MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Αγαπημένα wine bars της Αθήνας γίνονται τα νέα στέκια του φθινοπώρου

Πάμε να δούμε μαζί κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα wine bars της πόλης, που με τη νέα σεζόν, θα επισκεφθούμε ξανά και ξανά.

Μαριαλενα Μάλλιου | 23.09.2023

Η ζέστη και η καλοκαιρία καλά κρατούν, ωστόσο, το φθινόπωρο έχει κάνει τα πρώτα του δειλά΄”βήματα” στην πρωτεύουσα, με τη θερμοκρασία να πέφτει όταν πέφτει και ο ήλιος, την ημέρα να μικραίνει -και, κατ’ επέκταση τη νύχτα να μεγαλώνει- και τις αγαπημένες μας φθινοπωρινές συνήθειες να εμφανίζονται ξανά στο προσκήνιο, έτοιμες να μας βάλουν στη “ρουτίνα” μας και στο mood της νέας σεζόν.

Ανάμεσα σε αυτές τις αγαπημένες συνήθειες του φθινοπώρου, είναι και οι “νυχτερινές επισκέψεις” σε διάφορα wine bars. Το καλό κρασί, συνδυασμένο με καλή παρέα, αλλά και με την ανάγκη μας για χαλάρωση μετά τη δουλειά ή τη σχολή, αποτελεί “must” και για το φετινό φθινόπωρο. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα wine bars της πόλης, που, με τη νέα σεζόν, θα επισκεφθούμε ξανά και ξανά!

Τανίνη Αγάπη Μου

Γνωστό για τη μεγάλη του ποικιλία σε κρασιά, για την παρεΐστικη ατμόσφαιρά του, αλλά και τη neon επιγραφή του, το Τανίνη Αγάπη Μου αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας επιλογές, όταν μιλάμε για απογευματινή και βραδινή έξοδο σε wine bars. Τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, μαξιλάρες σε πεζούλια, φωτάκια, φυτά και μία χαλαρή διάθεση είναι τα βασικά στοιχεία που μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε το μαγαζί. Σε αυτό το σημείο, βέβαια, θέλω να αναφερθώ και στον “ιδιαίτερο” κατάλογο που θα βρείτε εκεί. Όταν θέλεις να παραγγείλεις, σου φέρνουν έναν τεράστιο κατάλογο (μπρος-πίσω), μαζί με έναν χάρακα, για να μπορείς να μείνεις στην σωστή σειρά των επιλογών, χωρίς να μπερδευτείς με την προηγούμενη ή την επόμενη. Μερικές φορές είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, που δίνουν “χρώμα” σε ένα μαγαζί και το καθιστούν διαφορετικό και αρκετά ενδιαφέρον.
Διεύθυνση: Ιπποκράτους 91 και Μεθώνης, Αθήνα 10680
Τηλέφωνο: 2111150145

Σουσουράδα
@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Θα παραμείνουμε στα Εξάρχεια, όχι πολύ μακριά από το Τανίνη, και θα πάμε σε κάτι elegant και, ταυτόχρονα, χαλαρό και φιλόξενο και σε ένα μαγαζί που μας αρέσει πάρα πολύ, όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Στη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, λοιπόν, θα βρείτε τη Σουσουράδα, ένα all day wine bar, το οποίο είναι “ό,τι πρέπει” για μετά τη σχολή ή το γραφείο. Στο μενού του μαγαζιού υπάρχει μία ποικιλία από κρασιά, ενώ, σαν συνοδευτικό, μπορείτε να επιλέξετε κανονικό φαγητό, αλλά και finger food.
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα 10680
Τηλέφωνο: 2103647936

Warehouse

Δεν θα πάμε πολύ μακριά -μόνο μέχρι το διπλανό τετράγωνο- και θα βρεθούμε στο Warehouse, ακόμα ένα all day μαγαζί, γνωστό για το χαλαρό στυλ του και τη λίστα με τα κρασιά του. Ήρεμα απογεύματα, με συζήτηση, φίλους, φαγητό και κρασί, μας περιμένουν σε ένα μαγαζί με casual αισθητική και comfort αέρα, ιδανικό για χαλάρωση μετά από μία γεμάτη ημέρα στη δουλειά ή τη σχολή. Η κουζίνα του Warehouse είναι, επίσης, πολύ ενδιαφέρουσα, είτε επιλέξετε να συνοδεύσετε το κρασί σας με ένα πλήρες γεύμα, είτε με ένα συνοδευτικό σνακ, τύπου finger food, θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους!
Διεύθυνση: Βαλτετσίου 21, Αθήνα 10680
Τηλέφωνο: 2155408002

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣύρος: Όλοι οι λόγοι που θα ερωτευτείς την”αρχόντισσα” των Κυκλάδων (και) τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Στέπα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΣΤΕΠΑ (@stepa_athens)

Νέο entry στα Εξάρχεια, η Στέπα, απέναντι από το Άγιο Νικόλαο της Ασκληπιού, ήρθε για να μείνει και να βάλει το δικό της “χρώμα” στο κέντρο της πόλης. Χαμηλός φωτισμός, χαλαρή μουσική, ενδιαφέρον χώρος, με τραπεζάκια και στο πεζοδρόμιο, η Στέπα έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον όσων συχνάζουν στο κέντρο. Η ατμοσφαιρική αύρα και η παρεΐστικη διάθεση μας προσκαλούν να την βάλουμε στη λίστα μας για ένα απολαυστικό κρασί, τα δροσερά απογεύματα του φθινοπώρου.
Διεύθυνση: Ασκληπιού 61, Αθήνα 10680
Τηλέφωνο: 2103625552

Wine Bar 33

Με γαλλική φινέτσα και έντονο ταπεραμέντο, πάμε στο Παγκράτι και στο Wine Bar 33, ένα μαγαζί, που -όπως, άλλωστε, γίνεται φανερό και από το όνομά του- είναι αφιερωμένο στο κρασί. Στο Wine Bar 33 θα βρείτε μέχρι 100 ετικέτες σε μπουκάλι, ενώ σε ποτήρι μπορείτε να απολαύσετε μέχρι 20 επιλογές. Όσον αφορά το μενού του μαγαζιού, οι προτάσεις αφορούν πιάτα που λειτουργούν συνοδευτικά με το κρασί, με σκοπό να ενισχύσουν την εμπειρία. Τα τραπεζάκια στην αυλή του μαγαζιού και η vintage αύρα του ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη ρομαντική του διάθεση και μας κάνουν να ανυπομονούμε να το επισκεφθούμε!
Διεύθυνση: Αμύντα 4, Πλατεία Προσκόπων 11635
Τηλέφωνο: 6944313187

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b