυρωρείο. Τρεις διαφορετικές εκφάνσεις μιας ηρωίδας που αναζητά τη θέση της μέσα σε αυτό. Ένα κτίριο που αντιπροσωπεύει το γρανάζι του συστήματος: Ποιες είναι οι εμπειρίες μας από αυτόν τον κοινωνικό μηχανισμό; Πόσο διαρκεί η ανοχή μας στη διαφθορά και στην αδιαφορία; Που αποτυπώνονται τα ιδανικά μας και που ακριβώς τοποθετούνται οι ηθικοί μας φραγμοι; Ερμηνεία: Τερέζα Βροντίση, Λίνα Κομνηνού, Μπέτυ Σαράντη.
Παραστάσεις: Από: 25 Σεπτεμβρίου 2023 Έως: 17 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15.
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα. Τηλ: 2103455020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Ελένη Κουτσιούμπα, ηθοποιός12.09.2018

Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ: Συναυλία-αφιέρωμα στον Λουκιανό Κελαηδόνη στο Θέατρο Λυκαβηττού

Με ένα μεγάλο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ», αγαπημένοι ερμηνευτές και ηθοποιοί θα τιμήσουν τον Λουκιανό Κηλαηδόνη τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού . Ο ξεχωριστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής είχε μια μοναδική σχέση με τον αθηναϊκό λόφο, καθώς είχε δώσει επτά συναυλίες στο πιο αγαπημένο του -όπως ο ίδιος έλεγε- θέατρο, οι οποίες άφησαν το αποτύπωμά τους στην ελληνική μουσική σκηνή. Στη συναυλία θα πάρουν μέρος γνωστοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί που συμμετέχουν στον διπλό δίσκο-αφιέρωμα με τίτλο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ» που κυκλοφορεί, όπως οι Θέμης Ανδρεάδης, Μανώλης Φάμελλος, Δώρος Δημοσθένους, Πάνος Μουζουράκης, Σπύρος Γραμμένος, Μαρία Κηλαηδόνη και Πέννυ Μπαλτατζή μεταξύ άλλων. Ακόμη, τη μουσική βραδιά θα πλαισιώσουν δημοφιλείς ηθοποιοί όπως οι Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη που θα ερμηνεύσουν τραγούδια που έγραψε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης για παραστάσεις στο θέατρο (Ελεύθερο Θέατρο, Ελεύθερη Σκηνή, Θεσσαλικό Θέατρο κ.ά.).
Δευτέρα 25/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός | www.cultureisathens.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ»: Όσα θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη στον Λυκαβηττό12.09.2018

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έρχεται στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, Δευτέρα 25, Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου. Με προσθήκη νέων συνεργατών και ανανεωμένο πρόγραμμα, θα δοθεί -νότα τη νότα- η “μάχη” για το δικαίωμα στο όνειρο. Στο τραγούδι οι: Alkyone, Γιάννης Λίταινας, Αλέξανδρος Κτιστάκης. Οι μουσικοί: Δημήτρης Μυστακίδης, Γιώργος Αγγελάκης, Φοίβος Άνθης, Θανάσης Βόλλας, Αποστόλης Γιάγκος, Νίκος Δημηνάκης, Λεωνίδας Κυρίδης, Κωσταντής Πιστιόλης.
Δευτέρα 25/9, Τρίτη 26/9 και Τετάρτη 27/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 162 32 Τηλέφωνο: 21 0760 9350.

Ανάσα μου κι αέρα: Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος στο Gazarte Roof Stage

Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος επιστρέφουν ξανά στην υπέροχη ταράτσα του Gazarte και ανεβάζουν στη σκηνή τους Απόστολο Κίτσο, Παναγιώτη Λάμπουρα και Θοδωρή Νικολάου, σε ένα ανθολόγιο της στιχουργικής τους κατάθεσης στη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, δύο σημαντικοί στιχουργοί ενώνουν τους κόσμους τους μέσα από τις φωνές νέων ερμηνευτών, αναγνωρίζοντας την πολυτιμότητα του μαζί, σε μια κρίσιμη στιγμή για την τέχνη του τραγουδιού αλλά και της πραγματικότητάς μας.
Δευτέρα 25/9 και Δευτέρα 9/10 | 21:30
Εισιτήρια: Από 13€. Προπώληση: viva.gr
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0346 0347.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Ένα Παραμύθι για την Άλκη: Έκθεση για την σπουδαία Άλκη Ζέη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ένα ιστορικό και ψυχογραφικό βλέμμα θέασης στον πυκνό κόσμο της αγαπημένης συγγραφέα, Άλκης Ζέη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζει την έκθεση Ένα Παραμύθι για την Άλκη στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη. Η έκθεση, την οποία σχεδίασαν η Ίρις Κρητικού και ο Νίκος Βατόπουλος, ειδικά για τους δύο εκθεσιακούς χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, θα παρουσιασθεί ως ένα τρισδιάστατο πρωτότυπο και ενιαίο αφήγημα μέσω αρχειακού και φωτογραφικού υλικού, πρωτότυπων αντικειμένων και ένθετων τρυφερών αφιερωμάτων εικαστικών δημιουργών που μεγάλωσαν με το έργο της.
Εγκαίνια: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, 19:00
Διάρκεια: Από 25 Σεπτεμβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2023
Είσοδος Ελεύθερη
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή:  12:00 – 20:00, . Σάββατο: 10:00 – 14:00, Κυριακή κλειστά, Σάββατο 28 Οκτωβρίου κλειστά.
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b